Matsedel vecka 13

Matsedel vecka 13

Måndag

Lasagne

Tisdag

Tortillabuffe

Onsdag

Fiskfärsbiffar med rostad potatis och kall dill- och citronsås. Alternativ vegetariska biffar

Torsdag

Potatis och purjolökssoppa, bröd och ost

Fredag  earth hour dagen

Salladsbuffe

 

Födelsedagslek i solen

När man fyller år får man välja en lek som hela klassen leker tillsammans. Många har valt leken Fånga flaggan. Så blev det idag också!

Bra jobbat klassen!

Nu har klassen gjort den muntliga delen och alla läsdelarna i svenska. Tyvärr har många barn i klassen varit sjuka denna vecka, men vi hoppas att alla frisknat till till nästa vecka. Då kommer de att få möjlighet att ta igen de prov de missat. På onsdag och torsdag är det sedan dags för de två sista delproven i svenska. De handlar båda om att skriva. Efter varje avklarat delprov klistrar vi upp en pusselbit på planschen.

Matsedel vecka 12

Matsedel vecka 12

Måndag

Tomatsoppa bröd och ost

Tisdag

K- dag

Onsdag

Ugnstekt kycklinglårfilé med kall sås

alt Vegetarisk biff

Torsdag

Torskfile med rostad potatis och remouladsås.  Alt chilifrästa kidneybönor med salsa

Fredag

Pasta typ ”carbonara” med eller utan kött

Lera, modellering och konstruktion

Skålar med silverskedar, djur mm. Alla engagerade.

Dags för nationella prov

Nu kör vi! Vi börjar med svenskan och gör klart alla delprov i svenska innan vi sätter igång med matten. Idag gjorde eleverna en självbedömning i svenskämnet. Eleven skulle själv bedöma hur säker han eller hon känner sig i olika situationer där språket används. På torsdag kommer vi att genomföra delprov A som prövar elevens förmåga att tala och samtala i grupp. Eleverna kommer då att göra muntliga övningar tillsammans med mig i mindre grupper.

Nästa vecka har vi tre provtillfällen, ett på onsdag, ett på torsdag och ett på fredag. Dessa prov handlar alla om läsning.

Idag har eleverna fått med sig ett informationsbrev hem om de nationella proven, samma som jag visade på förra terminens föräldramöte.

Glöm inte att det är studiedag på tisdag, 19/3. Fritids är öppet för de som behöver.

Matsedel vecka 11

Matsedel vecka 11

Måndag

Gryta på oxhögrev med rostad potatis samt vegetariskt alternativ

Tisdag

Pasta Bolognese

Onsdag

Grön currygryta med eller utan kyckling samt ris

Torsdag

Gratäng med lax och potatis samt vegetariskt alternativ

Fredag

Stuvad färs med potatismos och rårörda lingon

Hur bodde man på forntiden?

Vi har sett på film, läst, diskuterat och ritat.

Matsedel vecka 10

Matsedel vecka 10

Måndag

Karibisk kyckling med salsa och ris

vegetariskt alternativ

Tisdag

Torskfile med rostad potatis och kall sås (dill/citron) samt vegetariskt alternativ

Onsdag

Chiligryta med ris

Torsdag

Blomkålssoppa bröd och ost

Fredag

Varm pastasallad med basilika

 

Lite av varje

Nu är jag tillbaka på banan igen! Härlig att träffa klassen, härligt med vårsolen. Idag på eftermiddagen passade vi på att vara ute. Barnen byggde klart sina vättehus som de påbörjat med Mona. Rolig uppgift och bra samarbetat!

Annars har vi jobbat med historia idag. Vi har tittat på en film som handlade om att vara barn på forntiden. Två och två jobbade de sedan med att jämföra hur det var att vara barn på forntiden jämfört med nu. Om dessa likheter och skillnader skrev de sedan en faktatext.

I matte har de arbetat med vikt när jag har varit borta. De ska veta att det går 1000 g på ett kg, 10 hg på 1 kg, 100 g på ett hg, och kunna använda sig av den kunskapen. Idag har vi jobbat med subtraktionsuppställningar och det känns som att de börjar få kläm på metoden.

Imorgon ska vi byta platser och de ska få hem skrivläxa. Läxan har de som vanligt till nästa torsdag.

Ej fungerande telefon

Hej!

På grund av tekniska fel fungerar min telefon inte i dagsläget, oklart när det är fixat.

Ni når mig på telefon 0414-446544 eller enklast via mejl emma.stall@nhskolan.se

Må gott! //Emma

Flöjtläxa år 1 och 3

Hej, hej. Denna vecka har eleverna fått flöjtläxa (som jag hoppas att ni hört hemma 🙂) Det är två låtar; Mary had a little lamb och Lilla snigel. Flöjten ska vara tillbaks till skolan på måndag. Väl mött!

Matsedel vecka 9

Matsedel vecka 9

Måndag

Pasta med kyckling, tomat och gulbetor. Veg alternativ

Tisdag

Torsk i dill och tomat med potatismos. Veg alternativ

Onsdag

Lasagne

Torsdag

Vegetarisk risotto med färska örter

Fredag

Tomatsoppa, bröd och ost

Kvarglömda kläder

Hej.

