Glad vinnare

Glad Påsk

Glad Påsk

Idag har vi klassvis gjort olika påskaktiviteter. Äggrullning,kvastskaftet,kom alla mina små kycklingar, målat ägg samt hoppat långhopprep.

Jag fick beröm av andra lärare ,på de andra stationerna, att klass 3 utmärkte sig att de hade kul tillsammans och ett trevlig sätt och positivt bemötande mot varandra. Härligt att höra att det är mer än jag som känner likadant.

Glad Påsk till er alla. Efter påsklovet börjar vi med matematikdelen på NP.

Ägg

Imorgon fredag vill jag bara påminna om att barnen ska ha två kokta ägg med sig till äggrullning och äggpickning.

Idag avslutade vi dagen med en redskapslek på idrotten som heter sjörövarna. Alla var svettiga och glada efteråt. Mycket bra teamwork i de olika lagen samt bra stämning. Härlig avslutning på dagen.

Torsdag 1/4 klass 3

Idag har vi jobbat vidare med att barnen har gjort kollage om el. Vad använder vi el till? Hur tillverkas el? Dessa var dagens frågor. Barnen använde sina iPads och appen strpdesigner för att göra sina kollage.

På matten har vi haft genomgång och jobbat med bråkräkning. Andredelar,Tredjedelar, fjärdedelar,femtedelar har vi ritat och visualiserat med olika bilder. Vi kommer jobba vidare med detta.

Imorgon är det inomhusidrott.

På fredag är det påskfest. Se tidigare inlägg.

Tisdag Klass 3

Idag har barnen fått med sig hem sin femminutersläxa i matematik. Jag missade att ge ut den igår. Träna på den stencilen och på liknande uppgifter fem minuter per dag.

I övrigt på matematiken har vi jobbat med olika uttryck: fler än, färre än, resten, dubbelt, hälften och skillnad. Vi har också repeterat meter och centimeter och sambandet mellan dem.

Undret heter vår högläsningsbok. En jättebra bok som skapar bra diskussioner och reflektioner bland barnen. Be gärna era barn att berätta om boken hemma.

Måndag klass 3 vecka 14

Idag har vi jobbat vidare med stavning. Det är dags att barnen reflekterar över sin stavning och vi börjar ställa högre och högre krav på barnens stavning i deras texter. Idag har vi tränat på tj-ljudet (ch,k,tj,kj).

Idag har barnen fått ny engelskläxa. Kapitlet heter School uniform. Träna på att läsa och översätt texten hemma. Vi jobbar vidare med det i skolan imorgon och på onsdag. Vill man träna ännu mer finns glosorna på glosor.eu.

På matten använde vi idag appen King of Math och tränade på geometriska figurer och multiplikation och division.

På fredag kommer vi ha lite olika påskaktiviteter, mer info kommer senare här på bloggen.

På torsdag är det idrott i vanlig ordning inomhus på Joneberg.

På torsdag byter vi platser i klassrummet. Vi byter varje fjärde vecka efter barnens önskemål.

Matsedel vecka 14

Matsedel vecka 14
Måndag
Gör din egen sallad
Tisdag
Kyckling pytt eller vegetarisk
Onsdag
Ugnsbakad torsk alt vegobiff med rostad potatis
Och hollandaise sås
Torsdag
Potatis- och purjolökssoppa, bröd och ost
Fredag
Pasta carbonara kött el vegz

Fredag klass 3

Fredag igen och våren är här. Bästa!

Igår var vi på återvinningen och återvann de saker barnen hade med sig. Vi pratar och lär oss också om el och hur man kan spara el på enkla sätt. Vi lär oss också om var elen tillverkas och hur den kommer in i våra hus.

På matematiklektionerna förbereder vi oss inför NP. Vi gjorde diagnos på multiplikation/division igår. De som har tränat mycket på tabelläxorna har stora fördelar. Fortsätt nöt på detta hemma.

Idag har vi lärt oss om hälften och dubbelt samt avrundning till 10 och 100-tal. Ur.se och livet i matematiklandet har bra avsnitt som förbättrar förståelsen.

En vecka kvar till påsklovet och Nästa vecka ser ut som vanligt. Kanske vi kommer ha påskaktiviteter på fredag. Jag skriver på bloggen nästa vad som gäller då i så fall.

Trevlig helg!

Tisdag klass 3 vecka 13

Igår startade vi pedagoger viss förberedelse ifall det skulle bli aktuellt med skolstängning, men än så länge och tills vidare kör vi på som vanligt i skolan. Fortfarande samma information att man stannar hemma om man är sjuk, annars kommer man till skolan.

