Dans och rörelse!

Idag gick fritids till Joneberg där vi hade ett härligt danspass med Sofi från Friskis & Svettis. Det var ett perfekt sätt att avrunda veckan och kicka igång helgen på! Ett stort tack till Sofi som inspirerar oss till dans och rörelse och som samtidigt sprider en massa positiv energi!

Ferfere med Ali

Idag höll vår praktikant Ali i en aktivitet som han kallade för Ferfere. Eleverna fick tillverka en slags snurra med hjälp av ett snöre och en knapp. Sen var det till att träna på att få den knappen att snurra och göra ljud. Dessa snurror kallas Ferfere på Persiska.

Pyssel på fritids

Igår hade eleverna på fritids möjlighet att välja julpyssel som aktivitet. Det blev julgranspynt med hjälp av pärlplattor.

Fritids på Joneberg imorgon fredag den 15/11

Imorgon fredag den 15/11 går fritids till Joneberg för att dansa med Sofi Jonasson från Friskis & Svettis. Vi kommer till att vara där mellan kl.14.30-15.30. De elever som hämtas under denna tid får jättegärna vara kvar och istället bli hämtade kl.15.30 på Joneberg eller kl.16.00 på skolan.

De som vill får lov att ha med idrottsskor.

Mvh

Fritidspersonalen

Rörelse på fritids

Här kommer bilder från dagens hästhoppning och cykelrally, vilket uppmuntrade till mycket rörelse.😀👍🏼

Löss på besök i skolan.

Kolla era barns hår med luskam och behandla vid fynd. Mer information kan man hitta på vårdguiden /1177 .

Fritids på Joneberg

Idag gick hela fritids till Jonebergshallen. Där vi hade besök av IFK Simrishamn. Idag fick vi prova på fotboll. Ett stort tack till Peter och Ingela. För mer information om IFK Simrishamn besök deras hemsida https://www.ifksimrishamn.se/

Detta är andra föreningen vi bjudit in till oss på fritids med tanke på skolans prioriterade område “Dans och rörelse”. Nästa fredag får vi besök av Friskis och Svettis.

Fritids till Jonebergshallen, fredag.

Hej alla fritidsföräldrar.

Imorgon fredag kommer vi på fritids gå till Jonebergshallen. Där kommer vi att få besök av IFK Simrishamn.

Vill man får man jättegärna ta med sig sina gymnastikskor.

Mvh Fritidspersonalen.

 

Höstlov på fritids

Hej!

Under lovet har eleverna på fritids fått, Halloweenpyssla, vara på friskis och svettis, vi har varit på Korsavad och bowlat, vi karvade pumpor och idag fredag avslutar vi veckan med film. En superrolig vecka!

Trevlig helg!

Vi ses på måndag!

Dans och rörelse på fritids!

Idag har vi haft besök av Sofi Jonasson från Friskis & Svettis. Hon körde ett danspass med oss och hon kommer till att köra två pass till med oss inom några veckor. Det var verkligen kul och inspirerande! Detta är en del i arbetet mot vårt prioriterade kulturella mål, som detta läsåret är just Dans och rörelse. Eleverna var riktigt taggade och vi ser redan fram emot nästa gång.😀

Käpphästar på Fritids

Idag hade eleverna på fritids möjlighet att ta med sina käpphästar ut till brunnen. Där hade vi gjort i ordning en liten bana som eleverna kunde rida runt med sina käpphästar.

 

5-kamp på fritids

Idag hade eleverna på fritids möjlighet att välja 5-kamp som styrd aktivitet. Eleverna fick testa på olika former av kast. Det var bland annat kasta ringar på häxans hatt, kasta ärtpåsar i monstrets mun och försöka sätta basketbollen i korgen.

Höstlovsschema fritids

Hej alla fritidsföräldrar.

Vi på fritids vill påminna om att lämna in Höstlovsschemat för era barn. Sista dagen att lämna in schemat är på måndag den 21/10. 

