Matsedel v 39

Matsedel v 39
Måndag: Pasta med tomatsås och köttbullar

Tisdag: Svamprisotto

Onsdag: Ungstektfalukorv med mos

Veg: sojakorv 

Torsdag: Broccolisoppa med tillbehör

Fredag: Thaigryta med ris

Veg: Vegetarisk thaigryta
Smaklig spis

Femmornas torsdag

Idag har vi arbetat i matteboken med area, ny läxa tills på måndag är det som gäller, se nedan för info i punktform. Vi har idag haft möjlighet att träna att i små grupper samtala på engelska, detta kommer att fortsätta under flera pass så att alla får samma möjlighet.

Vi har idag pratat om att vi alla måste tänka på att ha mobilerna undanstoppade i matsalen då det ej är tillåtet att surfa där. Efter vår diskussion tycker jag att klassen skötte detta exemplariskt, jättebra!

Att tänka på framöver: 

 • Friidrottsdag imorgon, samling ombytta och klara i klassrummet klockan 8 för gemensam promenad mot Korsavad, se tidigare inlägg för ytterligare information.
 • Cykeltur på måndag. Cykel och hjälm medtages. Liten fika samt dryck. Lunch fixar skolan i form av baguette med pålägg, skolan slutar som vanligt 13.30 denna dag.
 • Matteläxa tills på måndag, räkna sidan 42-45 klart
 • Engelsk läxa tisdag (se tidigare inlägg angående innehåll på läxan)
 • Idrott onsdag och fredag
 • Fotografering fredag

Ha en trevlig helg, ses på måndag!

 

Ny läxa i engelska klass 5

Idag har klass 5 fått ny läxa i engelska. Läxan består av att läsa den text vi kommer att arbeta med under de följande två veckorna. Texten är i Unit 2 och heter Fashion Then. Eleverna har i läxa tills på tisdag att läsa den på engelska samt översätta texten. Det är bra om de läser för er där hemma och tränar på uttalet. Klassen har även fått nya glosor. Idag delades de ut i pappersform men de finns också på denna länk:

https://glosor.eu/ovning/happy-5-unit-2-fashion-then.7534047.html

Glosorna är 15 till antalet men man kan välja att träna på tio av dessa om man så vill.

Läxan kollas på tisdag om en vecka. Det kan dels bli genom glostest eller så får eleverna översätta en bit av texten, så det är viktigt att komma ihåg läxan som helhet.

Ha en fortsatt trevlig tisdag och glöm inte att det är studiedag imorgon! Ses på torsdag!

 

 

Friidrottsdag fredag den 22 september

Här kommer lite info om fredagens friidrottsdag: 

Samling i klassrummet kl 8, ombytta och klara.

Medtag kläder efter väder, ev extra strumpor ifall det regnar. Observera att aktiviteterna ej ställs in vid dåligt väder så klä er hellre för varmt än för kallt.

Ta med fika och vattenflaska, skolan ordnar med lunch och dryck.

Skoldagen beräknas vara slut kl 13 på Korsavad, pedagog vandrar med klassen tillbaka till Östra Park.

 

Elevens val – Programmering

Fokus på blockprogrammering i scratch. Bl.a. remixades ”fånga katten”. Skickliga och nyfikna elever!

E-val Fotboll

Nu har vi kommit igång med E-val. De som valt fotboll har kämpat tappert vid två tillfällen i mindre bra väder men idag tränade vi och njöt i solen. I onsdags besökte Tommy Hansson oss från MFF. Tommy kommer vara med oss vid ett träningspass varannan vecka. Här några bilder från veckan. 


/Tobbe och Markus 

Femmornas torsdag

Idag har femmorna avslutat arbetet med kapitel 1 i matteboken (Stora Tal). Nästa vecka sätter vi igång med Geometri. Vi kommer att starta med area samt meter, kilometer och mil.

I svenska har vi startat ett grupp-projekt inom Läsförståelse. Eleverna arbetar i grupper om ca 4, de läser en text och svarar på olika frågor. Frågorna kan vara rena faktafrågor men också djupare frågor som kräver att man analyserar det man läst ytterligare.

På engelskan har vi nu avslutat kapitlet om Our Home, vi har idag gjort många övningar som innehållit ord som har med hemmet att göra samt tränat ytterligare på ”a” och ”an”.

