Böcker och memory

Böcker böcker böcker, idag badade vi i böcker. Med hjälp av Simrishamns Bibliotek fick vi möjlighet att hämta ett stort urval av böcker som riktar sig till 11-12-åringar. Vi pratade om böckerna och sedan fick man välja en bok och njuta av en stunds läsning. Böckerna är samtliga lånade på mitt kort så vi har en lista i klassrummet där man skriver upp vilken bok man lånat. Böckerna får inte heller lämna vårt klassrum då det annars är risk att de blandas upp med övriga böcker vi har på skolan.

En annan sak vi gjort idag är att skapa ett personligt memory där man ska kombinera bråk med procent. Vi spelade lite under lektionen idag, eleverna kommer att ta med det hem som en träning inför provet, spela gärna hemma med era barn. Det är ett bra sätt att “nöta in” vilka som hör ihop.