Åk 4 – vecka 48

Hej! En lite kortare vecka och ett något kortare veckobrev. Arbetet flyter på riktigt bra på de flesta håll trots restriktioner och lite nya rutiner. Vi har nya platser i klassrummet som vi siktar på att använda fram till veckan efter jullovet. I SO:n är det nu Vikingatiden som gäller. Spännande med hur man levde och vad man trodde på osv. Eleverna fick i onsdags tillbaka sina geografitest som de skulle ta hem och visa, och sen skickas tillbaka till mig med en liten signatur eller liknande från er. Bra jobbat, jag är mycket nöjd med genomförandet och resultaten för ett första test!

Vi har fyra veckor kvar till lovet och vi har mycket som vi ska hinna med. Prata gärna om vikten av att arbeta på bra i skolan under lektionerna och sen repetera hemma när det gäller läxor och test. Glöm inte att läsning på hemmaplan ger mycket gott. På måndagar och tisdagar när vi har halvklass brukar eleverna ha möjlighet att öva på läxor och inför eventuella test, likaså på elevens val finns det möjlighet till detta.

På rasterna är det mycket lian och fotboll, men även dunkgömme och andra lekar sker. Det börjar bli kallt så värmande lekar och aktiviteter kommer diskuteras i veckan.

Nytt upplägg för maten: F-4 går ordinarie lunchtid till matsalen, med matlåda, tar sin mat och går tillbaka till klassrummet och äter där, varje dag. Knäckebröd och smör fixas så det finns på LN. 5-9 går till Strandpaviljongen och äter där. För fyrorna gäller alltså: fro.m. måndag att ta med matlåda, bestick och vattenflaska varje dag. Eleverna kommer att ha slöjd i slöjdsalen igen, men musik på lilla Nisse.

v.48 – start- och sluttider. Första lektionen är alltid i hemklassrummet.

Vuxna går med och äter, till och från ÖP och till och från idrotten.

För mig kända läxor/test:

Tisdag – engelska, se tidigare inlägg

Torsdag – test i NO, se tidigare inlägg

v.49 Torsdag – test i matte, de fyra räknesätten.

Måndag: 8 – 13.15

Tisdag: 8 – 14.00

Onsdag: 8 – 13.40, klassen har vikarie på morgonen då jag bedömer NP i åk 9.

Torsdag: 8 – 13.20. Vi kommer att utgå från klassrummet och sen beroende på väder välja lämplig aktivitet. Alltså inget ombyte, men oömma kläder och skor efter väder behövs. Troligtvis kommer vi att grilla hamburgare och marshmallows som skolan ordnar, men bra med varma ytterkläder.

Fredag: 8-12

Trevlig helg önskar vi som arbetar med klass 4!

martin.danielsson@nhskolan.se