Viktigt i väskan

Nu är det dags för utvecklingssamtal. Ett papper om detta finns i ert barns väska, fyll i och skicka tillbaka till mig så fort som möjligt.

Barnen har även fått med sig texten till låten Heroes hem. Denna låt ska klassen framföra i februari på en körkonsert där klasserna F till 6 deltar. Låten kommer att tränas i skolan på olika sätt, vid några tillfällen får vi dessutom hjälp av elever från Nova academy. Texten kan vara lite knepig för barnen, så lyssna och träna gärna hemma.

Bad

Glöm ej att det är bad imorgon tisdag.

Matsedel vecka 46

Lasagne

Gryta med tomat och dragon, veg el kyckling

Ugnsomelett med eller utan skinka

Grönsakssoppa med risoni och bröd

Färsgryta med potatismos och lingon

Zombiefeber

Zombiefeber är vår nya högläsningsbok. Den har hittills bjudit på mycket spännande läsning.

Dagens engelska

10 nya ord på engelska. Eleverna tränar tillsammans. Nu sitter de snart! De gör en övning där de läser och utför instruktioner. Lektionen avslutas med att de skriver egna instruktioner som någon klasskompis får arbeta med.

Läxa till torsdag 15/11

Ny läxa! Eleverna får ett skrivuppdrag i veckan under en tid framöver. Uppdraget finns beskrivet i skrivboken. De jobbar hemma med att skriva texten.

• Skriv med tydlig handstil.
  • Berättelsen ska ha en röd tråd (början, mitten, slut). Gör gärna en planering innan skrivandet i boken börjar.
  • Skriv hela meningar med stor bokstav i början och punkt eller annat skiljetecken på slutet.
  • Läs igenom när du är klar!

Blankett i väskan

Idag har eleverna fått med sig blanketten Samtycke till behandling av personuppgifter enligt dataskyddsförordningen hem. Läs den, fyll i och skicka tillbaka till skolan.

Glöm ej badkläder imorgon

Matsedel vecka 45

Risotto med eller utan kyckling

Gryta på svarta bönor med eller utan högrev

Fiskgratäng med dill och tomat

Pasta ”carbonara”, med eller utan fläsk

Ugnspannkaka med eller utan fläsk

Bad på idrotten

Den 6/11 och 13/11 är det bad på idrotten

Läsning i väskan

Flygplan, berättelse och bild har skickats hem idag. Läs gärna! Däremot behåller jag nu Språkskrinet med läsförståelseläxan här i skolan för ett tag. Efter lovet kommer eleverna att få lite andra läxor av mig under några veckor. Därefter fortsätter vi med Språkskrinet igen.

Halloween

På fredag ska Lilla Nisse ha Halloween-kul. Det kommer att bli lekar och lite pyssel. De barn som vill får gärna komma utklädda.

FN-dagen

Idag har vi uppmärksammat FN-dagen. Vi började morgonen med en sångsamling. Sedan har vi tittat på film och pratat om FN och Barnkonventionen.

Härlig höst och härlig lek

En vecka kvar till lov

Höstlovet närmar sig och vi jobbar på för fullt. I matte har vi precis påbörjat kapitlet som handlar om subtraktion och eleverna har börjat lära sig subtraktionsuppställningar, även med lån. Det kan ju vara lite klurigt i början så träna gärna lite hemma. I svenska håller de på att avsluta sina berättelser om en fantasiresa med ett flygplan. Det är viktigt att berättelsen har en röd tråd så att den som läser lätt kan hänga med i handlingen. När man är klar få man läsa upp för klassen.

Till torsdag är det läxa som vanligt i Språkskrinet. Jag märker att ni jobbar hemma. Superbra!

Om ni fått påminnelse om att det är dags att lämna tillbaka låneböcker på biblioteket så kan ni riva dem. De är nu tillbakalämnade.

Det var allt för nu!

Matsedel vecka 43

Grön currygryta med eller utan kyckling

Chiligryta med svarta bönor och kall avocadosås

Örtbakad torskfilé med purjolökspotatis

Stroganoff veg eller biff, samt potatismos

Minestronesoppa och bröd

Lössen går tydligen runt

Hej på er alla!

Tyvärr har vi lite bekymmer med att vi inte blir av med lössen på skolan och vi vill därför återigen be er alla om hjälp! Snälla kamma igenom ditt/era barns hår även om det/de inte har några symtom,som tex. klåda. Det är inte alla som får det. Behandla om levande löss upptäcks (prata med apotekspersonalen för att få rätt medel), finns gnetter men inga levande djur, kamma, kamma, kamma. Tillsammans kan vi vinna kampen mot lössen!

//Emma

Välkomna till Halloweendisco 19okt

År F-4 kl18-19.30

År 5-8 kl19-20.30

Plats: Beatles ÖP

Kom gärna utklädd

Inträde: 20kr

Snacks mm säljes

Matsedel vecka 42

Gryta med tomat och basilika (Kyckling el. veg )

Broccoligratäng med eller utan skinka

Pasta med grönsaker örter och chili

Färslåda gratinerad med potatismos

Laxpudding eller vegetariskt alt.

Luft

I NO jobbar vi nu med luft och dess egenskaper. Be gärna barnen visa och berätta för er om experimentet med vatten, glas och en papperstuss som vi gjorde idag. Huruvida luft väger något har vi också diskuterat. Pappersflygplan kommer att vara utgångspunkten i de kommande lektionerna om luft.

Månadens boktips

matsedel vecka 41

Pasta Bolognese

Gratäng med skinka och potatis eller vegetariskt alternativ

Onsdag (studiedag)

Fiskfärsbiffar med citronsås

Tomatsoppa

Pannbiff med potatismos och lingon eller vegetariska biffar

Studiedag och läxa

Då var det helg igen! Nästa vecka är det studiedag på onsdag 10/10, men fritids är öppet som vanligt. Till torsdag 11/10 har eleverna läsförståelseläxa sidorna 16-19. På fredag är jag ledig. Då tar vikarie hand om klassens undervisning.

Lite nytt

Idag hade klassen musik med Gudrun. Musik med Gudrun kommer de att ha varje torsdag.

Vi har börjat arbeta med ett digitalt hjälpmedel för färdighetsträning i matematik. Det heter Bingel. Det kommer att användas som ett komplement till vårt vanliga läromedel någon gång i veckan här i skolan. Just nu är det uppställningar med minnessiffra som vi tragglar. De börjar bli riktigt duktiga!

På engelskan jobbar vi nu med ord för frukostmat. Vi tränar både på att kunna uttala orden, stava dem och kunna använda dem i ett sammanhang.

Denna vecka har vi också en prao-elev från nian i klassen.

matsedel vecka 40

Lasagne

Kålpudding med kokt potatis och lingon

Laxgryta med ris