Skulle ni sakna en schemalapp till höstlovet, finner ni den här nedan.

Höstlov v.44

Mvh Fritidspersonalen.

Ge mig en vink

Idag hade eleverna på fritids möjlighet att välja “Ge mig en vink” som en styrd aktivitet. Leken påminner om kurragömma.

Veckans aktiviteter fritids

Här är veckans aktiviteter på fritids.

Vi gör ett försök till denna vecka att gå på utedag. På fredag om vädret tillåter siktar vi på att gå till skogen/ängen vid Tobisviksbadet. Vi går ifrån skolan cirka 12.30.

 

HALLOWEENDISCO

HALLOWEENDISCO

Alla elever är varmt välkomna på klass 8:s halloweendisco fredagen den 18:e oktober i Beatles på Östra park. Det blir spökrunda, fiskedamm, dans och fina priser. Inträdet är 20 kr och ta med småpengar att lägga på snacks och dricka.

FSK – 4 kl. 17:00 – 19:00

5 – 9 kl. 19:00 – 21:00

Kom gärna utklädda!

Årskurs 8 önskar er välkomna!

Studiedag Fritids

Idag var det fritids hela dagen.

Vi hann bland annat med, höstpyssel, plantering av höstblommor och göra en äppelkaka som vi sedan käkade till mellanmål.

Veckans aktiviteter på fritids

Här är veckans aktiviteter på fritids.

På fredag kommer vi att gå och grilla korv i skogen/ängen som ligger bredvid Tobisviksbadet.

Veckans aktiviteter på fritids.

Här är veckans aktiviteter på fritids.

Programmera mera.

Idag hade eleverna möjlighet att välja programmering på fritids.

Idag tittade vi på “Programmera mera”. Avsnittet handlade om maskinkod.

Vi följde mönster, vi testade att skriva bokstäver med hjälp av ettor och nollor och sist så provade vi att programmera våra Blue Bots.

Veckans aktiviteter Fritids.

Här kommer veckans aktiviteter på fritids.

Sedan har vi en nyhet för eleverna på fritids. Vi har hängt ut en tavla utomhus med “dagens aktiviteter”, där sätter eleverna upp sig på vad de vill göra under dagen.

På tavlan inne i fritidsrummet ser eleverna hela veckans aktivitets utbud.

Mvh Fritidspersonalen.

Programmering på fritids

Idag kunde eleverna välja att vara med på programmering. De kunde välja på två olika appar, antingen Pettsson och Findus uppfinningar eller Lightbot. Kul att se alla så fokuserade!

Skolfotografering måndag 16/9 samt matlåda på tisdag 17/9

Hej!

Fram med kammen och den fina stickade yllekoftan som stickades till Julklapp, imorgon är det skolfotografering! Inga filter eller retuscheringar, imorgon är det på riktigt.

Vi vill också påminna om att ta med sig en tom matlåda och bestick till idrottsdagen på Korsavad IC på tisdag. Salladsbuffé kommer stå på menyn och eleverna väljer vad de vill äta och lägger det i sin medhavda matlåda. Egen vattenflaska ska också medtagas.

Mvh Personalen på NHS

Friidrottsdag 🙂

Hej!

På tisdag den 17/9 kommer vi att ha vår årliga friidrottsdag på Korsavad IC (utomhus).

Alla elever ska ha med sig fika, vattenflaska, matlåda, bestick och ordentliga kläder. Hellre att de är lite för varmt klädda än tvärtom. Dagen genomförs även vid regn!

Skolan kommer såklart att bjuda på skollunch denna dag, men med allt springande och hoppande så brukar aptiten vara extra stor.

Samling för F – 5 i klassrummet kl 08.00 och dagen beräknas vara slut ca 13.00

Åk 6-8 samlas på korsavad kl 08.30 (utomhusläktaren).

Åk 9 (funktionärer) samlas på korsavad kl 08.00 (ombytta).

Alla föräldrar är givetvis välkomna att titta och heja på!

Mvh Niklas och all Personal