Tomteorkestern klass 4,5,6

På tisdag den 17 december kl 13-13.30 kommer klass 4, 5 och 6 att dansa till Tomteorkestern i aulan på Österlengymnasiet. Efter detta är skoldagen slut, personal kommer att promenera tillbaka med de elever som ska till fritids, övriga slutar vid Österlengymnasiet ca 13.30.

Matsedel vecka 50

Korv stroganoff alt veg stroganoff med potatismos

Lax alt. quorn med kokos, lime och chili samt ris

Lasagne

Ärtsoppa med eller utan fläsk, bröd och ost

Tortillabuffe

Klass 4 – info samt ny läxa eng plus test SO

Då var det fredag igen och advent har passerat, tiden flyger. I onsdags fick klassen möjlighet att läsa för skolhunden Helle, något som jag upplevde gynnade deras skrivande när vi sedan dagen efter fortsatte vårt arbete med Huset. Man tänkte lite mer på att texten faktiskt skulle läsas upp och få en mottagare, vilket påverkade flyt i texten, meningsbyggnad, skiljetecken osv, toppen.

På engelskan har vi pratat mycket kring a och an, vi har tragglat vokaler och konsonanter. Klassen har simmat på idrotten i tisdags och vi har arbetat mycket med volym på matematiken. Numera omvandlar vi enheter som liter, deciliter, centiliter och milliliter. Man kan under lektionerna ta hjälp av en enhetstabell för omvandling, något jag upplever att många uppskattar. Denna tabell har jag flera exemplar av så om någon vill ta med hem går även det bra.

De artikelnummer man ej hann med under vårt arbete med matematik i klassrummet vill jag att man gör hemma tills på måndag. De artikelnummer det gäller är:

a726 Uppgift 10-22

a649 Måluppgift

a723 Visa vad du kan

Idag har klassen fått översätta en bit av veckans text i engelska (som ett test på läxan de haft) och de har fått nya glosor i läxa. Den nya texten heter The colours of the rainbow och har artikelnummer a233 i Gleerups engelska, texten är dock inte läxa då vi ej hann gå igenom denna under dagens pass i engelska. De nya glosorna hittar ni på följande länk:

Om man vill utmana sig lite ytterligare så finns det svårare ord på följande länk:

Nästa vecka är det idrott både tisdag och onsdag. På torsdag har klassen test i SO, se tidigare information från Martin gällande det.

Jag tackar för den här veckan och önskar er en trevlig helg!

Läsning för Helle

Idag har några barn läst för Helle. Barnen har läst ur sina egna berättelser från Huset. Mycket duktiga barn både på att skriva och läsa. Vi kommer att fortsätta med detta jobb även nästa termin.

Åk 4 – test i SO Vikingatiden

På torsdag 12/12 kommer vi avsluta arbetsområdet med ett test. Vi arbetar med instuderingsfrågor och vi kommer att göra ett facit som vi delar ut imorgon. Nästa vecka tränar vi på tisdag och har testet på torsdag.

Jullovsschema fritids.

Hej alla fritidsföräldrar.

Nu är det en vecka kvar tills jullovsschemat ska vara inlämnat till oss på fritids.

Schemat lämnas senast måndagen den 9/12.

Vi ber om att få in alla schema, så att vi kan planera våran verksamhet.

Jullovsschema 2019_2020

Mvh Fritidspersonalen.

Bad på idrotten vecka 49

Denna veckan går vi till simhallen på idrotten.

Åk 4: Bad på tisdag

Åk 5: Bad på tisdag och onsdag

Åk 6: Bad på onsdag och torsdag

Matsedel vecka 49

Tomatsoppa, bröd och ost

Köttbullar alt vegokorv med potatismos

Pasta bolognese

Kyckling alt vegobiff, salsa och ris

Ugnspannkaka med eller utan fläsk samt rårörda lingon

Information klass 4

Denna vecka har vi börjat arbeta med volym på matematiken. Vi har testat praktiskt med olika mått och behållare och vi har arbetat i Gleerups. På idrotten lekte klassen sten, sax, påse samt Ambassaden på onsdagens lektion när jag var med. På mentorstiden fick eleverna spela upp olika rollspel och sedan visa upp dessa för klassen, lärorikt. Vi har nu börjat arbeta med färger, a/an och beskrivningar på olika vis på engelskan och klassen har fått en ny läxa tills på fredag den 6 december. Läxan består i texten “Wellington Road” som finns på Gleerups, artikelnummer a818.

Länk till texten här: https://gleerupsportal.se/laromedel/engelska-4/article/572528b6-92ed-4c85-ad50-13168b87ba48?page=1

Man ska kunna läsa texten på engelska samt översätta den till svenska. Även glosorna är läxa, dessa fick klassen på papper idag men de finns även på följande länk att träna på;

Det har kommit önskemål från olika håll om svårare glosor, dessa finns tillgängliga här

Om man vill träna på de svårare glosorna så ska man vara medveten om att texten man har i läxa fortfarande är den som resten av klassen har. Därför är de svårare orden lite tagna utanför sitt sammanhang, vilket jag också har förklarat för de elever som önskat det på detta vis. Mest så att även ni föräldrar känner till varför det blivit så.

Nästa vecka är det enbart idrott på tisdagen.

Jag tackar för denna veckan och önskar er en trevlig helg!

Viktig information med hem

Hej!

Eleverna har fått en lapp hem angående arbetsro som jag vill att ni föräldrar skriver under och skickar tillbaka till mig i skolan innan fredag.

Tack på förhand!