Matte

Nu är vi snart klara med kapitlet som handlar om tal. Diagnosen är gjord och resten av veckan kommer klassen att jobba med fördjupningsuppgifterna i boken och med det digitala materialet Bingel. Vi använder också mattelektionerna till att repetera och förbereda oss lite extra inför Nationella Proven, bland annat genom att träna på gamla prov. Förra veckan repeterades omkrets och additionsuppställningar och denna vecka var problemlösning i fokus.

Musik

Igår hade klassen sin första musiklektion med Jenny. Musik har de 30 minuter i veckan i halvklass och de började igår med att spela blockflöjt. Parallellt med Jennys musiklektion tränade de Heroes med mig. Glöm inte att lyssna och sjunga hemma! Den 14 februari är det körkonsert!

Svenska i trean

Här i skolan tränar vi läsning för fullt och på många olika sätt. Varje morgon läser alla i en bok som de själva vart. Jag läser högt för eleverna nästan dagligen. Just nu är det ju Harry Potter vi läser. Idag fördjupade vi oss genom att koppla ihop Harrys situation med barnkonventionen. I morgon kommer vi att börja arbeta med ett läsförståelsematerial som heter Mellan raderna. Detta som ett komplement till de läsförståelseuppgifter i Språkskrinet som de arbetar med hemma.

Att skriva berättelse med röd tråd är ju ett av målen i svenska att uppnå under trean. Förra veckan jobbade eleverna med att skriva en sammanhängande berättelse under rubriken När cirkusen kom till stan. De planerade, skrev och bearbetade texten förra veckan och nu har de läst upp sina berättelser högt. När eleverna lyssnat på varandras berättelser har de haft i uppgift att lyssna efter ”den röda tråden”. Klassen har jobbat jättebra med detta skrivprojekt.

Matsedel vecka 4

Matsedel vecka 4

Måndag

Ugnspannkaka. Med eller utan fläsk

Tisdag

Kycklingsoppa med pasta. Veg alternativ

Onsdag

Fiskfärsbiffar med potatismos

Torsdag

Pasta Bolognese

Fredag

Currygryta med ris

Högläsning

I ett svagt ögonblick när eleverna gick i ettan lovade jag dem att jag skulle läsa Harry Potter för dem innan de slutade trean. Jättelänge till tänkte jag då! Nu har vi satt igång.

Läxan

Bra jobb med läxan. Jag ser att barnen jobbar hemma och de är väldigt aktiva när vi läser och pratar om texten. Kul! Imorgon får ni hem boken igen och då är det texten En ledtråd som är läxa till torsdag 24/1.

Upphittade kläder

Våra korgar med upphittade kläder är överfulla. Kom gärna in och kolla om ni känner igen några plagg.

Matsedel vecka 3

Matsedel vecka 3

Måndag

Grönsaksrisotto med kokos, lime och chili

Tisdag

Ångad torskfilé med dill- och tomatsås samt potatismos. Vegetariskt alternativ

Onsdag

Chiligryta med guacamole

Torsdag

Potatis- och purjolökssoppa samt bröd och ost

Fredag

Pasta med basilikasås  vegetarisk eller med kyckling

 

Läxa

Nu är det dags för läsläxa i Språkskrinet igen. I fredags fick eleverna hem boken. Denna vecka är det texten Mannen i grönt som ska läsas och frågorna till denna text som ska besvaras (sid. 28-31). På torsdag ska det vara klart!

Ny bildlärare

Irene är tjänstledig och idag har halva klassen träffat den nya bildläraren Ann Ask.

Lugn skolstart

Med några lediga och några sjuka var vi en liten klass idag. Vi har bytt platser, jobbat med mattekluringar och repeterat additionsuppställningar, lekt massageleken och pysslat med en uppgift om året. Härligt att träffa barnen igen! Imorgon går vi till biblioteket. Då är det bra om barnen har sina lånekort med sig.

