Matsedel vecka 43

Gör din egen sallad

Fiskfärsbiffar alt veg biff. Rostad potatis och remouladsås

Pasta carbonara. Med eller utan kött

Blimkålssoppa, bröd och ost

Tortillabuffe

V-klass, fyll i och lämna åter på måndag

Lapp finns i väska hem idag.

Jag är Zlatan

Som alltid reflekterar vi över vad vi läst, allt för att höja förståelsen och nyfikenheten för innehållet. Idag fick eleverna svara på frågor på vad vi läst hittills.

Jag är Zlatan är en Kul bok att läsa för klassen. Den engagerar och den berättar mycket om varför Zlatan blev så bra som han blivit.

SO

På SO-lektionen idag har vi läst och diskuterat tillsammans om regler, vad som är tillåtet och förbjudet. Vi diskuterade också varför vi har lagar och regler och vad som hade hänt om vi inte haft några regler? Ställ gärna frågor på detta till era barn.

Engelska

Idag har vi jobbat med lite olika övningar kopplat till veckans text och glosor i engelskboken. Eleverna fick ta hem stencilerna, mest för att visa er därhemma. Kanske ni kan ställa lite frågor på innehållet och träna vidare hemma.

Våra kaktusar

V-klass blankett

Hej.

I dagarna kommer eleverna att få med sig en blankett hem om V-klass.

Det handlar om att ni vårdnadshavare ska godkänna användandet av ert personnummer på V-klass. Personnumret kommer vi att använda för kopplingen till era barn i V-klass.

Lappen ska fyllas i och sedan lämnas åter till respektive mentor.

För mer information, läs på blanketten eller på vår hemsida under fliken “V-klass”.

Har ni frågor/funderingar kring detta, kontakta Gunilla på gunilla.persson@nhskolan.se eller Tobias på tobias.eriksson@nhskolan.se

Tack.

Idrott imorgon torsdag

Ta med idrottskläder för inomhusidrott. Glöm inte handduk.

Läsa mellan raderna

Varje vecka tränar barnen i klass 3 läsförståelse genom att träna på texter där man ska tolka texten och lista ut vad som står mellan raderna. Bra och viktig träning.

Käpphästarna tar form

Montering, målning, fingervirkning, limning av man. Ja många moment är det. Alla är glada och stolta över sin häst. Hästarna luftas och galopperar runt varje rast😀

Höstlovsschema fritids

Hej alla fritidsföräldrar.

Vi på fritids vill påminna om att lämna in Höstlovsschemat för era barn. Sista dagen att lämna in schemat är på måndag den 21/10.

Skulle ni sakna en schemalapp till höstlovet, finner ni den här nedan.

Höstlov v.44

Mvh Fritidspersonalen.

Subtraktion

Vi börjar besegra minusmonstret genom att bli experter på uppställningar. Vi nöter och nöter och många börjar få riktigt bra kläm på det.

Alice

Idag började Alice sin prao i vår klass. Alice kommer följa klassen under hela veckan.

Måndag klass 3

Läsförståelseläxa: Tigern

Engelskläxa: My body

Idag har vi jobbat vidare med subtraktionsuppställningar samt skrivit en faktatext utifrån stödord. Faktatexten handlade om vargen och den har barnen med sig hem i väskan idag.

Matsedel vecka 42

Pasta Bolognese

Kokos risotto med kyckling eller quorn

Kokt torskfilé med kall dill/citron sås och rostad potatis

alt vegetarisk korv med salsa

Tomatsoppa, bröd och ost

Kålpudding alt veg kålpudding med potatismos och rårörda lingon

HALLOWEENDISCO

Alla elever är varmt välkomna på klass 8:s halloweendisco fredagen den 18:e oktober i Beatles på Östra park. Det blir spökrunda, fiskedamm, dans och fina priser. Inträdet är 20 kr och ta med småpengar att lägga på snacks och dricka.

FSK – 4 kl. 17:00 – 19:00

5 – 9 kl. 19:00 – 21:00

Kom gärna utklädda!

Årskurs 8 önskar er välkomna!

Liter och deciliter

Barnen tränar på att omvandla liter till deciliter och vise versa. Prata gärna om detta hemma också. Idag på matematiklektionen har vi jobbat praktiskt med detta. Vi har uppskattat och mätt volymen på olika saker med liter och decilitermått.

Lämna in Fritidslapp

Fritids önskar veta om ert barn ska vara på fritids på höstlovet. Lappen Finns i väskan hem idag.

Mina kläder

Dagens kapitel i boken om mig själv handlade om barnens favoritkläder.

Måndag klass 3

Idag har vi skrivit en faktatext om ett djur, fått veckans läxor, börjat högläsa “Jag är Zlatan”, och jobbat med enheterna liter och deciliter. Bra start på veckan.

Klassens ansvar över boden med rastaktiviteter sköts fortfarande med bravur. Rutinerna börjar sätta sig och eleverna på skolan tar större ansvar än någonsin att lägga tillbaka sakerna på sin plats efter avslutad rast. Mycket tack vare klass 3.

Engelskläxa: texten “my classroom”

Läsförståelseläxa: en annons “cirkusskola”

Påminner om studiedag på onsdag.

Matsedel vecka 41

Kycklinggryta med tomat och grädde alt vegetarisk gryta. Serveras med ris

Ångad torskfilé med dillsås och potatis  alt vegetarisk biff med salsa

Onsdag K dag

Gulaschsoppa med eller utan kött samt bröd och ost

Kebab alt Falaffel

Läxorna

Underbart att ni föräldrar och barnen tar läxorna på allvar. Stort sett alla lämnar in och vill visa att man har gjort jobbet. Det ger resultat – jag lovar!

Jag är helt övertygad om att skillnaden mellan var man är i sin utveckling och vad man önskar vara är vad man GÖR! Jag uttryckte det på utvecklingssamtalet senast, alltså för att lyckas är ansträngningen man lägger ner vid varje träningstillfälle/lektion helt avgörande.

För att lära sig denna vinnande inställning pratar jag ofta och påminner eleverna om det.

Jag avslutar veckan med att ge er en bild från vår avslutning där vi tittade på Lilla aktuellt skola.

Diagnos 2

Idag gjorde vi diagnos på algoritmuppställningar med addition.

Käpphästar

Käpphästarna börjar ta form. Nästa vecka pyntar vi de med man och sånt😅