Idag gjorde eleverna sista delen på NP svenska. Det var att de skulle skriva en faktatext med förbestämda ämnesord. . Jag kommer rätta och sammanställa alla delprov och redovisa ert barns resultat ( styrkor och eventuella utvecklingsområden) på utvecklingssamtalet senare i vår.

Nu förbereder vi oss inför matematikdelen som vi startar med efter påsklovet.

I media igår pratades det om att NP för gymnasie och grundskola kommer att ställas in pga situationen. Mycket tyder på det, men 100% igt svar kommer nog inom kort.

Oavsett kommer jag slutföra proven med era barn. Vi har ju som sagt redan gjort hälften. Proven är mycket bra lektioner och de ger mig en bra möjlighet att ge er föräldrar och barn en bra lägesrapport var ert barn ligger kunskapsmässigt i relation till målen för år 3.

Barnen fick med sig hem idag att träna på form och namn på olika geometriska figurer. Detta är Ma-femminutersläxan/dag till fredag. Träna även på att rita figurerna. Fick tips av en elev att det finns jättebra instruktionsvideos på Tic Toc på att just rita de olika figurerna.

I övrigt ser veckan ut som vanligt med inomhusidrott på torsdag.

Imorgon har vi SO där vi pratar om människan och naturen. Vi lär oss om hur vi kan spara och om sakers olika material och hur de ska återvinnas. Några elever har redan gjort, men ta med vars två saker till skolan imorgon i olika material som går att återvinna på återvinningsstationen vi Brunnshallen.

Over and out! 📢

Markus

Påsklovsschema fritids

Hej.

Idag måndag 23/3 är det sista dagen att lämna in påsklovsschemat. 

Vi önskar att få in alla scheman, så att vi kan planera våran verksamhet – lämnas det mot förmodan inte in så räknas ert barn som ledigt.

Skulle ert barn vara sjuk/ledig idag eller denna veckan(vecka 13), kan ni skicka in tiderna för påsklovet till tobias.eriksson@nhskolan.se

Påsklov v.15 2020

Mvh Fritidspersonalen.

 

Matsedel vecka 13

Matsedel vecka 13
Måndag
Pasta med tomatsås
Tisdag
Risotto med kokos, lime och chili
Med kött eller quorn
Onsdag
kryddig böngryta med ris
Torsdag
Korv alt veg korv samt potatismos
Fredag
Tortillabuffe med fisk el veg. alt

Fredag klass 3

Nästa vecka följer vi schemat och de vanliga rutinerna. 

NP fortsätter med fokus på skriva. Dessa prov gör vi på mån, tis och onsdag. 

Idrott inomhus som vanligt på torsdag. 

Engelska textläxa är till tis/ons och mattebladet (femminuter/dag) är till fredag. Läxorna får barnen på måndag. 

På matten har vi jobbat med tabell, diagram, area och omkrets. Nästa vecka fortsätter vi med geometriska figurer och diagnos på multiplikationskapitlet. 

Extraläxa till måndag är att barnen ska skissa upp ytterväggarna av sitt rum och försöka beräkna arean. Här jobbar vi med hela meter. 

Vi avslutade veckan med en riktigt fin fläskpannkaka. 

Trevlig helg

/ Markus

Måndag klass 3 vecka 12

Studiedag imorgon tisdag. Ingen skola men fritids öppet som vanligt.

Onsdag och torsdag kommer klassen ha Mona Burman som vikarie då jag kommer genomföra muntliga nationella prov i svenska. Jag kommer planera till Mona.

På torsdag är det ingen vanlig idrott så det behövs inga ombyteskläder.

På fredag kör vi som vanligt igen.

Engelskläxan text är till onsdag. Glosor finns även på glosor.eu om man vill träna på det med.

Mattepappret fick barnen hem idag.

Matsedel vecka 12

Matsedel vecka 12
Måndag
Köttbullar/ vegobullar med pasta
Tisdag
K dag
Onsdag
Chiligryta med ris och guacamole
Torsdag
Blomkålssoppa med bröd
Fredag
Ugnspannkaka med eller utan fläsk

Fredag klass 3

Ännu en vecka till ända. När vi pratar aktuella nyheter på morgonsamlingen har såklart Coronaviruset dominerat. Vi pratar om det och påminner varandra om bra handhygien. 

Nästa veckas läxor blir engelsktext i nya boken samt ett mattepapper som jag önskar att ni nöter på hemma minst fem minuter per dag. 

Nästa vecka planerar jag för två muntliga NP i svenska. Onsdag och torsdag. 

På matten jobbar vi vidare med multiplikationstabellen men nu kommer vi använda den i division. 

