Matsedel vecka 9

Örtbakad kycklinglårfilé alt quornfilé samt pasta
Potatis och purjolökssoppa samt bröd och ost
Currygryta veg el kyckling samt ris
Tortillabuffe
Köttbullar alt vegobullar med potatismos

Information klass 4

Vilken fantastisk musikal vi fick möjlighet att se idag, nostalgi på hög nivå!

Lite om vad vi gör just nu i klassen:

Matte:

Denna vecka har vi arbetat en del med division och idag hade jag en genomgång om kort division. För er som undrar hur klassen räknar dessa uppställningar så finns det en bra teorifilm på artikelnummer a751 i Gleerups. Imorgon kommer klassen att få en timme till med de artikelnummer vi arbetat med i veckan, hinner man ej klart gör man dessa färdiga hemma. De artikelnummer vi arbetat med är följande:

Uppgift 43-65 a717

Måluppgift a244

Visa vad du kan a805

Teori – a751

Uppgift 67-78 – a494

Måluppgift – a706

Visa vad du kan – a440

Engelska

Just nu handlar det mycket om kläder. Vi pratar även om plural -s samt possessiva pronomen; my, your, his, hers, its, our, your, their. De artikelnummer vi arbetat med gällande detta är: a240 samt a434. Imorgon fredag behöver jag vara hemma med sjukt barn och Måns kommer att vikariera i klassen. Läxan kommer att förhöras och ny läxa (till fredag v 9) kommer att delas ut. Texten heter Clubs and games at school och finns på artikelnummer a562. Glosorna hittar ni på följande länk:

Svenska

Vårt arbete med Huset går mot sitt slut och idag startade vi ett läsförståelseprojekt. Vi arbetade med drömmar på olika vis.

Ha ett härligt lov så ses vi på måndag v 9!

Information angående musikal på torsdag

Hej!

För information kommer åk 4-6 att gå till Grand i Simrishamn på torsdag och se åk 7-9:s ABBA-musikal.  P.g.a musikalen kommer eleverna i åk 4-6 att sluta kl. 14 i sina hemklassrum på skolan och då går som vanligt de elever som är på fritids dit direkt.

Sen info pga sjukdom

Detta inlägg kommer idag istället för i fredags då jag var sjuk i slutet av förra veckan. Hoppas det inte ställer till alltför mycket bekymmer för er.

I fredags fick klassen en ny läxa i engelska, läxan är tills på fredag den 14 februari. Texten heter Fancy dress day och finns på artikelnummer a552. Läxan är att kunna läsa texten på engelska samt att kunna översätta den till svenska. Dessutom fick klassen en del glosor till texten i läxa, dessa hittar ni på följande länk:

Idag har jag gått igenom provet i NO med klassen och de har fått ta med sig proven hem. Några får möjlighet att göra om provet nu på onsdag, i sådana fall har jag kontaktat föräldrarna i separat mail.

Denna vecka har vi idrott imorgon tisdag, så glöm inte ombyte.

Det är även musikalvecka på högstadiet. Föreställningen kommer vi att titta på under torsdagen och vårt schema mån-ons påverkas en del då lektioner lagda på ÖP är omflyttade till Lilla Nisse.

Matsedel vecka 7

Ugnsstekt kycklinglårfilé alt quornfilé med chilibearnaise och rostad potatis
Pasta med kallrökt lax
Alt veg bolognese
Grönsakssoppa, bröd och ost
Gör din egen sallad
Hamburgare alt vegoburgare

Massageleken

Igår kunde eleverna välja att vara med på massageleken på fritids. Det brukar vara en populär aktivitet, så även igår då det var 20 st. som valde att vara med. Detta är en del i vårt arbetet mot vårt prioriterade mål – Hälsa och välbefinnande.

Invigning och Basket-Fia

Idag klockan 12 fick jag äran att klippa bandet till den uppdaterade Boden; nya bollar, styltor, sandleksaker och mycket annat. Fyrorna jobbade fantastiskt bra med att förbereda denna invigning, en fröjd att se! (Bilden gör inte det välbesökta eventet rättvisa, men ni får en inblick i hur fint de pyntade utsidan av boden)

På idrotten idag spelades det Basket-Fia (utan knuff), en rolig lek full av rörelse, härligt att se.

Matematik klass 4

Klassen är anmäld till en mattetävling som heter Mattematchen. Fram till den 3 april under vardagar kl 7-14 är ett spel som kallas 10 Monkeys öppet för eleverna i klass 4. Spelet behandlar de olika områdena inom matematiken på ett roligt och övergripande sätt. De fyra räknesätten, klockan, geometri och mycket annat testar man där. Vi kommer att spela detta spel en del under skoltid som ett komplement till övrig matematikundervisning. Tävlingen i sig går ut på att spela spelet och ta så många poäng som möjligt.

Mer information kring denna tävling hittar ni här.

Spelet 10 Monkeys Math World kan ni läsa mer om här.

Idag på matematiken räknade vi uppgift 12-25 (artikelnr a623), Måluppgift (a479) samt Visa vad du kan (a278). Ena halvan av klassen hade 2 pass på sig idag att bli klara men hann de inte så räknar de klart hemma. Den andra halvan, som hade slöjd idag, får halvklasspasset på onsdag på sig att bli klara, annars räknar de klart dessa uppgifter hemma tills på torsdag.

Idag avslutade vi med prov i NO, alla kämpade på duktigt!

Matsedel vecka 6

Kyckling med curry alt vegetarisk curry med ris
Tomatsoppa, bröd och ost
Torskfärsbiffar med rostad potatis och citronmajonnäs