Åk 4 – vecka 7

En händelserik vecka med snö, pulkautflykt, stormar, engelsk frukost och SO-test. SO-testet genomfördes med stor koncentration och några genomförde det digitalt från hemmaplan, snyggt jobbat!

Snö är kul men drar också med sig lite fler konflikter. Det är ibland svårt att leka lagom, blir lätt hårdhänt och hämndlystet, vi tränar på detta och tränar oss i konflikthantering samtidigt. Intressant att höra deras tankar kring att hämnas och ge igen, kan vara ett bra samtalsämne i helgen.

Håll utkik på bloggen, det kan komma några små förändringar kring idrottstiderna.

På torsdag i v.9 kommer vi ha ett litet No-prov på Vatten och luft. Fram till provet kommer vi att träna på instuderingsfrågorna och läsa om/lyssna på sidorna i boken.

Läxor som vi känner till:

v. 7 Måndag/tisdag: Ma-prov i 1/2-klass. Träna genom att göra repetitionsuppgifterna.

v. 7 Tisdag: Engelska – https://nilsholgerssonskolan.se/engelsk-grammatik-ar-4/

v. 9 Torsdag: No-prov

v.7 – start- och sluttider.

Vuxna går med och äter, till och från ÖP (Östra Park) och till och från idrotten.

Måndag: 8 – 13.15

Tisdag: 8 – 14.00

Onsdag: 8 – ca. 13.30. Idrott: Promenad upp till Joneberg, inget ombyte eller dusch, men gärna inomhusskor. Klassen går ca 12.30 från Lilla Nisse med idrottsläraren och sen kan de eleverna som slutar efter idrotten sticka hem efteråt. De som ska till Fritids eller blir hämtade på skolan går med vuxen tillbaka. På vägen dit är det inga mobiler och att man leder eventuella cyklar som gäller. De är tillbaka på fritids/skolan ca 13.30.

Torsdag: 8 – ca. 13.20. Idrott: Promenad upp till Joneberg, inget ombyte eller dusch, men gärna inomhusskor. Klassen går ca 12.20 från Lilla Nisse med idrottsläraren och sen kan de eleverna som slutar efter idrotten sticka hem efteråt. De som ska till Fritids eller blir hämtade på skolan går med vuxen tillbaka. På vägen dit är det inga mobiler och att man leder eventuella cyklar som gäller. De är tillbaka på fritids/skolan ca 13.20.

Fredag: 8 – ca. 12.00

V. 8 SPORTLOV

v.9 – start- och sluttider.

Måndag: 8 – 13.15

Tisdag: 8 – 14.00

Torsdag: 8 – ca. 13.20. Idrott: Promenad upp till Joneberg, inget ombyte eller dusch, men gärna inomhusskor. Klassen går ca 12.20 från Lilla Nisse med idrottsläraren och sen kan de eleverna som slutar efter idrotten sticka hem efteråt. De som ska till Fritids eller blir hämtade på skolan går med vuxen tillbaka. På vägen dit är det inga mobiler och att man leder eventuella cyklar som gäller. De är tillbaka på fritids/skolan ca 13.30.

Fredag: 8 – ca. 12.00

Trevlig helg önskar vi som arbetar med klass 4!

martin.danielsson@nhskolan.se och andreas.sandberg@nhskolan.se