Måndag 18/1 klass 1

Idag har vi åter kickat igång veckan med en ny bokstav. Denna vecka är det bokstaven Tt som vi gnuggar och nöter in. Tuppen Tore har flyttat in och barnen har skrivit en lite text om honom.

Barnen har fått en ny läsläxa som är till torsdag i vanlig ordning. Desto fler gånger barnen läser texten desto bättre är det. Tycke barnen att det är för enkelt kan man träna på att läsa texten med lite inlevelse. Sidorna är 60-61.

I fredags fick barnen med sig papper från fritids. Skolan ber er föräldrar fylla i inkomstuppgifter osv så snart som möjligt och lämna in till mig eller Anna på administrationen.

På matematiklektionerna jobbar vi med subtraktion. Med enkla spel/lekar försöker vi utöka förståelsen hos barnen och hitta strategier för effektiv uträkning.

/Markus