Måndag v 45 klass 2

Idag har vi jobbat med huvudräkning med tiotalsövergång , läsförståelse och alfabetisk ordning. Vi påminner hela tiden varandra att formulera meningar med stor bokstav och punkt samt skriva med rätt storlek och form på bokstäverna. Vi har också läst en ett par kapitel ur vår spännande högläsningsbok ”Hjälparbyrån”. Fråga era barn hemma vem Aurora är? Vem Ma-jig är? Och vad Simon och Nova tillsammans med Trollkarlen Mortimer måste lösa. Jag tycker verkligen klassen är på väg i rätt riktning. Även om det händer saker som kan förbättras och utvecklas, tar vi upp det direkt när det hänt och diskutera och resonerar tillsammans på ett sakligt sätt. Idag måndag är också en dag då klassen har tillgång till speclärare Hanna under hela fm och Cila under hela dagen vilket vi såklart utnyttjar.

Imorgon tisdag som sagt simträning på idrotten.

På onsdag kommer Annika från kulturskolan och sjunger med oss.

Imorgon får barnen sin nya veckans ord läxa som är till torsdag.

Allt för denna gång. 😀

/Markus