Matsedel vecka 43

Gör din egen sallad

Fiskfärsbiffar alt veg biff. Rostad potatis och remouladsås

Pasta carbonara. Med eller utan kött

Blimkålssoppa, bröd och ost

Tortillabuffe

Ny läxa engelska klass 4 samt övrig information

Vad duktiga eleverna var på att skriva meningar på engelska idag, härligt att se deras alster! Jag har idag delat ut en ny läxa. Förutom tio glosor har klassen denna vecka i läxa att läsa texten samt kunna översätta den till svenska.

Glosorna finns på följande länk:

Och texten hittar ni i Gleerups engelska läromedel, artikelnummer a173.

Denna vecka har eleverna fått som val att skriva en text till en utställning som Skillinge Teater kommer att ha med start på lördag den 26 oktober. Mer info finns här. Elevernas alster kommer att finnas som ljudfiler i hörlurar som finns placerade i äventyret man går runt i. Om någon i klassen som ännu inte skrivit någon berättelse ångrar sig så finns det möjlighet att skriva ihop något över helgen och lämna till Malva på måndag. Berättelserna ska kort beskriva någon gång man gjort en god gärning till någon annan, alternativt någon gång någon annan gjort en god gärning mot en själv.

Under vecka 43 har klass 4 idrott på tisdagen och då är det simning så glöm inte att packa badkläder.

Igår delade jag ut en blankett som ska tillbaka till skolan igen. Det gäller V-klass vilket är den lärplattform vi kommer att ansluta oss till så småningom. Vårdnadshavare ska fylla i och återlämna till skolan.

Martin Danielsson har skickat hem ett SO-test som ska skrivas under av vårdnadshavare och återlämnas till skolan.

Ha en trevlig helg, tack för denna vecka!

Bad nästa vecka…

Klass 4, 5 och 6 kommer att bada nästa vecka(v.43) på idrotten. Har man två lektioner denna vecka så är det bad på båda passen.

Trevlig helg!

V-klass blankett

Hej.

I dagarna kommer eleverna att få med sig en blankett hem om V-klass.

Det handlar om att ni vårdnadshavare ska godkänna användandet av ert personnummer på V-klass. Personnumret kommer vi att använda för kopplingen till era barn i V-klass.

Lappen ska fyllas i och sedan lämnas åter till respektive mentor.

För mer information, läs på blanketten eller på vår hemsida under fliken “V-klass”.

Har ni frågor/funderingar kring detta, kontakta Gunilla på gunilla.persson@nhskolan.se eller Tobias på tobias.eriksson@nhskolan.se

Tack.

Höstlovsschema fritids

Hej alla fritidsföräldrar.

Vi på fritids vill påminna om att lämna in Höstlovsschemat för era barn. Sista dagen att lämna in schemat är på måndag den 21/10.

Skulle ni sakna en schemalapp till höstlovet, finner ni den här nedan.

Höstlov v.44

Mvh Fritidspersonalen.

Matsedel vecka 42

Pasta Bolognese

Kokos risotto med kyckling eller quorn

Kokt torskfilé med kall dill/citron sås och rostad potatis

alt vegetarisk korv med salsa

Tomatsoppa, bröd och ost

Kålpudding alt veg kålpudding med potatismos och rårörda lingon

Ny läxa engelska klass 4

Idag fick klassen en ny läxa i engelska. Det är ett antal glosor men denna gång vill jag att man väljer ut 5 st (eller fler om man så vill) av orden och skriver 5 olika meningar på engelska, meningarna ska innehålla minst ett av veckans ord per mening. På fredag om en vecka kommer jag att skriva de engelska orden på tavlan och så får man skriva sina meningar på ett papper.

Orden delades idag ut på papper men finns även på denna länk:

Nästa vecka är det idrott både tisdag och onsdag.

Ha en trevlig helg, tack för denna vecka!

HALLOWEENDISCO

Alla elever är varmt välkomna på klass 8:s halloweendisco fredagen den 18:e oktober i Beatles på Östra park. Det blir spökrunda, fiskedamm, dans och fina priser. Inträdet är 20 kr och ta med småpengar att lägga på snacks och dricka.

FSK – 4 kl. 17:00 – 19:00

5 – 9 kl. 19:00 – 21:00

Kom gärna utklädda!

Årskurs 8 önskar er välkomna!

Åk 4 – Sveriges landskap

Förutom kartor, väder och klimat tränar vi också namngeografi – den här gången fokus på Sveriges landskap. Vi tränar på lektionerna och kommer att ha en liten “kontrollstation” på tisdag 15/10 där vi kollar hur många vi kan. Man kan öva via seterra och i pappersformat. Vill man får man gärna öva där hemma.

/Martin Danielsson