Matsedel vecka 5

Matsedel vecka 5
Måndag
Pasta ”pomodoro” ( tomatsås)
Tisdag
Korv alt vegokorv och potatismos
Onsdag
Lasagne
Torsdag
Laxgratäng alt vegetarisk gratäng
Fredag
Tortilla buffé

Fredag klass 3

Vi har avslutat veckan men läsförståelse, matematik (nytt kapitel) , läxförhör och läst ett kapitel ur Hjärtlös. Hoppas barnen inte blir mörkrädda.

Elverna har fått hem nästa veckas matematikutmaning i sin plastficka idag.

På måndag får de resten av kommande veckas läxor.

På måndag är jag på kurs i Kristianstad. Maria Stenfeldt kommer vikariera. Maria besökte oss i torsdags och då gav jag henne all planering och information om dagen.

På måndag går AD på Elevråd och representerar vår klass 3.

Vi kommer fortsätta med fadderläsning som blev mycket lyckat i onsdags, annars ser nästa vecka ut som en det ut som en vanlig vecka. Vi lägger för närvarande mycket krut på matematik och svenska och förbereder oss så gott vi kan inför kommande NP.

Trevlig helg

Markus

Flash card

Vi försöker hela tiden hitta på olika sätt att träna glosorna på. Idag använde vi flash Cards. Korten fick barnen med sig hem så ni kan förhöra och träna vidare på ett lite roligt sätt hemma.

Idrott imorgon torsdag

”Vårt land Sverige”

Förra veckan läste vi och tittade på film om Sverige. Idag gjorde barnen egna kollage där de fick klipp och klistra och skriva fakta. Genom att tillverka egna kollage bli inlärningen lite långsammare och barnen hinner repetera och reflektera över informationen vi har pratat om. Även förståelsen och kom-ihåget blir bättre.

Stor läser för liten blev succé idag

Vi kommer göra detta varje onsdag på E-valtid fram till sportlovet.

Måndag vecka 4

Idag har barnen med sig matematikboken för att visa för er föräldrar hur det gickpå senaste diagnosen.

Barnen har också med sig en ny matteutmaning i plastfickan. 5 minuter daglig träning.

Läsförståelseläxan har vi gått igenom och den är till fredag. Den handlar om experiment med vatten.

Engelskaläxan är sidan 37 i Happy-boken. Vill man även jobba med glosorna finns de på glosor.eu. Anv namn :svenmarkusnilsson med lösen: solros. “Christmasnhs2”

Fritids har också skickat hem en lapp om sportlov som ska fyllas i.

I övrigt är det en vanlig vecka. En ny sak är att Vi läser bok för våra fadderbarn på onsdag på E-val tiden. Det kommer vi göra i tre veckor framåt.

Väl förberedd för skoldagen är viktigt för att orka att göra sitt bästa. Pusha ert barn att alltid göra sitt bästa och berätta vikten av detta. Vilken ansträngning man lägger ner är helt avgörande för skolprestationen.

Matsedel vecka 4

Matsedel vecka 4
Måndag
Pasta med rökt lax och dill
Alt veg carbonara
Tisdag
Risotto med kokos, lime och chili med kyckling eller vegetarisk
Onsdag
Köttbullar alt veg.biff med potatismos och lingon
Torsdag
Rostade rotfrukter med kyckling eller quorn samt kall sås
Fredag
Gör din egen sallad

Fredag klass 3

Idag gjorde vi diagnos på kapitel 1 i matematikboken. Nästa vecka jobbar vi vidare med längdenheter kilometer och meter.

Läxor

Imorgon gör vi diagnos på kapitel 1 i matteboken som handlar om tal upp till tiotusen och siffrans värde. Några har fått hem boken för att träna lite extra som man missat.

Imorgon fredag lämnas även läsförståelseläxan in.

Hoppas det har gått bra med matteväskan och veckans utmaning. Ta med plastfickan imorgon.

Gladiatorboll

Dagens aktivitet på idrotten var Gladiatorboll. Ett kul samarbetsspel. Bra intensitet och aktivitet som vanligt i gruppen men det ledde också fram ett prat om hur man vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Vikten av att följa reglerna och att inte skylla ifrån sig eller lägga skuld på sina lagkamrater om det inte går som man önskat.

Hjärtlös

Vår högläsningsbok Hjärtlös börjar bli riktigt spännande. Be er abarn hemma att återberätta handlingen så här lång.

MUSIKAL

Hej kära föräldrar!

Vi på högstadiet ska sätta upp en musikal med ABBA inspiration och behöver er hjälp med att samla ihop kläder till kostymer. Det rör sig om 70-, 80-talsstil på klädseln, så ta gärna en titt i era garderober och se vad ni har till övers. “Vanliga” basplagg tas också tacksamt emot, t.ex. byxor, skjortor, t-shirts, som vi kan sy om. 

