Information klass 5

Hej! 

 

Nu går det rysligt fort och nu är det bara 3 veckor kvar tills jullovet. Innan vi går på lov så är det lite roligheter som väntar för klass 5. 

 

 

 

Den 7:e december kommer vi i åk 5 ge oss ut på en cykelutflykt tillsammans, det kommer att bära av till baske där vi sedan leker och umgås. Dagen startar i klassrummet som vanligt och avslutas med SO i klassrummet som vanligt. Vi har pratat lite om detta under mentorstiden och vad vi har förstått så har alla eleverna en säker cykel samt cykelhjälm. Vi hoppas att ni som inte bor på cykelavstånd från skolan kan hjälpa era barn att få hit cyklarna antingen om man har möjlighet via bil eller om ni har möjlighet att hjälpa till så att cykeln kommer på bussen eller tåget. 

 

 

 

Vi kommer att vara 4 vuxna med på utflykten och dagen kommer också innefatta trafikregler och vad som gäller när man cyklar.

 

 

 

Eleverna kommer få en liten matsäck från skolan (mer info kommer) men får även lov att ta med sig en nyttig matsäck hemifrån. Det är också bra att ta med sig vattenflaska. 

 

 

 

Tänk på också att utflykten ska vara i december, det innebär att det är viktigt med varma kläder för hela dagen. Som det ser ut nu så klarar vi oss från både regn och blåst. Däremot så ser det ut som att morgonen börjar med minusgrader.

 

 

 

Vi kommer den 9:e december spela upp en lite julteater för årskurs 9. Den kommer spelas upp utomhus i mindre grupper. Eleverna får tid till att träna under skoltid men vi kommer också att lägga in manuset här så att man har möjlighet att läsa lite extra hemma. 

 

 

 

Svenskläxan med läsförståelse och stavning rullar på som vanligt, torsdag- torsdag. Där är en del som inte lämnar in läxan, försök hjälpa till att påminna om det.