SO: nästa vecka handlar om elproduktion och hur vi kan spara energi. 

På idrotten spelade vi pansarboll och studsboll. Barnen får berätta mer om det hemma. 

Vi använder våra nya iPads flitigt. Framförallt skrivprogrammet skolstil 3. Idag skrev vi en ny berättelse till en bildserie. Alla berättelser sparar vi och kan skriva ut så ni får hem i slutet av terminen. 

Påminner om studiedag och ingen skola nästa tisdag

Min iPad är på G och därmed en mer kontinuerlig uppdatering på bloggen från mig. 

Trevlig Helg. 

Mn 

Vecka 11 klass 3

Förutom den vanliga undervisningen har vi nu rullat igång med NP svenska. Barnen har så här långt gjort två läsförståelseprov och en självskattning. Nästa vecka fortsätter vi med två muntliga prov.

Imorgon torsdag är det idrott.

Nästa tisdag är det studiedag. Lapp om fritids är hemskickad i väskan.

Vi tar en paus med läsförståelseläxa till fredagar men jag uppmanar er till att fortsätta läsa tillsammans med era barn. Helst dagligen. Nästa vecka testar NP av högläsningsförmågan.

Vi har idag börjat jobba i ett nytt engelskmaterial som heter Join the quest. (Textbook och workbook.)

So: vi jobbar vidare med arbetsområdet människan och naturen. Idag diskuterade vi oss fram till många bra sätt att spara på jordens resurser. Nästa vecka kommer vi går till återvinningen så alla eleverna får gärna ta med sig två saker i olika material som kan återvinnas på en vanlig station.

.

Matsedel vecka 11

Matsedel vecka 11
Måndag
Linsragu med eller utan korv
Tisdag
Tortillas med kyckling eller bönor
Onsdag
Risotto med räkor alt veg risotto
Torsdag
Tomatsoppa, bröd och ost
Fredag
Kebab alt veg kebab

Fredag klass 3

Anledningen till den klena uppdateringen på bloggen för klass 3 är att jag saknar egen enhet att blogga ifrån, men det är på G att lösas. 

Vi jobbar på för fullt på lektionerna med att träna och förbereda oss i matte och svenska inför NP. 

MA: Nu har vi lämnat uppställningar och subtraktion. De allra flesta behärskar det nu. Viktig del att ha med sig. Nu jobbar vi vidare med multiplikation. Nästa veckas femminutershemläxa kommer också vara tabellträning. Anton har tipsat klassen om en app som heter multiply2. Bra sätt att träna hemma. Ryktet säger att Sandra klarat nivå 15. Jag är inte där än, men kanske på måndag😀

På svenskalektionerna tränar vi kontinuerligt på läsförståelse och på att skriva olika slags texter. Vi använder ofta våra iPads och appen skolstil3 vilket hjälper oss att fokusera på innehållet. 

På SO jobbar vi med ett arbetsområde som heter ”Människan och naturen”. Vi kommer lära oss om jordens resurser, konsumtion, hur spara, återvinning och material. 

På idrotten lekte vi/ spelade vi stinkboll och basketfia. Full fart som vanligt. 

Ännu en bra vecka lägger vi bakom oss.

Trevlig helg! 

/ mn 

Matsedel vecka 10

Matsedel vecka 10
Måndag
Karibisk risotto med kyckling eller quorn
Tisdag
Ärtsoppa med eller utan fläsk, bröd och ost
Onsdag
Ugnsbakad torsk, rostad potatis och remouladsås alt vegetarisk chili
Torsdag
Korv stroganoff
alt veg. Stroganoff och ris
Fredag
Pasta carbonara med eller utan fläsk

Fredag klass 3

Då var det fredag igen.

Igår avslutade vi dagen med en sjörövarskepp på idrotten. En redskapslek där barnen minst sagt var svettiga efter lektionen. Kul!

Idag lekte vi blinkleken från läsförståelseboken. Mycket skratt och glädje.

Förutom det har barnen tränat på att skriva en berättelse till bilder idag. Berättelsen finns i barnens väska idag.

Vi har också kämpat vidare med subtraktionsuppställningar. Nästa vecka har vi diagnos på det kapitlet. Huvudräkningsläxan nästa vecka kommer vara multiplikation, precis som nästa kapitel är.

NP

NP anlände till mig idag. Jag kommer titta igenom upplägget och planera för mjukstarta redan nästa vecka. Vi kommer börja med svenskbiten.

Äpplen

Skolans leverantör av svensk frukt har slut på äpplen i sitt kyllager. Är man behov av en frukt på rasten får man ta med den hemifrån från och ned nu.