Glad sommar!

Stort tack för blommor och present. Vi tackar för ett spännande och lärorikt läsår och önskar er alla en riktigt härlig sommar. Vi ses!

/Ante och Martin

Kvarglömda kläder

Hej allihopa.

På Lilla Nisse finns det mycket kvarglömda kläder.

Vi kommer att sätta ut korgarna med kläder imorgon på framsidan av Lilla Nisse. Kolla gärna där om det är något som är ert.

De kläder som är kvar, skänker vi till välgörande ändamål.

Tack.

Skolavslutning

Välkomna på Nils Holgerssonskolans skolavslutning 15 juni 2018!

Alla elever kommer till skolan fredag den 15 juni kl 9.00 och träffas i respektive klass med sina mentorer. Ni föräldrar är välkomna till skolan kl 10.00, då vi träffas vid ‘Brunnen’, grönområdet som finns bakom Lilla Nisse.

På vår skola har vi den traditionen att varje familj bjuder på en tårta, en mycket omtyckt tradition! Ta gärna med fikakorg med saft, kaffe, tårtspade, en filt eller en stol att sitta på.

Den här dagen serveras ingen lunch i matsalen. Fritidsverksamheten är öppen som vanligt, vänligen meddela fritidspersonalen om Er familj har behov av barnomsorg denna dag.

Som en extra påminnelse vill vi påminna Er alla om att vi har förbud mot nötter, mandel, jordnötter och frön – med tanke på tårtorna…

Välkomna!

Sista veckan

Igår hade vi en riktigt härlig dag med hela blivande (en saknades som var på vesök i fredags istället) femman på plats. Vi började dagen i vårt kommande klassrum på ÖP. Vi presenterade varandra, lekte, hade rundvandring och mycket annat.

Några fler saker att ha koll på i veckan:

Kort info om v.24 Åk4

Kort info om v.24

På måndag kommer de nya klasskompisarna på besök så den dagen börjar vi på basketplanen utanför ÖP kl 8.

Måndag till torsdag 8- 13:30.

Fredag 9 – man inte orkar äta mer tårta.

Påminnelse! Cykel + hjälm, torsdag Åk 4

Eleverna ska på torsdag, som i en del av Skolklassikern, cykla 30 mil och behöver därför ha cykel och hjälm med sig.

Hoppas det går att fixa!

V.21

Hej, tiden går snabbt och tårtkalaset börjar närma sig, men vi har mycket kul och lärorikt kvar. Bra att veta (mer saker kommer):

V.21

Onsdag: läxa i engelska.

Gruppen som har fotboll som elevens dag har fotbollsaktiviteter hela dagen.

Fredag: SO-prov, matte s. 121 klar

V.22

Onsdag: Till biblioteket

Torsdag: ”Vätternrundan” cykel+hjälm

V.23

Onsdag: Nationaldag och lediga

V.24

Måndag: Vi får träffa de nya klasskamraterna som börjar i femman. Vi kommer att vara på ÖP i vårt blivande hemklassrum.

Onsdag: Till biblioteket

Fredag: Tårtkalas och avslutning

Matsedel v 21

Måndag: potatisplättar/ blodkorv med lingonsylt

Tisdag: broccolisoppa med tillbehör

Onsdag: stekt torsk med potatis och remouladsås

Torsdag: köttfärssås och pasta

Fredag: stekt fläskfilé med rostad potatis och tzatziki

Engelskläxa till onsdag v. 21

Hej!

Läxan till nästa onsdag är texten vi gick igenom idag, ”Clubs and Games at school” under kapitlet ”Hobbies”.  Eleverna ska kunna glosor, text och översättning.

Utematte Åk 4

Multiplikationsträning ute i solen igår.

Sommarlovsschema fritids 2018

Hej alla fritidsföräldrar.

Idag tisdag 15/5 är det sista dagen att lämna in schema för sommarlovet. Vi önskar få in alla schema, så att vi kan planera vår verksamhet på bästa sätt.

Sommarlovsschema

Mvh Fritidspersonalen.

V.20

Härligt att träffa klassen efter PRAO och långhelg. Den här veckan är ganska ”vanlig” och vi jobbar för samma goda fokus. I matten fortsätter vi med multiplikation.

I svenskan blir det bearbetning och reflektioner kring PRAO och inom grammatiken blir det ordklassen verb.

I SO: vi fortsätter med instuderingsfrågorna inför testet om vikingatiden (25/5).

På torsdag är det ”Vasalopp” som gäller och Markus låter hälsa att om eleverna har får de gärna ta med en kickbike.

Matsedel v 20

Måndag: köttfärssoppa med tillbehör

Tisdag: korvgryta med ris

Onsdag: pytt i pann med rödbetor

Torsdag: kokt torsk med örtsås och kokt potatis

Fredag: kycklingwok med ris

Sommarlovsschema 2018

Hej alla fritidsföräldrar.

Imorgon tisdag 15/5 är det sista dagen att lämna in schema för sommarlovet. Vi önskar få in alla schema, så att vi kan planera vår verksamhet på bästa sätt.

Sommarlovsschema

Mvh Fritidspersonalen.

Idrott tisdag – orientering

Markus låter hälsa att det är orientering som gäller på tisdagens idrott.

Matsedel v 19

Måndag: stekt falukorv med pasta

Tisdag: grönsakssoppa med bröd

Onsdag: pitabröd med kebab

Torsdag: lov

Fredag : lov

V.19

En strålande morgon och en strålande klass! Bra att veta är att det är idrott imorgon (tisdag) och PRAO på onsdag.

En liten uppdatering vad vi arbetar med i några olika ämne. I matten startar vi upp med följande mål:

I SO:n börjar vi avrunda Vikingatiden med ett litet test för att se vad vi kan och vad vi behöver lära oss mer om. Testet är på fredag 25/5 och utgår från instuderingsfrågorna.

Löss på skolan

Hej!

Då var det dags igen, löss på besök i skolan. Vi är tacksamma om ni kammar igenom era barns hår noggrant, från hårbotten längs hela hårstrået. Det kan vara bra att kamma håret över ett vitt underlag eller en spegel. Om du använder balsam håller sig lössen stilla och blir lättare att upptäcka. Om det finns löss i håret fastnar de i kammen eller hamnar på underlaget. Ni kan också leta efter lusägg på hårstrået nära hårbotten. De kan vara lättare att upptäcka än själva lössen. De ägg som innehåller den blivande lusen är mörka. De tomma äggen är ljusa, ofta gulvita, ovala, ungefär en millimeter långa och följer med hårstråets utväxt.

Behandling med medel ska genomföras endast om ni hittar levande löss. Kamma, kamma, kamma!

Mer info finns på 1177

Må väl! Emma

Matsedel v 18

Onsdag: kokt torsk med vitvinsås och kokt potatis

Torsdag: kyckling med ris och söt sursås

Fredag: nattbakad karré med kokt potatis och gräddsås

Idrott klass 4

Idag har vi tränat vidare på dans på idrotten. Vi kommer att ha en uppvisning för LN när det sitter.

Nästa torsdag blir det orientering utomhus. Tänk på bra kläder.