❤️-pyssel

Idag körde vi lite pyssel till Alla hjärtans dag.❤️

Massageleken

Igår kunde eleverna välja att vara med på massageleken på fritids. Det brukar vara en populär aktivitet, så även igår då det var 20 st. som valde att vara med. Detta är en del i vårt arbetet mot vårt prioriterade mål – Hälsa och välbefinnande.

Veckans aktiviteter på fritids

Här kommer veckans aktiviteter på fritids.

På fredag är vår ambition att ge oss iväg på utedag till Backstugans lekplats. Vi går ifrån skolan ungefär 13.15.

Fotbollsturnering på fritids

Idag hade eleverna på fritids möjlighet att välja fotbollsturnering som styrd aktivitet.

MUSIKAL

Hej kära föräldrar!

Vi på högstadiet ska sätta upp en musikal med ABBA inspiration och behöver er hjälp med att samla ihop kläder till kostymer. Det rör sig om 70-, 80-talsstil på klädseln, så ta gärna en titt i era garderober och se vad ni har till övers. “Vanliga” basplagg tas också tacksamt emot, t.ex. byxor, skjortor, t-shirts, som vi kan sy om.

Om ni vill ha tillbaka plagget i samma skick som det kom måste ni säga till eftersom vi nog kommer att sy om dem annars. Bara skicka med plaggen med era barn till ÖP. Tack för all er hjälp!

Just Dance

Idag hade eleverna på fritids möjlighet att välja Just Dance. Ett spel där man ska dansa som de på spelet. Ett väldigt uppskattat spel bland eleverna.

Julmarknad!

Allt är uppdukat till eftermiddagens julfika/julmarknad.🎅🏼🤶🏻

Välkomna!

Förväxlade stövlar

Efterlyser att par förväxlade stövlar. Vi letar efter ett par likadana som dessa men med namnet Thilda i. Hör av er till år 2.

Pepparkakshus

Idag hade eleverna på fritids möjlighet att välja att pynta pepparkakshus som aktivitet.

Julkransar

Idag kunde elverna tillverka julkransar på fritids. De finns till försäljning på vår julmarknad nästa onsdag.

Julfika/Julmarknad på fritids.

Hej alla fritidsföräldrar.

Julfika/Julmarknad på fritids onsdagen den 18/12.

Hjärtligt välkomna! / Fritidspersonalen

Julfika/Julmarknad på fritids

Hej alla fritidsföräldrar.

Onsdagen den 18/12 bjuder vi på fritids in till den årliga julfikan när ni hämtar era barn ifrån fritids. Nytt för i år är att vi kommer att kombinera julfikan med en julmarknad. Till denna julmarknaden har eleverna tillverkat diverse julpyssel som kommer att finnas till försäljning.

Pengarna som vi får in kommer att gå oavkortat till Barncancerfonden. Det är självklart frivilligt att handla på julmarknaden.

Drömfångare

Här kommer en bild på några barn och deras drömfångare. Nu kan de sova gott om natten.

Fritids till Joneberg på fredag

På fredag 6/12 kommer fritids att gå till Jonebergshallen. Där kommer vi att få besök av innebandyklubben FCC.

Det är bra att ha med sig gympaskor.

Jullovsschema fritids.

Hej alla fritidsföräldrar.

Nu är det en vecka kvar tills jullovsschemat ska vara inlämnat till oss på fritids.

Schemat lämnas senast måndagen den 9/12.

Vi ber om att få in alla schema, så att vi kan planera våran verksamhet.

Jullovsschema 2019_2020

Utelek på fritids.

Idag hade eleverna på fritids möjlighet att välja en lek som heter “15 och neråt” som styrd aktivitet. En rolig lek med mycket rörelse.

Jullovsschema fritids

Hej.

Idag har eleverna som går på fritids fått med sig ett jullovsschema med sig i väskan.

Fyll i schemat och lämna åter till oss på fritids så fort som möjligt, absolut senast måndagen den 9/12.

Ni finner även schemat här nedan och här på hemsidan under fliken “fritidsblanketter”.

Jullovsschema 2019/2020

Dans och rörelse!

Idag gick fritids till Joneberg där vi hade ett härligt danspass med Sofi från Friskis & Svettis. Det var ett perfekt sätt att avrunda veckan och kicka igång helgen på! Ett stort tack till Sofi som inspirerar oss till dans och rörelse och som samtidigt sprider en massa positiv energi!

Ferfere med Ali

Idag höll vår praktikant Ali i en aktivitet som han kallade för Ferfere. Eleverna fick tillverka en slags snurra med hjälp av ett snöre och en knapp. Sen var det till att träna på att få den knappen att snurra och göra ljud. Dessa snurror kallas Ferfere på Persiska.

Pyssel på fritids

Igår hade eleverna på fritids möjlighet att välja julpyssel som aktivitet. Det blev julgranspynt med hjälp av pärlplattor.

Fritids på Joneberg imorgon fredag den 15/11

Imorgon fredag den 15/11 går fritids till Joneberg för att dansa med Sofi Jonasson från Friskis & Svettis. Vi kommer till att vara där mellan kl.14.30-15.30. De elever som hämtas under denna tid får jättegärna vara kvar och istället bli hämtade kl.15.30 på Joneberg eller kl.16.00 på skolan.

De som vill får lov att ha med idrottsskor.

Fritidspersonalen

Rörelse på fritids

Här kommer bilder från dagens hästhoppning och cykelrally, vilket uppmuntrade till mycket rörelse.😀👍🏼

Löss på besök i skolan.

Kolla era barns hår med luskam och behandla vid fynd. Mer information kan man hitta på vårdguiden /1177 .

Fritids på Joneberg

Idag gick hela fritids till Jonebergshallen. Där vi hade besök av IFK Simrishamn. Idag fick vi prova på fotboll. Ett stort tack till Peter och Ingela. För mer information om IFK Simrishamn besök deras hemsida https://www.ifksimrishamn.se/

Detta är andra föreningen vi bjudit in till oss på fritids med tanke på skolans prioriterade område “Dans och rörelse”. Nästa fredag får vi besök av Friskis och Svettis.