Tack!

Tack så jättemycket för presenterna! Ett stort tack också för tre fantastiska läsår med era fina barn. Jag har haft världens bästa jobb! Hoppas ni får en skön sommar!

Skriftliga omdömen

Bland mycket annat som finns i väskan idag finns ert barns skriftliga omdöme i ett kuvert.

Klara, färdiga, spring!

Nisselunken

Imorgon springer vi Nisselunken. Inget ombyte behövs, men se till att barnen har bra skor på fötterna.

Menyn vecka 24.

Matsedel vecka 24.

Måndag: Pasta med krämig örtsås, med eller utan kyckling.

Tisdag: Potatis och färsgratäng.

Onsdag: Tomatsoppa, bröd och ost.

Torsdag: Korvgrillning.

Fredag: Skolavslutning.

Städning

Förra veckan hjälptes vi på skolan åt att städa stränderna. Så nu är väl både stränderna och vi redo för sommarlov! Eftersom sommarlovet närmar sig kommer vi nu i veckan också att städa klassrummet. Böcker och arbeten som barnen gjort kommer att skickas hem. Det är bra om alla kan ha både skolväska och en påse med sig.

Skolavslutning 14/6

Välkomna på skolavslutning fredag 14 juni.

Alla elever kommer till skolan fredag den 14 juni kl 9.00 och träffas i respektive klass med
sina mentorer. Ni föräldrar är välkomna till skolan kl 10.00, då vi träffas vid ‘Brunnen’,
grönområdet som finns bakom Lilla Nisse.
På vår skola har vi den traditionen att varje familj bjuder på en tårta, en mycket omtyckt och välsmakande tradition! Ta gärna med fikakorg med saft, kaffe, tårtspade, en filt eller en stol att sitta på.

Den här dagen serveras ingen lunch i matsalen. Fritidsverksamheten är öppen som vanligt,
vänligen meddela fritidspersonalen om Er familj har behov av barnomsorg denna dag.

Som en extra påminnelse vill vi påminna Er alla om att vi har förbud mot nötter, mandel,
jordnötter och frön – med tanke på tårtorna…

Vi ses den 14/6.

Fritidsläger

Hej alla fritidsföräldrar.

Vi på fritids vill påminna om Fritidslägret i sommar. Alla elever i åk 3-6 som har varit inskrivna på fritids läsåret 18/19 är medbjudna på läger den 25/6-26/6. Eleverna det berör har fått med sig en lapp hem, som vi på fritids vill ha in igen senast tisdagen den 4/6.

Lappen finner ni även här nedan.

Mvh Fritidspersonalen.

Hurra!

Imorgon ska vi fira! Vi firar att alla Nationella proven är genomförda och vi firar ett fantastiskt resultat. Alla eleverna når kravnivån i alla delproven i både svenska och matte! Så hurra och bra jobbat till oss alla:)

Barnen har fått lov att bjuda med var sitt gosedjur på firandet imorgon. Vi kommer att titta på Harry Potter, som vi nu läst ut, äta något litet gott och leka tillsammans.

Matsedel vecka 22

Måndag

Korv alt vegokorv med potatismos

Tisdag

Salladsbuffé med pasta, kyckling, skinka, ost…..m. m

Onsdag

Currykyckling med ris alternativt vegetarisk chili med ris

I forntidens spår

Här kommer några bilder från utflykten. Vi hade en jättefin dag!

Det daggvåta gräset gjorde oss rejält blöta om fötterna redan på denna första lilla promenad från bussen över åkern till stenåldersgraven, gånggriften Stenstuan. Veronica från Österlens museum guidade oss hela dagen och visade oss här olika stenåldersföremål.

På vårt nästa stopp, Dansarens häll, var det bronsåldern som var i fokus. Där slängde vi av oss våra blöta strumpor och skor, åt frukt och ritade av någon av hällristningarna.

Vid Yxornas häll i Simrislund åt vi lunch, tittad på fler hällristningar och provade bronsålderskläder.

Vårt sista stopp var vid runstenarna i Simris som är från järnåldern.

Löss på båda skolorna!

Hej alla!

Nu har vi fått besök av löss igen och de finns både på stora och lilla Nisse. Vi behöver alltså hjälpas åt och om vi alla kammar igenom våra barns hår, även de barn som inte har några symtom så kanske vi kan bli av dem inför skolavslutningen.

Kamma, och om ni hittar levande löss så behandla enligt rekommendationer från apoteket och fortsätt sedan kamma. Hittar ni ägg men inga levande löss så fortsätt kamma. Mer info finns på www.1177.se

Må gott! /Emma

 

Geografi

Nu är det dags att lära sig världsdelar och världshav. Barnen har idag med sig ett papper hem med världsdelarna som de tränat på i skolan idag. Uppgiften är nu att de ska visa er att de kan. Är det svårt får ni gärna träna lite hemma. Vi har också jobbat på en sida som heter Seterra. På denna sida kan man förstås gå in hemifrån och träna också. Några barn blev så sugna på att lära sig mer och jobbade med Europas länder på Seterra.

Matsedel vecka 21

Matsedel vecka 21

Måndag

Pasta Bolognese

Tisdag

Blomkålssoppa, bröd och ost

Onsdag

Kryddig risotto med eller utan kyckling

Torsdag

Torskfile med rostad potatis och remouladsås Alt vegobiffar med samma tillbehör

Fredag

Tortillabuffe

 

Utflykt 22/5

På onsdag den 22/5 åker jag med klassen på forntidsutflykt här på Österlen. Vi samlas på skolan i vanlig tid och blir hämtade med buss 8.30. Med på turen har vi en guide från Österlens museum. Vi kommer att titta på en gånggrift, hällristningarna på Dansarens häll och en runsten. Vi får med oss pastasallad och dricka från skolan, så någon mat behöver ni inte skicka med. Däremot får man gärna ha frukt med sig. Vi är tillbaka på skolan någon gång före 13 och slutar i vanlig tid.

Matsedel vecka 20

Matsedel vecka 20

Måndag

Kryddstekt kycklinglårfilé med rostad potatis och kall sås Alt. Ragu på vita bönor och kronärtskocka

Tisdag

Tomatsoppa, bröd  och ost

Onsdag

Gratäng på lax och potatis Alt gratäng på vegofärs och potatis

Torsdag

Ratatouille med eller utan kött samt ris

Fredag

Penne med broccoli  Veg eller med skinka

 

 

Välkomna på utvecklingssamtal

Idag har jag delat ut tider till barnen, så kolla väskan!

Läsförståelse

Varje morgon läser eleverna ett kapitel i sin bok Pax. Efter läsningen arbetar vi med kapitlet på olika sätt. Allt för att främja läsförståelsen! Idag utgick vi från illustrationerna i kapitlet som de skrev pratbubblor till och igår plockade de ut ett beskrivande citat som de gjorde en egen illustration till.

Forntidsbyarna

Idag var sista tillfället att bygga på forntidsbyn. Det var två roliga arbetspass med massor av kreativitet. Imorgon ska grupperna skriva klart sina faktatexter om den tidsperiod de arbetat med.

Innerast i regnvädret

Full fart i parken idag

Skoljoggen

Imorgon blir det mycket rörelse. På förmiddagen kommer klass 1-3 att springa Skoljoggen. Vi springer i Brunnsparken. Till detta behövs inget ombyte, men se till att de får skor på fötterna som lämpar sig för löpning. Klassen har också idrott på Joneberg efter lunch och ska då ha gympakläder och handduk med sig som vanligt.