Glad påsk klass 4!

Ojojoj vad jag har känt mig uppvaktad idag, tusen tack till alla underbara fyror, vilket fantastiskt gäng! =)

Idag har vi firat in påsken rejält med kvaststafett, äggpickning, äggrullning och mycket annat. En härlig dag i utelekens tecken!

Jag har idag samlat in alla låneböcker och tar dem till bibblan om en stund, så ni behöver inte oroa er över eventuella krav som kommit på senaste tiden.

Läxan i engelska till fredagen efter lovet blir att skriva ner en nyhet som hänt under påsken. Skriv först ner den på svenska och översätt därefter till engelska, inlämning av denna uppgift blir fredagen den 17 april.

Veckan efter påsk är det idrott både tisdag och onsdag.

Ha nu en riktigt härlig påsk så ses vi igen på tisdagen den 14 april. Tack för denna vecka!

Uteidrott v.14

Denna veckan kommer vi att vara ute på idrotten. Kläder efter väder!

Eventuellt ombyte gör vi på skolan.

Fredrik

Matsedel vecka 14

Gör din egen sallad
Kyckling pytt eller vegetarisk
Ugnsbakad torsk alt vegobiff med rostad potatis
Och hollandaise sås
Potatis- och purjolökssoppa, bröd och ost
Pasta carbonara kött el vegz

Information klass 4

Ännu en vecka har gått och vi har hunnit med en hel del under dessa dagar. I matematiken har vi startat upp området som handlar om Form och Storlek. Vi har arbetat med symmetri samt vinklar. Nästa vecka kommer vi att träna på att mäta vinklars storlek med hjälp av en gradskiva.

I ämnet svenska drar det ihop sig till prov, se tidigare inlägg på bloggen om detta.

I engelska fick klassen idag en ny läxa, läxan är text samt glosor. Texten heter “The year around” och finns på artikelnummer a119. Glosorna hittar ni här:

När det gäller elevernas låneböcker så kommer jag innan lovet att samla in dessa och lämna tillbaka dem. Efter påsklovet hittar vi en lämplig dag att gå till biblioteket och låna nya tystläsningsböcker.

Nästa vecka har klass 4 idrott både tisdag och onsdag. Idrotten kommer att vara utomhus och det går bra att man använder sina vanliga kläder. Vi kommer att vara i närheten av Lilla Nisse så vill man byta om får det ske på skolan.

Jag tackar för denna vecka, ha en trevlig helg!

Prov i svenska torsdagen den 2 april klass 4

Provet i svensk grammatik går av stapeln torsdagen den 2 april. Det häfte vi arbetar med om ordklasserna substantiv, verb och adjektiv kommer att ligga som grund till provet. Känner man sig säker på det häftet så kommer provet att gå bra.

Det man ska kunna till provet är i stora drag följande:

Substantiv:

kunna förklara vad substantiv är, kunna hitta substantiv i en text, singular/plural, bestämd och obestämd form, veta vad som menas med ett konkret samt ett abstrakt substantiv, känna till vad som menas med ett egennamn samt kunna ge exempel på sådana.

Verb:

kunna förklara vad ett verb är, kunna hitta verb i en text, kunna sätta verb i tempusformerna infinitiv, presens samt preteritum.

(häftet nämner på något ställe hjälpverb, det är inget som ingår i provet, ej heller tempusformen supinum)

Adjektiv:

Kunna förklara vad ett adjektiv är, kunna hitta adjektiv i en text, veta vad som menas med att komparera, kunna sätta adjektiv i formerna positiv, komparativ, superlativ.

Substantiv – svenskhäfte

Idag har vi arbetat klart med substantiv i vårt häfte. Är man inte klar så gör man färdigt hemma. Glöm bara inte att häftet måste med tillbaka till skolan, imorgon startar vi med verb tillsammans.

Fyrornas måndag – uppgifter att göra om du varit hemma

Matematik

Idag började vi arbeta med symmetri på matematiken. Det man behöver göra hemma om man inte var närvarande under dagen är följande artikelnummer:

• Teoridel a254
  • Uppgift 1-7 a139
  • Måluppgift a465
  • Visa vad du kan a764

Svenska

Vi fortsatte att arbeta med vårt häfte. Detta kommer att ligga som grund till provet som blir av under nästa vecka, torsdagen den 2 april. Idag blev vi klara med den del som handlar om substantiv.

På vår NO avslutade vi idag kapitlet om Sjöar och Vattendrag med att tävla i elevernas olika Kahoots, mycket roligt!

Imorgon är det bad som gäller på idrotten, glöm inte badkläder.

Åk 4-6 badvecka

Bad på idrotten hela veckan. Håll utkik på hemsidan för eventuella förändringar.

Fredrik