Matsedel vecka 2

Matsedel

Onsdag

Grön currygryta med eller utan kyckling samt ris

Torsdag

Tomatsoppa, pasta samt bröd

Fredag

Färslåda med skivad potatis, typ ”Moussaka”

Tack för den här terminen!

God Jul önskar klassen!

Idag tränade vi vidare på programmering i Scratch Jr. En grå jullovsdag kan det ju vara kul och lärorikt att göra även hemma. Övningarna vi gör nu i skolan går mest ut på att bli bekanta med de olika blocken för att sen kunna använda dem på ett kreativt sätt.

Snart avslutning

Idag har vi varit på Novas körkonsert i Södra Mellby. Nu vet vi vad vi ska sikta mot när det är vår tur!

På torsdag är det terminens sista dag. Vi kommer att samlas på skolan i vanlig tid. Alla klasser på skolan kommer därefter att gå tillsammans i fackeltåg till kyrkan. I kyrkan kommer vi att ha en liten avslutningscermoni. Alla klasser slutar 12.00 denna dag.

Matsedel vecka 51

Måndag

Janssons frestelse samt alternativ

Tisdag

Köttbullar och prinskorv med tillbehör samt vegetariskt alternativ

Onsdag

Julskinka med rödkål. Vegetariskt alternativ

Torsdag Skolavslutning

Risgrynsgröt med saftsås

GOD JUL

En stämningsfull dag

Julfika på fritids.

Hej alla fritidsföräldrar.

I länken nedan finns inbjudan till fritids årliga Julfika.

Julfika Fritids

Mvh Fritidspersonalen.

Julmatte, julsaga och jullek

Skolkatalogen

Nu äntligen är skolkatalogen här! Alla elever har fått varsin katalog med sig hem.

Superhjältar

Idag har alla grupperna på elevens val redovisat sitt arbete för varandra.

Jullovsschema fritids

Hej alla fritidsföräldrar.

Imorgon tisdag 11/12 är det sista dagen att lämna in Jullovsschemat till fritids.

Vi vill gärna ha in alla scheman så att vi kan planera våran verksamhet. Ni finner schemat här nedan.

Mvh Fritidspersonalen.

Jullovsschema

Snart jullov

Nu är det knappt två veckor kvar till jullov. Den sista läxan för terminen, att skriva en tomtesaga, ska lämnas in på torsdag. På torsdag är det ju också Lucia. Då samlas vi som vanligt på skolan och går sen tillsammans till Sankt Nicolai kyrka. Traditionsenligt är det förskoleklassen och klass två som står för programmet där och lussar för skolans alla elever.

Efter luciafirandet promenerar vi till Österlengymnasiet. Där ska vi dansa till musik av Tomteorkestern (Kulturskolans lärare).

På måndag nästa vecka, den 17/12, väntar nästa evenemang. Efter lunch åker vi (F-6) buss till Södra Mellby kyrka för att vara med på genrepet till Nova academys julkonsert. Detta som inspiration till vår egen körkonsert i februari. Vi beräknas vara tillbaka på skolan ca 13.30.

Onsdagen den 19/12 blir det julpyssel hela förmiddagen för alla elever på Lilla Nisse.

Torsdagen den 20/12 är det avslutning. Mer information om denna dag kommer.

Matsedel vecka 50

Måndag

Stuvad färs med potatismos och lingon

Tisdag

Dill- och tomat gratinerad sejfile samt veg.alt

Onsdag

Jambalaya veg eller kyckling

Torsdag

Tomatsoppa med pasta

Fredag

Lasagne

Elevens val – Ny text

Detta inlägg gäller bara de barn som arbetat i gruppen Ny text på elevens val.

En av grupperna i elevens val har under tre tillfällen jobbat med att skriva en ny text till Tomas Di Levas låt Superhjältar. Nästa vecka, tisdagen den 11/12 ska alla grupper redovisa för varandra och då ska vi sjunga låten med vår egen text. Barnen har fått med sig texten hem i väskan, så träna gärna på att sjunga den hemma. På pappret finns också en önskan om något som eleverna kan ha med sig till skolan denna dag, om ni har någon sådan hemma förstås.