För att alla ska ha möjlighet att titta om ni har något bland de kvarglömda kläderna. Så har ni fram tills tisdag 26/2 (vecka 9) på er att kolla på kläderna.

Kläderna kommer att ligga inne i fritidsrummet under måndag och tisdag, sedan packar vi ihop det på onsdag och skänker kläderna vidare.

Mvh Personalen på LN.

Kvarglömda kläder

Hej allihopa.

I ettornas klassrum på Lilla Nisse ligger där jätte mycket kvarglömda kläder.

Vi vill att ni nu under vecka 8 kommer ner och tittar om det är något som ni känner igen. På fredag kommer vi att packa ihop det och skänka det vidare.

Mvh Personalen på LN.

På gång på skolan!

Hej alla!

Ett av skolans prioriterade mål för läsåret 2018/2019 är hälsa och välbefinnande och vi vill därför berätta för er om det hälsoprojekt som vi har på skolan. Det är ett pilotprojekt i årskurs 6 som ligger under en 10-veckors period där vi arbetar med medveten närvaro (mindfulness) och stretchyoga i skolan. Vi var i  höstas i Stockholm på en kurs kring just ovanstående som anordnades av Reacta.

I början av projektet fick samtliga elever anonymt fylla i en enkät med frågor kring värk i axlar/nacke och huvudvärk samt förmåga att fokusera under skoldagen. Samma enkät får de fylla i vid projektets slut och då får även mentor svara på en enkät. Detta för att vi ska kunna utvärdera effekten av projektet och bedöma om det är något vi vill arbeta vidare med. Under dessa 10 veckor träffas vi 2ggr/v och gör olika mindfulness- och yogaövningar tillsammans. Eleverna får möjlighet att låna antingen en vetekudde för axlar och nacke eller en knådboll under övningarna.

Är ni nyfikna på att läsa om de positiva effekter man sett att mindfulness och yoga kan ha i skolan eller om ni är sugna på att testa någon av övningarna vi kommer att gå igenom under projektet har ni adressen här http://www.well-aware-ness.se

Vår förhoppning är såklart att utfallet blir positivt, vi ser tendenser till det redan nu efter 3 veckor, och att vi får möjlighet att fortsätta arbeta med detta och sprida till fler årskurser.

Varma hälsningar Boel och Emma

Matsedel vecka 7

Matsedel vecka 7

Måndag

Rostade rotfrukter, kyckling el veg med kall sås

Tisdag

Kålpudding, kött el veg, lingon

Onsdag

Chiligryta

Torsdag

Ärtsoppa, med eller utan fläsk, mjukt bröd och ost

Fredag

Laxpasta el veg

Upphittade kläder

Torsdag v7 tömmer vi våra korgar med upphittade kläder och lämnar till återvinning. Kom gärna in innan dess och titta ifall något tillhör er. Korgarna finns i alla tre entréer.

Information

På måndag kommer Nova till skolan för sista gången innan föreställningsdagen. Då vill vi att alla barnen har sina scenkläder med sig som de sedan ska ha under torsdagens föreställningar (enfärgade byxor och enfärgad tröja utan tryck). Lägg dem gärna i en påse med namn på. Kläderna behåller vi sedan på skolan till föreställningsdagen.

Idag är jag hemma och är sjuk och klassens bildlärare Ann jobbar istället för mig. Jag kommer även att vara ledig lite runt sportlovet, från fredagen innan lovet till och med onsdagen efter lovet. Då kommer Mona Burman att arbeta med klassen.

I onsdags var vi ju på biblioteket. Det är alltid kul att gå dit med klassen. De är väldigt engagerade och tipsar gärna varandra om bra böcker. Jag kan även passa på att lobba för biblioteket under sportlovet om ni är hemma. De anordnar en massa roliga aktiviteter för barnen under ledigheten. En del av aktiviteterna behöver man föranmäla sig till. Bland annat kommer läshundar till biblioteket, läshundar som barnen får läsa för. Det tyckte många lät mysigt!

Trevlig helg! Vi ses på torsdag!

Vi hälsar föräldrar och syskon välkomna till vår konsert ” körslaget

Datum: 14/2 – 2019

Plats: Grand i Simrishamn

Tid: 18.30 (insläpp 18.15)

Samling för barnen mellan 17.30- 18.00 vid Grands baksida.

Under dagen kommer vi ha en föreställning för elever i åk 7-9. Vi behöver därför be om att få låna barnen fram till kl 15.00

Därefter finns fritids som vanligt.

Idrott

På idrotten tränar vi på rörelseförmågor i olika slags aktiviteter. Idag spelade vi två samarbetsspel; konboll och prickboll. I båda spelen tränar vi även på kast.

Läxan

Nu är det dags att lägga i sista växeln. Sista läxan i Språkskrinet ska vara klar på torsdag! Därefter blir det ingen mer läxa innan sportlovet. Efter lovet kommer eleverna att få skrivläxa igen. Uppgiften delas ut fredag vecka 9.

Biblioteket

Nu har det blivit dags att lämna tillbaka våra låneböcker och låna nya. På onsdag eftermiddag går vi till biblioteket. Då är det bra om barnen har sina lånekort med sig.