Att komma ihåg de närmsta dagarna: 

 • Idrottskläder imorgon fredag. Även ombyte till fotboll om man har det som Elevens Val.
 • Mattepapper med uppställningar i addition och subtraktion, ska lämnas in senast imorgon fredag.
 • Läxa i engelska tills på tisdag nästa vecka, häfte som tränar ”a” och ”an”.
 • Studiedag onsdag nästa vecka (20 september), fritids har öppet som vanligt, glöm inte meddela ifall ert barn ska vara där samt vilka tider som gäller.
 • Luskamma era barn i helgen, det är nationell luskollarhelg, om vi allihop kollar/behandlar våra barn och oss själva denna helg så ökar chanserna att bli av med de små odjuren.
 • Måndagen den 25 september kommer vi att ägna en del av dagen åt en cykelutflykt. Mer info kommer när det närmar sig men jag ville nämna det nu så att man redan kan börja fundera på om det är möjligt att forsla cykel till skolan.

Jag passar på att önska er allihop en trevlig helg, vi ses igen på måndag!

Femmornas tisdag

Idag har vi tränat på uppställningar i addition och subtraktion då diagnosen visade att många behövde lite extra arbete med detta. Jag lägger in en länk här nedan där en video visar på vilket sätt era barn ställer upp stora tal i boken, detta ger er möjlighet att hjälpa dem på samma sätt. Videon tar upp addition och subtraktion men även multiplikation. Ni kan titta fram till 3 min 20 sekunder, då börjar multiplikation och det jobbar vi inte med just nu på det viset.

Jag uppmanade eleverna att ta hem det papper som de tränade på idag, hann de inte klart på lektionen så ska de göra färdigt hemma, de har denna veckan på sig.

Idag har vi i engelskan haft en genomgång om a och an. Denna vecka består läxan av att göra ett häfte som tränar på när det ska vara ”a” och när det ska vara ”an”, alltså inga glosor denna vecka. Häftet ska göras hemma och lämnas in senast tisdag i nästa vecka.

De som valt fotboll har idag fått reda på att de påbörjar sin träning denna veckan. Framöver är det alltså träning på onsdagar klockan 15-16 (frivilligt, samling basketplanen ÖP kl 14.40) samt på fredagar under Elevens Val.

Att komma ihåg framöver: 

Idrott onsdag och fredag denna vecka, glöm inte ombyte, kläder efter väder.

Fotboll (om man har det som Elevens val) onsdagar och fredagar från och med denna veckan.

Mattepapper uppställningar, klart denna vecka.

Engelsk-häfte med ”a” och ”an”, ska lämnas in senast tisdag den 19 september.

 

 

Läsårets första lössbesök

Hej alla!

Då var det dags igen, läsårets första lössbesök. Vi har löss på både lilla och stora Nisse och det är dags för oss att hjälpas åt att bekämpa de små rackarna.                 I helgen är det dags för de nationella avlusningsdagarna! Om vi undersöker våra barn samtidigt minskar vi risken för huvudlöss-epidemier.

Eftersom vi redan fått besök av löss på skolorna är det bra om ni redan idag luskammar era barn och vid upptäckt av löss, behandlar, och sen kör på med luskamning igen i helgen.

Läs mer om varför vi ska kamma och om hur luskamning går till här A4ForaldrarSep2017

Har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av er till mig på tel 0763-052536. Bra info finns även på 1177 sjukvårdsupplysningen.

Emma, skolsköterska

Matsedel v 37-38

Matsedel v 37

Måndag: Korvstroganoff med ris

Veg: Kikärtstrogganoff

Tisdag: Stektkyckling med rostadepotatis och vitlökssås
Veg: Vegetariskbiff 

Onsdag: Pasta ost och skinksås
Veg: Broccolisås

Torsdag: Panneradfisk med potatis och örtsås
Fredag: Gulaschsoppa med tillbehör

Matsedel v 38

Måndag: Pyttipanna med rödbetor

Veg: Vegetarisk pyttipanna 

Tisdag: Texmexsoppa med tillbehör 

Veg: Vegetarisktexmexsoppa

Onsdag: Studiedag

Torsdag: Kycklingnuggets med ris och sweetchilisås 

Veg: Sojanuggets

Fredag : Friidrottsdag 

Smaklig spis 

Elevens val 4-6 ht. 2017

Eleverna kommer att göra sin val under nästa vecka. Fler ”stationer” kan tillkomma under läsåret. I nuläget:

Foto och film – max 12 elever (halva terminen)

Lite teknik,”kamerahyfs”, tävlingstips (oktober), inspirationsfilmer, analys och massor av praktiska övningar. Möte med individen – jobbar du med porträtt av en person du tycker om. I – Skapa en bildserie eller film- väljer du bland några givna titlar som är; 

När vi köpt mjölk kom rånarna, Kannibalernas överman. Jag lever dubbelliv. Golfbanans skräck. Dyrgriparna alla vill ha. Pinnen botade Gunnels värk. Mannen som inte fick igång sin bil och många fler.

