Åk 4 – vecka 4

Nu börjar vi bli riktigt hemmastadda i vårt temporära klassrum på Östra park, nästan så vi inte vill flytta ut! Klassen har trivts riktigt bra och de flesta vill vara kvar längre. Men det är ju inte så lång tid tills femman. Vi kommer “bo” kvar på ÖP måndag och tisdag, sen är det inte helt klart, men det lutar åt vi flyttar ner igen. Eleverna får gärna ha med en papperskasse eller bra väska på tisdag så vi är redo för flytt. Håll fortsatt utkik på bloggen om några förändringar sker gällande restriktioner.

I svenskan jobbar vi vidare med BUMS där är det fokus på bokstäver, vokalerna och konsonanterna och stavning. Stavningsläxor kommer snart. Vi arbetar också koncentrerat med läsförståelse, både enskilt och i grupp. Läsningen är jätteviktig och jag hoppas eleverna läser hemma för att fylla på med ord och läshastighet.

I matten har vi tränat vidare med att växla mellan enheterna meter-decimeter-centimeter-millimeter. Tycker man det är svårt kan man bli hjälp av att rita av en enhetstabell och föra in siffrorna. Se bild nedan.

Omvandlingar de måste kunna (träna gärna hemma)

1m = 10dm

1m = 100cm

1m = 1000mm

1dm = 10cm

1cm = 10mm

Det är också viktigt att kunna redogöra för hur långa nämnda sträckor är.

v.4 – start- och sluttider.

De som har morgonfritids gör precis som vanligt, men lite i 8 går någon i personalen med eleverna till ÖP, likaså när vi slutar för dagen. Mobiltelefoner lämnas in och ut på Östra Park. Under sin fritidstid lämnar man sin mobil i skåpet där vi brukar ha den utanför klassrummet på lilla Nisse. Vuxna går med och äter, till och från ÖP (Östra Park) och till och från idrotten.

Inga läxor som vi känner till

Måndag: 8 – 13.15 (börjar och slutar på ÖP)

Tisdag: 8 – 14.00 (börjar och slutar på ÖP)

Onsdag: 8 – 13.40 (börjar och slutar på ÖP)

Torsdag: 8 – 13.20. Idrott: Vi kommer att utgå från klassrummet och sen beroende på väder välja lämplig aktivitet. Alltså inget ombyte, men oömma kläder och skor efter väder behövs. (börjar och slutar på ÖP)

Fredag: 8 – ca. 12.00 Flytt till Lilla Nisse under förmiddagen (Börjar på ÖP och slutar på lilla Nisse)

Trevlig helg önskar vi som arbetar med klass 4!

martin.danielsson@nhskolan.se och andreas.sandberg@nhskolan.se