Pax

I fredags var klassen inbjuden till Bokvaruhuset. Där fick de först en lektion i hur en bok blir till och därefter fick alla en bokgåva. Boken som de fick var första delen i bokserien Pax, Nidstången, skriven av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Denna bokgåva är ett samarbete mellan Svenska Bokhandlareföreningen och förlaget Bonnier Carlsen med syfte att främja barns läsning. Boken kommer de att få hem, det är ju en present till dem, men först ska vi jobba lite med boken i skolan. Idag började vi med att vara spågummor utifrån framsidan och titeln för att skapa förförståelse och intresse för boken. Därefter läste alla första kapitlet tyst för sig själva. Imorgon ska vi sammanfatta kapitlet och prata om svåra ord. Be gärna ert barn att berätta om boken för er.