Löss på båda skolorna!

Hej alla!

Nu har vi fått besök av löss igen och de finns både på stora och lilla Nisse. Vi behöver alltså hjälpas åt och om vi alla kammar igenom våra barns hår, även de barn som inte har några symtom så kanske vi kan bli av dem inför skolavslutningen.

Kamma, och om ni hittar levande löss så behandla enligt rekommendationer från apoteket och fortsätt sedan kamma. Hittar ni ägg men inga levande löss så fortsätt kamma. Mer info finns på www.1177.se

Må gott! /Emma

Naturskolan

Hej!

På torsdag åker vi till naturskolan. Eleverna kan ha en extra frukt med sig  och en vattenflaska, vi tar med oss lunch från skolan.

Till naturskolan kommer elever för att lära sig mer om natur och miljö i en spännande och varierande omgivning alldeles intill Östersjön, Stenshuvud nationalpark och Kiviks musteris äppelodlingar.Bildresultat för naturskolan simrishamn

Läxan “tio ord i veckan” har eleverna till fredag

Matsedel vecka 21

Pasta Bolognese

Blomkålssoppa, bröd och ost

Kryddig risotto med eller utan kyckling

Torskfile med rostad potatis och remouladsås Alt vegobiffar med samma tillbehör

Tortillabuffe

Matsedel vecka 20

Måndag

Kryddstekt kycklinglårfilé med rostad potatis och kall sås Alt. Ragu på vita bönor och kronärtskocka

Tomatsoppa, bröd  och ost

Gratäng på lax och potatis Alt gratäng på vegofärs och potatis

Ratatouille med eller utan kött samt ris

Fredag

Penne med broccoli  Veg eller med skinka

Hej!
Vilken fantastisk dag vi hade på Kreativum. Eleverna fick testa på många olika saker som motoriserad mekanik, åka upp i rymden, lösa olika kluriga uppgifter, göra eget pappar, bli nerspolad i toaletten och många andra saker.

Eleverna har läxa i svenska “tio ord i veckan” till torsdag v 20

Nästa vecka är Kicki på utbildning tors och fre

Önskar er en härlig helg

Matsedel vecka 19

Måndag

Risotto med eller utan kyckling

Pasta Carbonara med eller utan kött

Torsk i dillsås och kokt potatis

alternativt ratatouille

Pannbiff med potatismos

Alternativt vegetarisk biff

Chiligryta med ris

Lite information

Hej!

Det var spännande att lyssna på eleverna idag när de berättade om sin prao. Alla har haft det bra och hade mycket att berätta.

Eleverna har läxa “tio ord i veckan” till torsdag v. 19

Påminner om att vi åker till Kreativum på tisdag. Eleverna börjar kl 8.00 i klassrummet och vi är hemma ca 16.00. Vi tar med oss lunch från skolan men eleverna kan ha en liten matsäck med sig och någonting de kan pyssla med på bussen.

Önskar er alla en trevlig helg

Påminnelse om Kreativum på tisdag åk 4-5

En påminnelse.

På tisdag i nästa vecka åker klass 4 och 5 åka till Kreativum i Karlshamn. Vi samlas i respektive klassrum som vanligt kl 8 och är hemma igen ca kl 16 (OBS!). Vi kommer att ta med oss mat från skolan men eleverna får gärna ta med sig en nyttig matsäck och aktiviteter som är lämpliga att göra på bussen.

Matsedel vecka 18

Måndag

Pastasallad med eller utan kyckling

Potatis och purjolökssoppa, bröd och ost

Tortilla buffe

Fredag

Laxfärsbiffar, rostad potatis och remouladsås Alt vegetariska biffar, rostad potatis och remouladsås

Engelskläxa till onsdag v. 18

Hej!

Idag har vi gått igenom possessiva pronomen som uttrycker ägande på engelska och eleverna har fått dem i läxa till nästa vecka. De finns att öva på i Gleerups på ID:a652. Skrolla ner till övning 5A (en grön ruta) så finns de där. Man ska kunna vilka possessiva pronomen som hör till vilka personliga pronomen (I, you, he, she, it, we, you, they), när man använder dem och vad de betyder på svenska.