Tisdag klass 2

Parläsning, veckans ord och simning har stått på schemat idag.

Barnen har också fått gjort ett nytt E-val val idag. Alla grupperna utgår från en och samma låt. De olika valen var: text, dans, musikvideo, sy och och bygg. Nästa tisdag startar de nya åldersblandade grupperna.

Veckans ord läxan är till torsdag som vanligt. Förhör era barn hemma och skriv meningar med orden i. De elever som inte har blivit klara med kapitel 5 i boken ska också göra detta. Det är bra träning inför torsdagens förhör.

Parläsningen börjar fungera riktigt fint. Bra sätt att orka hålla fokus och orka läsa ut en hel bok.

Måndag klass 2 vecka 46

Idag har alla gjort klart matematikdiagnos 3. Nästa område som vi kommer jobba med är volym med enheterna liter och deciliter. Praktisera gärna hemma.

Vi har också jobbat med läsförståelse och tränat på att formulera svar med fullständiga meningar.

Idag kom Elever från Nova till oss för slösat gången och jobbade med klassens bidrag till ”körslaget”. Klassen har ju valt låten ”Happy”. Vi kommer hårdträna till nästa måndag då Hugo och Samantha från Nova kommer nästa gång.

Vilma och Rebecca från klass 8 på stora Nisse gör sin prao i vår klass denna vecka.

Imorgon tisdag går vi till simhallen på idrottslektionen.

Bad

Glöm ej att det är bad imorgon tisdag.