Idrott klass 4

Idag har vi tränat vidare på dans på idrotten. Vi kommer att ha en uppvisning för LN när det sitter.

Nästa torsdag blir det orientering utomhus. Tänk på bra kläder.

Matsedel v 17

Måndag: kassler med ris och svampsås

Tisdag: tomat och basilika soppa med tillbehör

Onsdag: grillad karré med potatisgratäng och aioli

Torsdag: köttbullar med mos och lingon

Fredag: kycklingtaco med tillbehör

Påminnelse om PRAO

Rättstavningsläxa

Otroligt goda resultat på förra orden, bra jobbat! Här kommer orden till fredag 27/4. Eleverna har idag haft ett pretest för att se utvecklingen från idag fram till den 27:e.

Idrott imorgon, se blogginlägg från Markus.

Idrott på torsdag

Skolklassikern fortsätter och Lidingöloppet väntar på torsdag, så tänk på bra skor.

Vi kommer springa i Brunnsparken.

V.16

Härligt att vara igång igen efter helgen. Matte, svenska och ny högläsningsbok har vi hunnit med.

Matsedel v 16

Måndag: köttfärssoppa med bröd

Tisdag: korvgryta med ris

Onsdag: stekt fisk med kokt potatis och skärgårdsås

Torsdag: vårrullar med ris

Fredag: köttfärssås och pasta

Engelskläxa till onsdag v. 16

Hej!

Idag har vi gått igenom 5 nya oregelbundna verb, ”come ”- ”do”. Dessa är läxa till onsdag nästa vecka.

Öva gärna att skriva verben alternativt muntligt bilda meningar med dem för att ytterligare skapa förståelse för hur man använder dem.

Onsdag i klass 4

Morgonen inleddes med läsning och hälsoenkäter inför hälsosamtalen. Vi hann också se ett avsnitt om Mimers brunn och hur vikingarna levde. Sen har det varit högläsning, engelska och matte. På rasten var det Vikinga-tan som gällde för många. Imorgon är det idrott och på fredag är rättstavning. Trevlig onsdag!

V.15

Alla på plats och riktigt bra fokus.

Dags för hälsobesök

Hejsan!

Idag har eleverna i klassen fått information om kommande hälsobesök och även en hälsouppgift med hem som ska fyllas i av er vårdnadshavare och återlämnas till skolan så fort som möjligt. Eleverna kommer få en egen enkät att fylla i, detta görs på skolan på onsdag, och samlas in direkt av mig. Jag börjar med samtalen på torsdag och tanken är att samtliga elever ska ha varit på hälsobesök innan valborg.

Soliga hälsningar Emma

Månadens boktips

Idag har vi haft månadens boktips

Matsedel v 15

Måndag: kyckling curry med ris

Tisdag: fiskgratäng med potatis

Onsdag: pasta carbonara

Torsdag: bakad fläskkarré gräddsås, lingon och potatis

Fredag: potatis och purjolökssoppa med bakat bröd

Bad och läxa

Imorgon, torsdag, är det badhuset som gäller för fyrorna. Eleverna har fått en ny rättstavningsläxa. Läxan är till fredag 13/4.

Martin och Ante

Vilken kämparglöd

Underbart att se, vilken prestation klassen gjorde idag.

30 minuter simning, 17 elever blev tillsammans 13 100 meter.

Alla gjorde en riktigt bra individuell prestation, men jag måste nämna Agnes som själv stod för 2000 meter dvs 80 längder.

Engelskläxa till tisdag v. 15

Hej!

Veckans engelskläxa är att lära sig 5 oregelbundna verb. Verben är burn, buy, catch, choose och cling. Eleverna har dem nedskrivna och har dem även i sina verblistor på stencil.

Matsedel v 14

Tisdag: hawaiikassler med ris

Onsdag: stekt torsk med remouladsås

Torsdag: stekt korv med pasta

Fredag: kryddig kyckling med rostade potatis

Smaklig spis

Våra äpplen är slut för säsongen.🍎

Skolan brukar som ni vet bjuda på äpplen på förmiddagsrasten. Men nu är de tyvärr slut för säsongen hos vår äppelodlare. Därför är det bra att ha en frukt med sig hemifrån, om man så önskar.

Personalen

Vansbrosimningen år 4

Påminnelse: Imorgon tisdag betar Vi av Vansbrosimningen i skolklassikern. Ta med badkläder och handduk.

Idrott klass 4

Jenka och Gärdebelåten var uppvärmning till dagens idrottslektion.

Blir en uppvisningar när vi har ett par danser till på repertoaren:)

Station utelek på påskfesten

Kom alla mina små kycklingar, kvastskaftet och dragkamp.

Hej!

Idag har vi varit och lyssnat på Anders Granström som är en fantastisk historieberättare. Han berättade några ganska läskiga berättelser för en trollbunden publik

Rocka sockorna

Glöm inte att rocka sockorna imorgon.

Imorgon 21/3 är det internationella Downs syndromdagen. Då hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter.

Temauppdatering tisdag Åk 4-6

Igår var Rolf Classon, förläggare och författare, hos oss och pratade om hur man kan bygga upp en berättelse.

Eleverna har valt en artikel som de ska jobba med.

Sex elever har gått till konstskolan SARA för att jobba med omslaget.

Imorgon ska vi lyssna på (läskiga?) berättelser av Anders Granström.

Påskfest

På torsdag,den 22/3, blir det påskfest på skolan för alla barn på Lilla Nisse. Alla ska ha med sig 2 hårdkokta ägg och om de vill får de gärna klä ut sig. På Röken bjuds det på påskbord!