Läsväskan

Jag hoppas att barnen tagit hem sin läsväska (den guldiga!), för idag startar läsläxan. I läsväskan ska det finnas instruktioner, ett randigt papper, en bok och en plastficka med ordkort. Ni startar ikväll med att barnet läser högt för er 3 minuter i boken. Därefter skriver barnet en mening om vad som hände i boken. Det är alltså inte meningen att eleverna ska skriva av en mening från boken, utan med egna ord beskriva något ur handlingen i en mening. Imorgon läser ni ordkort under 3 minuter. Dessa övningar, bokläsning+skrivövning och läsning av ordkort, görs härefter varannan dag. Eleverna ska jobba med läsväskan varje dag, även helger och lovdagar, för bäst resultat. Om två veckor, den 27/9, vill jag att eleverna har med sig hela läsväskan till skolan för en kort utvärdering. Därefter läser de i ytterligare två veckor. Sedan blir det paus för läsväskeprojektet! Om barnet läser ut boken, skicka då med den till skolan, så får de en ny. Jag berättade ju om detta på föräldramötet, men om ni har några frågor är det bara att höra av sig till mig. Hoppas ni får många mysiga lässtunder!