Spetsa din engelska – max 12 elever (halva terminen)

Vi kommer att jobba både med muntliga och skriftliga uppgifter. Arbeta med datorer och göra olika presentationer Testa din engelska och utmana dig själv. 

Litteratur och berättande – max 18 elever i 4:ans klassrum (halva terminen)

Här kommer vi att fokusera på böcker, läsning och berättande. Vi kommer att läsa högt, tyst och på tvären. Vi kommer att arbeta med berättande i form av serier m.m.

Programmera med Scratch – max 20 elever (halva terminen)
Vi kommer lära oss grunderna i programmering och programmeringsspråket Scratch. Med hjälp av problemlösning och fantasi kommer vi att göra egna spel och animationer.

Fotboll (hela terminen)
Här kommer vi att träna på delmoment inom fotbollen. Varannan vecka kommer Tommy Hansson instruktör från MFF att vara med på träningarna. Man är välkommen oavsett nivå. Väljer man det här får man även träna på onsdagar.  

Mattediagnos

Idag började vi med diagnoserna i matte. Många blev klara och några har lite kvar att göra. När de blir klara så rättar jag deras diagnoser och ser vilka uppgifter de ska träna mer på, detta får de på en lapp av mig. Därefter är det dags att börja träna på de områden som var och en behöver lära sig lite mer om. Denna träning sker i skolan men också hemma. Jag rekommenderar att ni frågar era barn om de fått en sådan lapp (några fick lappar redan idag, övriga får sina i början på nästa vecka) samt be dem ta hem böckerna under vecka 37 och räkna hemma. De ska bli klara med de uppgifter som står på lappen under veckan som kommer, målet är att alla sedan åtminstone ska hinna börja på det röda avsnittet innan vi startar med kapitel två.

Ifall någon elev känner att något område behöver förklaras ytterligare av mig så är det bara att be mig om hjälp så fixar vi det tillsammans, inga problem.

Jag passar på att tacka för denna veckan med era härliga barn så ses vi på måndag igen, trevlig helg och glöm inte idrottskläderna imorgon samt glosorna tills på tisdag!

 

 

Lite info om matematiken

När det gäller matematiken har jag tänkt på följande sätt framöver:

Vi jobbar i ca 1.5 v med en ”förkurs”, boken kallar detta avsnitt Borggården. Då har jag genomgångar kring de olika områdena och vi räknar ca 2 sidor per pass. Hinner man inte två sidor så känner eleven av; Är innehållet på sidorna lätt och man ej fastnar på något specifikt så behöver man inte ta hem och göra klart sina 2 sidor (däremot kan det vara lite svårt att avgöra om något är lätt ifall man endast har gjort några få tal). Tar det emot och känns lite svårare så ta hem och träna på de 2 sidorna. Här är det möjligt att välja ut uppgifter också, alla behöver inte kammas igenom. Dessa uppgifter rättar man själv genom att under lektionerna låna ett facit och kolla av hur det gått. Vet eleven själv vad som gick fel, om något gått fel, så är det bara att rätta till. Vet man inte vad som gått fel så frågar man mig eller annan vuxen, viktigt att eventuella missförstånd reds ut.

Efter ca 1.5 v har vi en Diagnos. Den görs i ett speciellt häfte och det är Monique som rättar den. Här får vi möjlighet att se vilka områden eleven behöver träna lite mer på, eller om eleven behöver utmanas med lite svårare uppgifter.

Efter diagnosen får sedan eleven jobba vidare med Rustkammaren (träna lite mer, färdighetsträna) eller Tornet (lite svårare utmaningar). Detta gör vi sedan i ca 1.5 v till. Därefter påbörjar vi ett nytt kapitel. Vi jobbar med varje kapitel i cirka 3 veckor. (ibland något längre pga studiedagar, lov etc)

Efter ca två sådana här kapitel tänker jag kolla av elevernas kunskaper med ett prov. Vi har alltså matteprov på två kapitel i taget.

