Åk 4 – Rättstavningsläxa fredag v.40

Hej, förra ordläxan var svår men det märktes att ni kämpade hårt och det gav resultat. Klassen hade tillsammans ca 90 fler rättstavade ord och höjer medelvärdet mellan förtestet och läxförhöret med mer än 5 rätt Underbart!

Denna ordläxa är hämtad från “vanliga” ord som ofta felstavas.  Under vecka 39 har vi oförberett kollat hur många ord vi redan kan stava till (ett s.k. förtest), och nu övar vi. Träna hemma på hur de stavas. Det kommer också finnas en del tid att träna i skolan. Läxan förhör vi på fredag vecka 40 (2/10). Då ser vi hur många nya ord vi har lärt oss att stava!

1. aldrig

1. doktor

1. hellre

1. känsla

1. allt

1. endast

1. helst

1. lugnt

1. undra

1. alltid

1. fastna

1. meddela

1. verkligen

1. anledning

1. choklad

Frivilliga ord om du vill träna in fler:

16. abonnent

17. charkuteri

18. deklaration

19. apparat

20. charad

Orden delas ut i pappersform och finns på bloggen. Stava lugnt! /Martin

Åk 4 – vecka 40

Hej, då har vi hunnit göra en bra vecka till. Klassen har fått mycket beröm från andra lärare och det är härligt att vara igång på riktigt med en massa uppstartade saker. Mimmi hälsar att de elever som inte gjort sitt lyssningstest på musiken kommer att göra det på tisdag under förmiddagen. Här kan man öva:

–

Här är rätt svar, men spela dem gärna i omvänd ordning eller blandat. De behöver inte lyssna på hela spåret, bara typ 10 sekunder från att sången kommer in:

–

1. JODDLING

2. JOJK

3. GROWL

4. STRUPSÅNG

5. OPERA

6. BELTING

7. JAZZ

8. BEAT BOX

Av mig kända läxor:

Till tisdag: engelska glosor

Till fredag: rättstavning svenska

v.40 – start- och sluttider. Första lektionen är alltid i hemklassrummet.

Vuxna går med och äter, till och från ÖP och till och från idrotten.

Måndag: 8 – 13.15 (ena gruppen går från Östra Park ca. 13.15 och är på lilla Nisse lite senare)

Tisdag: 8 – 14.00 (ena gruppen går från Östra Park ca. 14.00 och är på lilla Nisse lite senare)

Onsdag: 8 – 13.40

Torsdag: 8 – 13.20. Idrott, idrottskläder med, sista lektionen på Joneberg. De som slutar kan bli hämtade där eller gå hem därifrån, annars är det promenad tillbaka till skolan och fritids med vuxen som gäller och är då på skolan en stund senare.

Fredag: 8 – 12

Trevlig helg önskar vi som arbetar med klass 4!

martin.danielsson@nhskolan.se

Åk 4 – bokade utvecklingssamtal v.40 och 41

Tisdag 29/9:

12.30 ALMA

Måndag 5/10:

14.30 LENNON

15.00 ALVA

16.15 JEPPE

17.00 LOViSA

Tisdag 6/10:

12.30 VIDAR

Engelska glosor till tisdag

Hej hej! Här kommer ny engelska glosor att träna på tills på tisdag. Eleverna har haft möjlighet att ta hem dem i pappersform och har inloggning till glosor.eu (inloggning: jesperup lösen:Batman

blomkruka            flowerpot

tavla                painting

hängmatta            hammock

stege                ladder

kudde            pillow

täcke                quilt

döskalle            skull

ram                frame

papperskorg        trash can

svärd                sword

kittel cauldron

kniv knife

Väl mött/Jenny

Åk 4 – onsdag studiedag

Hej, nu på onsdag är det studiedag och inget annat, upplägget med veckan är uppdaterat.

Matsedel vecka 39

Jambalaya ( kryddig risotto med eller utan kött)
Pasta i basilikasås, med eller utan kött
K-dag
Tomatsoppa, bröd och ost
Kebab eller falafel

Åk 4 – utvecklingssamtal

Hej, jag kommer snart ut med förslag på tider för de samtal som är obokade eller blev inställda.

Bokade i nästa vecka:

V.39

Måndag 21/9:

17.00 TEO N 17.45 ADAM 18.30 OLIVIA 19.15 THEO L

Åk 4 – vecka 39

Hej, vilken härlig vecka vi har haft i klassen. Bra fokus och fint arbete under många lektioner, och vi blir allt mer vana att arbeta med datorer och planeringar via Google Classroom. Utvecklingssamtalen är också igång och det är härligt att få träffa er och eleverna med fokus på lärande och trivsel.

Vi har också fått ny projektor som vi bland annat så Lilla Aktuellt skola på.

v.39 – start- och sluttider. Första lektionen är alltid i hemklassrummet.

Vuxna går med och äter, till och från ÖP och till och från idrotten.

Onsdag: Studiedag/K-dag

Fredag: 8 – 12

Trevlig helg önskar vi som arbetar med klass 4!

martin.danielsson@nhskolan.se

Åk 4 – svenska

Imorse hade vi en riktigt bra lektion i svenska. Vi testade vad vi kunde från kapitel 1 i Bums och arbetade sen vidare med våra veckomål. Vi blev också sugna på blåbärsmilkshake så jag lovade att blogga receptet:

Åk 4 – svenska

Nytt kapitel påbörjat i svenska som handlar om att skriva.