Om ni vill ha tillbaka plagget i samma skick som det kom måste ni säga till eftersom vi nog kommer att sy om dem annars. Bara skicka med plaggen med era barn till ÖP. Tack för all er hjälp!

Onsdag klass 3

Arbetet i skolan flyter överlag på mycket bra! Vi kämpar på och försöker plocka fram “göra mitt bästa” -inställningen så ofta som möjligt.

Imorgon är det inomhusidrott på Joneberg som vanligt.

På SO jobbar vi med ett arbetsområde som vi kallar “Vi bor i Sverige” . Detta är en fortsättning på jobb, skatt och pengar som vi läste innan jul. tillsammans läser vi faktatexter, tittar på filmer samt gör kollage. Varje morgon pratar vi som vanligt aktuella nyheter.

På engelskan igår och idag har barnen fått översätta läsläxan skriftligt. Ett lite långsammare sätt att översätta texten på men väldigt lärorikt och nyttigt.

På matematiklektionerna jobbar vi med addition. Siffrans värde och tal upp till 10 000. Vi gör diagnos på fredag.

Nästa vecka börja vi på ett läsprojekt vi kalla stor läser för liten. Våra fadderbarn i f-klass har valt böcker de skulle vilja kunna läsa, gett dem till oss, vi tränar på att läsa deras böcker för att nästa onsdag läsa upp boken för vårt fadderbarn i f-klassen. Lästräning och gemenskap i en smäll.

Översättning

Gruppen som hade engelska med mig idag fick förutom att läsa texten på engelska som vanligt, även översätta texten skriftligt. Detta gick väldigt bra. Barnen fick med sig texten hem för att visa er därhemma.

Läsförståelse

Läxan i läsförståelse fick barnen hem idag. Kapitlet heter “kul lekar på rasten”. Det räcker att läxan lämnas in till fredag.

Läxor vecka 3

Engelskaläxan till imorgon är s.36 i textboken Happy. Läsa och översätta. Vill man jobba vidare med glosorna är det såklart ok och bra.

Veckans matteutmaning har barnen fått hem i en plastficka idag. Träna 5 min på detta varje dag. Läs instruktionen i plastficka.

Läsförståelseläxan som är till torsdag får barnen imorgon tisdag.

Matsedel vecka 3

Matsedel vecka 3
Måndag
Teriyakinudlar med kyckling eller quorn
Tisdag
Pasta bolognese
Onsdag
Torskfilé alt vegobiff med rostad potatis och remouladsås
Torsdag
Blomkålssoppa bröd och ost
Fredag
Korv stroganoff alt veg stroganoff med ris

Hjärtlös

Detta är klassens nya högläsningsbok. Vi började läsa ur den idag. Be gärna barnen återberätta om den hemma. T.ex Var utspelar sig boken? Vad heter flickan? Hur gammal är hon? Vad är hennes favoritmat? Vilken årstid är det? Hur känner sig flickan?

Torsdag klass 3

Då var vi igång igen! Full rulle och bra stämning idag när klassen kom tillsammans igen.

Schemat rullar på som vanligt med samma upplägg som förra terminen.

Vi gnuggar på fram till sportlovet och sen kommer rutinerna brytas av med NP lite då och då. Mer om det när vi närmar oss.

En nyhet för terminen är en matteläxa med Liknande upplägg som med läsväskorna. Det gäller alltså att träna på ett matematikuppdrag 5 minuter per dag ( mån, ti, ons, Tor). På fredagen blir det någon slags förhör där man får visa hur man har tränat. Och Varje måndag får man alltså ett nytt uppdrag.

Veckans läxor är alltså: engelska till tisdagar, läsförståelse till torsdagar och matematikuppdraget till fredagar.

Läxorna startar nästa vecka

Välkomna tillbaka till vt 2020

Hoppas ni alla har haft en bra julledighet .

Vi ses i klassrummet på torsdag kl 8 i vanlig ordning.

Glöm inte idrottkläder då vi har idrott på eftermiddagen.

Tackar

Vi tackar för julblomman!

Hoppas alla får en bra julledighet!

God jul och Gott nytt år!

Vi ses 9 januari.

/Pernilla och Markus

Torsdag = Julavslutning

Som jag har skrivit tidigare slutar barnen skolan kl 12 imorgon torsdag.

Ta gärna en titt på barnens kapprumsplats, rensa, sortera och ta hem kläder och skor som inte används. Det ska storstädas under lovet.

God Jul

Markus

Onsdag

Imorgon fm kommer vi julpyssla. Hela Lilla Nisse blir en stor tomteverkstad. Kanske några klappar tillverkas imorgon.

På em följer vi schemat som vanligt.