Onsdag i klass 1

Idag var elevrådet hos oss och jobbade med likabehandlingsplanen. Det ritades och diskuterades om hur vi ska vara mot varandra. Mycket bra utfört av elevrådet. Vi hoppas på att de kan komma tillbaks i höst och göra det igen.

Våra fjärilar var idag redo för att släppas ut i naturen och vi gick till stora syrenbusken vid brunnen och släppte ut dem. Vi började med att sjunga “Butterfly”sången för dem innan de fick sin frihet. Dessvärre blev den först utsläppta fjärilen fågelmat – en råka tog den efter 5 meters flygning. Vi passade på att repetera näringskedja. De andra tre fjärilarna satte sig i syrenen och började “snabla” nektar. Vi firade fjärilsläppet med glass och högläsning ute.

På tekniken fick vi ett uppdrag från Trulle om att göra en uppfinning som skulle hjälpa honom att veta om det blåste utanför hans fönster. Vilken härlig uppfinningsrikedom jag fick uppleva. Underbara barn.

Nu önskar vi en trevlig långhelg. Väl mött