Åk 6 – SO-test 11/12

Planeringen för avslutningen av arbetsområdet i Historia (1700- och 1800-talet).

V.49

Onsdag och torsdag arbete med instuderingsfrågor.

Fredag. Genomgång av facit som delas ut. Öva inför test.

V.50

Onsdag: öva inför test

Torsdag: eleverna får välja på att göra skriftligt test enskilt eller muntligt i grupp.

V49

Hej!
På måndag och fredag v 49 kommer vi att ha de muntliga Nationella proven i engelska. Det är sista Nationella provet för den här terminen.

Eleverna ska ha prov i spanska på kapitel 3-5 fredag i v 49

Matsedel vecka 48

Kålpudding alt veg kålpudding
med rostad potatis, lingon el ketchup
Risotto med kokos, chili och lime
Kyckling el quorn
Pasta med lax och dill
Alt veg örtsås
Korv alt vegokorv, salsa och potatismos
Kebab alt falafel

Nationellt prov

Hej!

På måndag har vi det muntliga nationella provet i matematik.

Hej!

Här kommer lite information om NP i svenska

Åk 6 – histora

Nytt arbetsområde är frihetstiden och framåt. Idag såg vi delar av Historieätarna.

Nationella prov

Hej

Idag har eleverna gjort den första delen av Nationella prov i svenska. Det är en redogörelse som de ska redovisa muntligt i mindre grupper nästa måndag. Eleverna har även fått med sig ett informationsblad hem.

Matsedel vecka 45

Kebab el Falafel
Lasagne
Laxfile alt veg. biff med rostade rotfrukter och dillmajonnäs
Potatis och purjolökssoppa, bröd och ost
Karibisk risotto ” Jambalaya” kött eller veg

Broar

Idag har klass 6 testat sina broars hållbarhet. Det blev en riktigt rolig lektion där allt avslutades med att elever stod uppe på en av broarna, mycket intressant och kul! Efter lovet börjar vi jobba med olika krafter, ha ett härligt lov!

/Monique och Fredde

Höstlov

Hej!

Hälsning från Cecilia. Eleverna har läxa i spanska till fredag v. 45. Det  är capítulo cuatro s. 16: text: fr.o.m. “¡Hola! Me llamo Marcus t.o.m.”Hablo sueco, inglés y un poco de español”: träna på att läsa på spanska, översätta till svenska samt glosor. Dessa finns även på glosor.eu https://glosor.eu/ovning/amigos-uno-capitulo-4-forsta-delen-marcus.9287851.html

Önskar er alla ett härligt höstlov

Matsedel vecka 43

Pasta med basilika, kalkon el veg
Potatis och färslåda ”moussaka”
Kött el veg
Fiskburgare/ veg burgare med bröd och rostad potatis
Tomatsoppa, bröd och ost
Tortillabuffe. Kyckling el veg

Åk 6 – SO-test Islam torsdag 22/10

Vi fortsätter förbereda oss för ett muntligt grupptest på torsdag i nästa vecka. Alla elever har fått ett häfte i pappersform och även digitalt. Hela onsdagslektion kommer de också att kunna träna.

Trevlig helg!

V 43

Hej!

Eleverna har läxa i spanska till fredag Träna på glosorna som finns på gosor.eu https://glosor.eu/ovning/amigos-uno-capitulo-3.9249281.

Läxa i tyska till fredag  Sidan 10 och 11 i “Das Sprungbrett” Vi har gått igenom och tränat på familjen!

Universum

Så var vårt arbetsområde Universum avslutat och klassen fick idag tillbaka sina prov. Alla ska vara stolta över sin insats under detta arbetsområde, samtliga blev godkända på provet, bra jobbat klass 6!

Matsedel vecka 42

Risotto med lime, chili och kokos
Kyckling eller vegetarisk
Pasta med broccoli
Fiskgryta alt böngryta med aioli och rostad potatis
Korv alt veg.korv och potatismos
Ugnspannkaka med eller utan fläsk

Hej

Nu är det fredag igen och solen skiner.

Svenska läsförståelse till måndag

Fredag har eleverna prov i spanska.

Engelska läxa till fredag oregelbundna verb som finns på glosor.eu https://glosor.eu/ovning/irregular-verbs.10044428.html

Till fredag ska eleverna kunna räkna och stava till 20  på tyska detta finns på sidan 28 i boken.

På torsdag har eleverna pubertetsprat med Anna vår skolsköterska.

Önskar er alla en härlig helg!

Åk 6 – SO, muntligt grupptest torsdag v.43

På torsdag i vecka 43 kommer vi att avrunda arbetsområdet kring Islam med en muntlig gruppuppgift i form av ett litet escape room. Grupperna kommer behöva vara pålästa och samarbeta för att “klara” gruppens uppgift. Eleverna kommer att få tid att förbereda sig i skolan men också få ett dokument med frågor (och svar) som är bra för gruppen att kunna.

Matsedel vecka 41

Pasta i krämig tomatsås, med eller utan kött
Ärtsoppa, med eller utan fläsk, bröd och ost
Torsk med dillsås alt veg chili samt rostad potatis
Gulasch alt veg gulasch med ris
Pannbiff alt veg biff med rostade rotfrukter och aioli

Hej!

Eleverna har läxa i engelska till fredag v. 41 Läsa och översätta texten Sid the super artist och träna på glosorna som finns på glosor.eu https://glosor.eu/ovning/sid-the-super-artist.9287563.html

Läxa i tyska till fredag v 41 Sidan 9 i Das Sprungbett lära sig uttrycken

Eleverna har prov i spanska fredag v 42. Ingen läxa till nästa fredag

Nästa vecka har några elever idrott på elevens val

Önskar er alla en trevlig helg

Prov i NO klass 6

På fredag om en vecka, den 9 oktober, har klass 6 ett prov om Universum. Vi kommer under fredagen (idag) att prata lite kring det häfte vi arbetat med, och begreppen har jag idag delat i Classroom med klassen (begreppen kommer också naturligt in i vår diskussion kring häftet idag). Dessa begrepp ska de kunna förklara inför provet. Har de studerat listan med begrepp och känner sig säkra på att förklara dem så har de vad de behöver för att klara av provet.

Listan med begrepp delades även ut i pappersform under dagen idag (fredag).

Lycka till!

Hej!

Eleverna har läxa i svenska till måndag v 41. Läsa texten, svara på frågorna och träna på de understrukna orden.

Imorgon ska eleverna vara klara med sina länder som de ska presentera för klassen.

På torsdag har eleverna prov på första kapitlet i matematik som handlar om geometri i 2D och 3D.

Några elever har valt idrott på elevens val vecka 40 och 41 Lektionen är på Joneberg 14-15

Påminnelse om att ta med boken till skolan som vi läser ur på tisdagar i läsgrupperna.

Matsedel vecka 40

Currykyckling alt veg curry med ris
Korv Stroganoff alt veg Stroganoff
med potatismos