Sammanfattning år 3

Här kommer en sammanfattning från klassen vad vi gjort i veckan 🙂 På kompissamtalet denna veckan upptäckte vi att det inte varit några konflikter alls nästan. Superhäftigt! Det har varit mycket samarbete och barnen har jobbat superbra på lektionstid.

Vi såg en filmsnutt om de 10 kändaste konstverken på bilden. Sen jobbade vi alla med att måla med Picassos teknik, kubism.
Koncentrerat arbete med Picasso
Lite av de färdiga alsterna.
Vi har VERKLIGEN jobbat på i Språkskrinet. Läsförståelse och lärt oss skriva inbjudningar.
”En för alla – alla för en” principen har vi utövat idag. När man själv blev färdig fick man gå runt och hjälpa andra.
Vi har gjort nya bokmärken
I matte har vi arbetat med kilogram, hektogram och gram, problemlösning och avslutat kapitlet om addition. Nästa vecka ger vi oss in i subtraktion med stora ta.
Här lyser flitens lampa och motorn går på högvarv.
Veckan har inneburit mycket samarbete. Elektricitet är ett roligt moment på fysiklektionerna.
Även här lyser flitens lampa

Kom ihåg; Engelska glosor tills på tisdag. Bokcirkel läsning tills onsdag. Det kan också vara bra med en extra frukt eftersom vi äter senare nu än vi bruka. Kläder efter väder – det är kallt i luften. Väl mött och trevlig helg /Jenny