Fråga gärna mig om det är något ni undrar över. Eleverna frågar ofta om de ”måste ta hem” matten. Därför tänkte jag förklara det även här så att ni kan hjälpa dem i sina funderingar.

 

Föräldramötet

Vad trevligt det var att träffa er i tisdags, kul att så många hade möjlighet att närvara.

För er som fick förhinder så kan jag kort meddela att vi informerade lite kring:

 • Gleerups digitala läromedel som vi använder i många av våra skolämnen under detta läsår.
 • Vilka förmågor och vilket centralt innehåll som vi fokuserar på i våra olika skolämnen just nu och var man kan hitta dem ifall man är intresserad av att läsa mer.
 • Elevens val
 • Tages mamma Linda informerade om diabetes och vad man ska vara uppmärksam på. Bra länk för mer information: http://www.barndiabetesfonden.se 
 • Med tanke på våra prioriterade mål detta läsår som är Litteratur och Berättande så efterlyste vi besök från personer som har lite extra inblick inom detta område, hör av er om ni eller någon bekant har lust att ställa upp.
 • Skolverket kommer att göra en enkät gällande trivsel (syfte bättre skola, bättre resultat) under detta läsår, mer info om det senare.
 • Prenumerera gärna på denna blogg (gå längst ner på skolans hemsida http://www.nilsholgerssonskolan.se , fyll i din email och så är det klart. Du får då ett mail de dagar bloggen uppdaterats, i mailet finns en länk till det nya inlägget. Bra om bloggen kollas regelbundet då vi där påminner om saker som kan vara bra att tänka på; idrott, läxor, utflykter mm.

Det var som sagt mycket trevligt, vilka elever vi har och vilka föräldrar, tack ska ni ha!

Glöm inte idrottskläder imorgon fredag. Och tio st glosor till på tisdag.

Engelska

Idag har vi tränat lite mer på ord som har med våra hus/lägenheter och rum att göra. Eleverna har fått tio glosor i läxa till nästa vecka, de ska även läsa texten hemma på både engelska och svenska. Text och glosor har idag delats ut till alla som vill ha dem i pappersform men allt kan också nås via nätet. Glosorna finns att öva på på sidan glosor.eu, länk finner ni här:

https://glosor.eu/ovning/happy-5-unit-1-our-home.7419295.html

Tanken är att eleverna väljer ut tio av dessa orden och övar lite extra på dem, alternativt tränar på samtliga om det känns ok.

Texten finns på gleerups portal, jag visar lite mer om detta på mötet ikväll. Sök på Gleerups portal på nätet, därefter kan eleverna själva logga in med sina Google-konton. Har de många sådana konton att välja mellan så är det det kontot som är knutet till Nils Holgerssonskolans mail som gäller.

Ha en fortsatt trevlig tisdag, vi ses ikväll!

Vi ses på föräldramötet imorgon kl 18 i Beatles!

Hej!

Ni glömmer väl inte mötet imorgon? Hoppas vi ses!

Idag har vi arbetat med att ta reda på fakta om några olika nöjesparker. Eleverna ska själva hitta information, de arbetar parvis som de sitter. Så småningom ska de få redovisa det de hittat för sina klasskamrater. Vi har också arbetat med subtraktion samt hur man kan tänka när man multiplicerar med tal som har nollor i slutet. På torsdag har vi en diagnos för att kolla av vilket eller vilka områden man kan behöva träna lite mer på. I nuläget räknar vi ca 2 sidor om dagen. Tycker man somliga områden i matematiken är svåra är det bra att ta hem boken och räkna lite extra.

Imorgon är planen att vi tar en promenad till biblioteket då många har läst ut sin tystläsningsbok eller vill prova någon ny.

Hjärtligt välkomna imorgon klockan 18. Vi samlas gemensamt för en kort presentation i Beatles (här blir det trångt och stol-löst men det är som sagt ingen längre stund) med alla i 4-6 sedan delar vi upp oss till våra respektive klassrum. Vi räknar med att mötet tar totalt ungefär en timme.

 

Femmornas torsdag

Vi har börjat starta upp våra olika ämnen denna vecka. Mycket görs digitalt i de olika skolämnena. I biologi kommer vi att fokusera på Kropp och Hälsa framöver. I matematik håller vi just nu på med talsorter, uppskattning, störst och minst och addition. Vi kommer att göra en diagnos på torsdag i nästa vecka för att kolla av vad vi behöver färdighetsträna på.

