UNGERN STUDIERESA

HEJ!

På söndag sticker vi till Budapest på studieresa, kommer hem på onsdagkväll.

Sedan på torsdag börjar barnen kl12.40 med slöjd och bild.

Ett stort tack till alla er föräldrar som gjort att denna resa blir av.

viszlát/

Keramik Fantasia del2 14 maj

HEJ!

Igår var tjejerna i år 9 och hälsade på Eva på keramik Fantasia och arbetade kring:

Vem är jag?

Var ärlig mot dig själv.

Vilka avtryck vill jag fömedla.

På tisdag den 14 maj kommer vi åter åka dit och glasera och rakubränna våra alster.

Vi åker kl12 med Owe dit.

Sedan 15.15 åker vi hem med Bradley, Kalle, mig o Karl.

Hållbarutveckling tankar år 9

HEJ!

Idag har vi sett denna film nedan som handlar om hållbarutveckling. Från svt play. Vetenskapensvärld,Världen i växthuset del 2

Jag kan verkligen rekommendera er att se denna. Den väcker många tankar och visar på lösningar.

Det är dock viktigt att Vi ALLA gör något

Lite tankar från år 9

Keramik Fantasia 8/5

HEJ!

Den 8 maj åker tjejerna i klassen till keramik Fantasia för att där en halvdag arbeta med lera och göra samarbetsövningar. Vi kommer att på förmiddagen läsa enligt schemat och äta lunch på strandpaviljongen. Sedan kommer vi att åka kl12.05 från stora parkeringen på Strandbadsvägen nere vid strandpaviljongen. Vi är åter i Simrishamn ca16.30

Det kommer senare bli en halvdag till då vi kommer att glasera våra saker och rakubränna våra lergods.

NO begrepp prov 2 maj

(Tips klicka på bilden så blir den större)

Välkomna på Föräldramöte 25/4 kl18

Välkomna, det kommer att erbjuds att köpa varmmacka med sallad.

Sedan kommer mötet till mestadels handla om studieresan, presentation av resan, regler o bestämmelser, sista rycket med mustförsäljningen mm

Välkomna Birgitta o Tobias o Anna o Anna

No år 9

Lite “sne” idag:) Vänd datorn:)

Det läses om Hållbarutveckling.

Det blir prov 2/5 v.18

Hållbarutveckling kolla in powerpointen

Kemi

Fysik

Övergödning

Försurning

Växthuseffekten

NP

Idag har vi genomfört Nationella prov i biologi, så nu är dessa klara

Nästa vecka är det Nationella prov i Engelska på tisdag 9april Del B och på torsdag 11 april Del C

Sedan v.16 tar vi påsklov samt måndag v.17.

v.17 torsdag 25 april Välkomna på föräldramöte kl18 för mat och själva mötet startar ca18.15.

NP onsdag 3/4 Biologi delA1, A2 och A3

Start kl9.

Slut ca 12.45/12.30

Sedan lunch

Start språk ca 13.20

Glöm ej penna och sudd samt att vara pigga och utvilade.

Miljöhjältar år 9

Bli en miljöhjälte, din insats gör stor skillnad/

Extra matematik undervisning

HEJ!

På tisdagar kl14-15 samt fredagar 14.25-15 finns Niklas och ger extra matematik undervisning för de som behöver detta.

Nationelltprov i biologi

HEJ!

Den 18 mars blir det nationelltprov i biologi laborativa delen(delprov B)

Den 3 april fortsätter det nationellprovet i biologi med delprov A1, A2 och A3

Eleverna får information med sig hem imorgon om detta.

Hållbarutveckling

Anna Toresdotter (Bära eller brista)

Nu är vi på gång och  jobbar kring hållbarutveckling i NO. Idag har vi lite diskuterat utifrån konstnären Anna Toresdotter bilder, som bl a brinner för ekologi och miljö.

Vi har också lyssnat på Greta Thunbergs tal

En tjej med stora ambitioner som också brinner för ekologi och miljö.

Detta är ett viktigt ämne så därav kommer vi lite extra uppmärksamma detta med Nilsholgerssonskolans egna Earth hour dag den 29 mars.

Om du också brinner för ekologi och miljö och vill bidra med något denna dag så hör gärna av dig.

TIPS på länk

Från dagens laboration

Idag på laborationen fick eleverna fyra bägare med okänt innehåll de visste dock att det var citronsyra, kolsyrat vatten, glykol och koksaltlösning men inte vilkensom var vilken. De skulle sedan mha olika egenskaper(ex densitet, leder el, pH, lukt) ta reda på vilket ämne som var i vilken bägare.

Lite tankar från mentorstiden år 9

(Klicka på bilden så blir den större)

v.7

ons syv tid kl9-10

fre sista dagen för ansökan till gymnasiet

Glöm inte bekräfta ansökan, skriva ut, skriva på och lämna till Carina J

v.8 Sportlov

v.9

mån grp2 lab

Matte år 9 samt Syv mm

Från dagens lektion

Alla som var på skolan idag har fått ordningsregler inför studieresan som ska skrivas på och skickas tillbaka.

Syvinfo på torsdag kl9-10.

Påminnelse att gymnasievalet ska efter bekräftelsen skrivas ut och skrivas på och ges till Carina J. Senast 15 feb.

Gamla Np

HEJ!

På No håller vi just nu på att repetera genom att varje elev har fördjupat sig inom ett visst område inom NO, som vi tidigare har gått igenom. Detta redovisas sedan för alla i klassen som små minilektioner.

På lab har vi gjort gamla NP. Se nedan

Nu på tisdag SOprov

På tisdag lämnas ut Studiereselappar som ska skrivas på och lämnas tillbaka.

v.7

Tors  Lyssna på kör på grand

Fre sista dagen för ansökan till Gymnasiet

v.8 SPORTLOV