Torsdag klass 2

Idag har vi jobbat med linjal och centimeter igen på matematiken.

På engelskan har vi använt era familjebilder igen och barnen har presenterat sin familj på engelska högt inför klassen. Det går jättebra, och att en bild kan skapa så mycket motivation att vilja och mod att prata. Kul! Nästa tema blir ”The body”, och idag har vi sett ett nytt avsnitt av pick a colour från ur.se som en start.

Barnen har lämnat in sina guldväskor idag och även fått gjort ett lästest. Mycket bra jobbat med läsläxan säger vi till alla barn och föräldrar – Så positivt resultat och utveckling!!! Nu kommer guldpåsen vila ett tag, men fortsätt läs tillsammmans med era barn hemma!

Vi har också jobbat med bokstaven c och x och skrivit gåtor till varandra på svensklektionen. Här kommer en gåta som avslutning:

Jag är mjuk och fin.

Jag hoppar.

Vem är jag? (Barnen kan svaret😃)

Over and out!

/Markus