På engelskan har vi idag läst texten Our home som gav möjlighet till att träna på ord som hade med våra hus och rum att göra.

Imorgon fredag har klass 5 idrott, kläder efter väder gäller.

Jag passar på att önska er en trevlig helg då jag framöver är ledig om fredagarna. Vi ses igen på måndag, tack för den här veckan!

 

 

Nytt schema

Under tisdagen kommer mentorerna i skolår 4-6 att gå igenom det nya schemat med eleverna. Denna dag slutar 4-6 klockan 13.30 (observera att detta inte behöver gälla resterande tisdagar utan endast tisdagen denna vecka).

Start- och sluttider för resterande vecka är följande (Tänk på att titta under rätt klass då detta blogginlägg går ut till alla i 4-6):

Klass 4:

Onsdag klockan 8-14

Torsdag klockan 8-14 OBS packa ner idrottskläder

Fredag 8-13.30

Klass 5:

Onsdag klockan 8-14.30 OBS packa ner idrottskläder

Torsdag klockan 8-14.30

Fredag klockan 8-13.30 OBS packa ner idrottskläder

Klass 6:

Onsdag klockan 8-14.30

Torsdag klockan 8-14.45

Fredag klockan 8-13.30 Grupp 2 startar klockan 8.50 denna dag

 

Ha en fortsatt trevlig vecka, vi hoppas att vi ses på föräldramötet den 5 september klockan 18.00 i Beatles (vårt café på Östra Park).

Femmornas torsdag

Idag har vi gjort en intervjuövning som resulterade i fina stjärnor med elevernas svar i, dessa stjärnor finns att beskåda i klassrummet. I skrivande stund är inte alla riktigt klara men oj vad fint det blir!

Vi har spelat multibrännboll med 4-6 vid Backstugan, en solig stund med mycket pepp och positiv energi.

Imorgon vandrar vi till Baskemölla och tillbaka igen, glöm inte dryck, liten nyttig matsäck samt kläder efter väder. Bekväma skor är också bra att tänka på. Mobilerna stannar antingen hemma eller blir inlåsta i klassrummet under dagen. Vi beräknar att vara tillbaka på skolan ca 13.30.

Schemat för klassen är inte riktigt färdigt, troligtvis kommer det under nästa vecka. Tiderna ni kan rätta er efter under måndagen den 28 augusti blir därför samma tider som vi haft under denna veckan, start klockan 8 i klassrummet och slut klockan 13.30.

Tack för idag, ha en fortsatt trevlig torsdag!

 

Talldungen med 4-6

Vilken härlig utflykt vi fick igår med hela 4-6! Eleverna fick arbeta i åldersblandade grupper. De fick olika uppdrag som de skulle lösa i sin grupp och sedan fick de visa upp sina kreationer för resten av grupperna. Uppdragen kunde vara kopplade till våra prioriterade mål (som detta år är litteratur och berättande) men även vara rena ”lärakänna-övningar”. Vi fikade, minglade och umgicks i det fantastiska vädret.

Femmornas måndag

Wow vilken start vi fick idag! Nyfikna, vänliga, intresserade, omtänksamma, glada, ja orden om klass 5 kan bli många. Nu är de nog helt slut, det blev mycket information idag.

Eleverna har idag fått 3 lappar med sig hem. Personuppgiftslappen samt ordningsregler ska tillbaka till skolan, med vårdnadshavares underskrift.

Imorgon ska vi vara ute under förmiddagen. Lunch blir på Röken som vanligt men packa gärna med en liten nyttig matsäck till förmiddagspausen. Vi tänkte även hinna med ett besök till biblioteket så glöm inte lånekorten. Vi kommer att fortsätta traditionen med åtminstone en stunds tyst läsning per dag samt en stunds högläsning.

Tack för idag, ha en fortsatt härlig måndag!

 

 

Talldungen tisdag 22/8 Åk 4-6

Imorgon förmiddag kommer 4-6 att gå till Talldungen (vid Tobisviksbadet). Vi kommer att äta lunch som vanligt på Röken men vill man ha med en liten nyttig matsäck så går det  bra.

 

 

Välkomna, åk 4-6!

Välkomna!

