Paddling åk 7

Stockamöllan åk 7 2019-05-16

På torsdag den 16 maj åker vi iväg med en bokad buss till Stockamöllan, centrala Skåne, för att ägna en hel dag åt att paddla kanot!

Vi kommer att samlas på skolan kl 07.50 – Bussen avgår kl 08.00

Skolan kommer att ha med sig lunch till eleverna men det är alltid bra med en egen medhavd matsäck. Dryck är extra viktigt denna dag! Vanliga skolregler gäller denna dag, dvs godis och nötter ej tillåtet. Frukt och mackor är att föredra!

Bussresan tar ca 80-90 min och vi hoppas kunna hoppa i kanoterna ca 10.00 – 10.30

Eleverna har flytväst och kommer att paddla 2 och 2 (skolan delar in eleverna i par). Tänk på klädsel denna dag. Oömma kläder, regnbyxor och jacka är nästan ett måste! Hatt/keps och solkräm är också bra. Värdesaker kan lämnas på bussen, men en plastpåse kan fungera som ett bra skydd om olycka skulle vara framme… Vattnet är flyter lugnt och stilla, men det finns några små hinder på resans gång. Så packa med extra kläder om de skulle bli blöta.
Mobilerna bör lämnas hemma.

Kanoterna blir alltid blöta inuti, så skorna bör tåla vatten eller i varje fall inte vara nya och fina, sandaler funkar utmärkt! Kom ihåg att när vi sitter i kanoterna så paddlar vi medströms i en å och det är inte alltid superlätt att kliva ur!

Paddlingen uppskattas till ca 3-4 h och vi hoppas kunna vara åter i Simrishamn nån gång mellan kl 16.00 – 17.00. Svårt att säga exakt, eftersom allt beror på hur bra det går med paddlingen 🙂

Om ni har några frågor, kontakta mentorer eller Niklas.

Mvh Niklas, Johanna, Elsa och Kristina

Guide för turen i Stockamöllan