Åk 4 – vecka 49

Hej! Då var det fredag igen efter en händelserik vecka. Vi är nu framme vid det sista kapitlet i vårt skrivprojekt om den magiska dörren och i nästa kapitel ska trådarna redas ut och texten ska putsas och få bilder. Spännande läsning utlovas!

Igår blev det en trevlig och uppskattad grillning även om vädret inte var helt på vår sida och resten av veckan har vi ätit i klassrummet vilket funkat bra, vi fortsätter med matlåda, bestick och vattenflaska varje dag nästa vecka.

v.49 – start- och sluttider. Första lektionen är alltid i hemklassrummet.

Vuxna går med och äter, till och från ÖP och till och från idrotten.

För mig kända läxor/test:

Tisdag – engelska, se tidigare inlägg

Torsdag – test i matte, de fyra räknesätten.

Måndag: 8 – 13.15

Tisdag: 8 – 14.00

Onsdag: 8 – 13.30. Idrott: Vi kommer att utgå från klassrummet och sen beroende på väder välja lämplig aktivitet. Alltså inget ombyte, men oömma kläder och skor efter väder behövs.

Torsdag: 8 – 13.20. Idrott: Vi kommer att utgå från klassrummet och sen beroende på väder välja lämplig aktivitet. Alltså inget ombyte, men oömma kläder och skor efter väder behövs.

Fredag: 8-12

Trevlig helg önskar vi som arbetar med klass 4!

martin.danielsson@nhskolan.se

Klassens högläsningsbok:

Saknad bok

Är det någon som har fått hem boken ”Lätt fakta om reptiler”. Skicka gärna med den till skolan isåfall.

Åk 4 – torsdag

Imorgon blir det som tidigare meddelats en sen grillad lunch (kommer äta ca 12.15), skicka gärna med en frukt eller två för att underlätta förmiddagen. Vattenflaska och kläder för utehäng behövs, hamburgare- och marshmallowsaptit likaså.

Martin och Anders

Åk 4 – läxa i engelska till tisdag 1/12

Läsa och kunna översätta texten på sidan 17 i Textbook. Glosor s 17.

Åk 4 – just dance

För att få upp puls och fokus under långa lektionspass tar vi ibland en rörelsepaus, här dansas det till Ghostbusters.

Åk 4 – matlåda

Idag har vi ätit i klassrummet. Som ni säkert såg så skickades det ut ett mejl om att vi på lilla Nisse ska äta i klassrummet varje dag numera. Våra rutiner för att hämta maten har ändrats lite vilket gör att det kan serveras varm mat. Så tänk på att skicka med matlåda, bestick och vattenflaska varje dag framöver.

Nu torsdag grillar Anders med klassen så då räcker det med vattenflaska och gärna en frukt eller två eftersom vi kommer att äta lite senare den dagen.

Åk 4 – NO

Om man önskar lyssna på kapitel 3 inför testet kan man få göra det, dock inläst av SO-läraren. Ljudfilerna har alla elever fått via sin skolmail och de finns också via classroom No/Teknik.

Matsedel vecka 48

Kålpudding alt veg kålpudding
med rostad potatis, lingon el ketchup
Risotto med kokos, chili och lime
Kyckling el quorn
Pasta med lax och dill
Alt veg örtsås
Korv alt vegokorv, salsa och potatismos
Kebab alt falafel

Åk 4 – vecka 48

Hej! En lite kortare vecka och ett något kortare veckobrev. Arbetet flyter på riktigt bra på de flesta håll trots restriktioner och lite nya rutiner. Vi har nya platser i klassrummet som vi siktar på att använda fram till veckan efter jullovet. I SO:n är det nu Vikingatiden som gäller. Spännande med hur man levde och vad man trodde på osv. Eleverna fick i onsdags tillbaka sina geografitest som de skulle ta hem och visa, och sen skickas tillbaka till mig med en liten signatur eller liknande från er. Bra jobbat, jag är mycket nöjd med genomförandet och resultaten för ett första test!

Vi har fyra veckor kvar till lovet och vi har mycket som vi ska hinna med. Prata gärna om vikten av att arbeta på bra i skolan under lektionerna och sen repetera hemma när det gäller läxor och test. Glöm inte att läsning på hemmaplan ger mycket gott. På måndagar och tisdagar när vi har halvklass brukar eleverna ha möjlighet att öva på läxor och inför eventuella test, likaså på elevens val finns det möjlighet till detta.

På rasterna är det mycket lian och fotboll, men även dunkgömme och andra lekar sker. Det börjar bli kallt så värmande lekar och aktiviteter kommer diskuteras i veckan.

Nytt upplägg för maten: F-4 går ordinarie lunchtid till matsalen, med matlåda, tar sin mat och går tillbaka till klassrummet och äter där, varje dag. Knäckebröd och smör fixas så det finns på LN. 5-9 går till Strandpaviljongen och äter där. För fyrorna gäller alltså: fro.m. måndag att ta med matlåda, bestick och vattenflaska varje dag. Eleverna kommer att ha slöjd i slöjdsalen igen, men musik på lilla Nisse.

v.48 – start- och sluttider. Första lektionen är alltid i hemklassrummet.

Vuxna går med och äter, till och från ÖP och till och från idrotten.

För mig kända läxor/test:

Tisdag – engelska, se tidigare inlägg

Torsdag – test i NO, se tidigare inlägg

v.49 Torsdag – test i matte, de fyra räknesätten.

Måndag: 8 – 13.15

Tisdag: 8 – 14.00

Onsdag: 8 – 13.40, klassen har vikarie på morgonen då jag bedömer NP i åk 9.

Torsdag: 8 – 13.20. Vi kommer att utgå från klassrummet och sen beroende på väder välja lämplig aktivitet. Alltså inget ombyte, men oömma kläder och skor efter väder behövs. Troligtvis kommer vi att grilla hamburgare och marshmallows som skolan ordnar, men bra med varma ytterkläder.

Fredag: 8-12

Trevlig helg önskar vi som arbetar med klass 4!

martin.danielsson@nhskolan.se

Åk 4 – läxa i engelska till tisdag 24 november

Läs igenom texten på sidan 13 i textbook. Läs gärna med någon och turas om att vara Matt, Kevin eller Tanya. Översätt texten till svenska.

Träna glosorna på sid 13. Träna både uttalet och stavningen. I skolan får du sedan visa att du kan dem som vi gjorde i tisdags.

Good luck!

hälsar Sofi