Mentorerna i 4-6 hälsar er alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår. Första dagen samlas vi vid brunnen klockan 8 och veckan ser ut så här (vi samlas i hemklassrummet varje morgon den här veckan):

 

M: 8-13.30 Klasstid

T: 8.00-13.30 Klasstid, 4-6 aktivitet: lek och skapande i Talldungen

O: 8.00-13.30 Klasstid, 4-6 aktivitet: litteratur och lärande

T: 8.00-13.30 Klasstid och 4-6 aktivitet: multibrännboll  

F: 8.00-ca 13.30 Baskevandring (bra skor, kläder efter väder, dricka och fika)

 

Detta läsår har vi litteratur och berättande som prioriterade mål inom kulturprofilen, områden som kommer att synliggöras i verksamheten både på skola och fritidshemmet.

 

Vi har elever och personal som är nötallergiker och skolan är en nötfri zon! Vi  ber er alla att inte ta med eller skicka med någonting som kan innehålla jordnötter eller andra nötter.

 

Föräldramöte blir 5/9 vecka 36 kl. 18.00 då samlas 4-6 för gemensam information och sen en stund ute i respektive klass. Vi ses på Östra Park, välkomna!

 

Sjukanmälan åk 4 görs till 0414-446544 och man anmäler varje sjukdag.

Sjukanmälan åk 5 och 6 görs till 0414-14465 och man anmäler varje sjukdag.

 

Ledighet söks genom ledighetslapp som finns på hemsidan eller att få i skolan. Mentor får ge 10 dagars ledigt under ett läsår och om det gäller fler dagar är det rektor som beslutar.

 

Hälsningar!

Mentorerna i klass 4: Martin Danielsson & Andreas Sandberg

martin.danielsson@nhskolan.se  & andreas.sandberg@nhskolan.se

 

Mentorerna i klass 5: Monique Boström & Irene Forsstén

monique.bostrom@nhskolan.se & irene,forssten@nhskolan.se

 

Mentorerna i klass 6: Nadja Borg & Kicki Eriksson

nadja.borg@nhskolan.se & kicki.eriksson@nhskolan.se

 

Håll gärna koll på hemsidan: www.nilsholgerssonskolan.se  och klassens respektive flik.

Telefon: 0414-446544 (lärarrum för klass 4) 0414-14465, 0414-14467 (lärarrum för klass 5-6)

 

Läsårstider 2017/2018

 

Hösttermin 2017

21 augusti – 21 december

 

Lov/studiedagar

20 september

30 oktober – 3 november, höstlov v 44

21 november

 

Vårtermin 2018

10 januari – 15 juni

 

Lov/studiedagar

19 – 23 februari, sportlov v 8

23 mars

26 – 29 mars, påsklov v 13

30 april

11 maj

 

Skolskjuts

För Er elever som är bussburna till skolan får Ni som vanligt ett skolskjutskort, vilket lämnas ut någon av de första skoldagarna. Skolans elever åker den reguljära linjetrafiken och tidtabeller finns att hitta på www.skanetrafiken.se Första skolveckan ska alla elever kunna resa till och från skolan utan busskort enligt Skånetrafiken.

Matsedel v 34-36

Matsedel v34

Måndag: Örtstekt fläskfilé med rostadepotatis och vitlökssås

Veg: Vegetariskbiff 

Tisdag: Paneradfisk med koktpotatis och remouladsås 

Veg: Panerad blomkål med koktpotatis och remouladsås 

Onsdag: Köttfärssoppa med tillbehör

Veg: Bönsoppa med tillbehör

Torsdag: Ananaskassler med ris

Veg: Ananasqourn med ris

Fredag: Grilladkorv med bröd

Matsedel v 35

Måndag: Kokttorsk med koktpotatis och örtsås

Veg: Vegetariskbiff med potatis och örtsås

Tisdag: Kycklig och currygryta med ris

Veg:  Qourn i currysås med ris

Onsdag: Tacos med tillbehör 

Veg: Böntacos med tillbehör

Torsdag: Stektfalukorv med potatismos

Veg: Sojakorv med potatismos

Fredag: Linns och bönragu med rostadepotatis och vitlökssås 

Matsedel v.36

Måndag: Nattbakad fläskkotlett med koktpotatis gräddsås och gurka

Veg: Smörbakad blomkål med gremolata och sojabönor 

Tisdag: Kyckling i sweetchilisås med ris

Veg: Bönor i sweetchilisås med ris

Onsdag: Lasagne med rivnamorötter

Veg: Vegetarisklasagne 

Torsdag: Minnestronesoppa med tillbehör 

Fredag: Stektkorv med makaroner

Veg: Sojakorv 

Smaklig spis