Information klass 4

Vilken fantastisk musikal vi fick möjlighet att se idag, nostalgi på hög nivå!

Lite om vad vi gör just nu i klassen:

Matte:

Denna vecka har vi arbetat en del med division och idag hade jag en genomgång om kort division. För er som undrar hur klassen räknar dessa uppställningar så finns det en bra teorifilm på artikelnummer a751 i Gleerups. Imorgon kommer klassen att få en timme till med de artikelnummer vi arbetat med i veckan, hinner man ej klart gör man dessa färdiga hemma. De artikelnummer vi arbetat med är följande:

Uppgift 43-65 a717

Måluppgift a244

Visa vad du kan a805

Teori – a751

Uppgift 67-78 – a494

Måluppgift – a706

Visa vad du kan – a440

Engelska

Just nu handlar det mycket om kläder. Vi pratar även om plural -s samt possessiva pronomen; my, your, his, hers, its, our, your, their. De artikelnummer vi arbetat med gällande detta är: a240 samt a434. Imorgon fredag behöver jag vara hemma med sjukt barn och Måns kommer att vikariera i klassen. Läxan kommer att förhöras och ny läxa (till fredag v 9) kommer att delas ut. Texten heter Clubs and games at school och finns på artikelnummer a562. Glosorna hittar ni på följande länk:

Svenska

Vårt arbete med Huset går mot sitt slut och idag startade vi ett läsförståelseprojekt. Vi arbetade med drömmar på olika vis.

Ha ett härligt lov så ses vi på måndag v 9!