Läxa

Idag har eleverna fått med sig läsårets första läxa hem. Läxan handlar om att träna läsförståelse och läsflyt. I alla texterna i boken får vi följa Klurarbyrån när de försöker hitta smarta lösningar på problem. Veckans läxa är den första texten Bakklubben Bakom på sidan 4-5. Texten bör läsas vid flera tillfällen under veckan. Var gärna med barnen när de läser för att stötta och lyssna och prata om texten. Efter läsning ska de svara på frågorna på sidan 6 och 7. Jag vill att de svarar med hela meningar. Vi pratade en del i klassen om att man kan behöva hjälp för att hitta bra dagar och tider att göra läxan på. Nästa fredag är det viktigt att läxboken är med till skolan. Då följer vi upp läxan tillsammans.

Trevlig helg!