Matsedelvecka 39

Måndag

Chili med ris

Tisdag

Idrottsdag Pastasallad

Onsdag

Fisksoppa/grönsakssoppa

Torsdag

Pastagratäng

Fredag

Morotsgryta med eller utan kyckling

 

 

Bra jobbat med läxan!

Jag samlade in böckerna idag och de får hem dem igen på måndag.

I väskan

Idag har eleverna fått hem den utlovade listan med telefonnummer till alla i klassen. I väskan ligger även elevernas SO-bok om valet som nu är klar. Be gärna ert barn att visa och berätta.

Friidrottsdag

På tisdag nästa vecka 25/9 har eleverna friidrottsdag. Vi samlas som vanligt i klassrummet klockan 8.

Vi går sedan tillsammans till Korsavads idrottsplats. Eleverna kan ha en liten nyttig matsäck och dricka för dagen med sig, Strandpaviljongen kommer med lunch.

Eleverna ska vara ombytta direkt på morgonen och ha kläder efter väder. Vi går tillsammans tillbaka till skolan och eleverna slutar som vanligt 13.30.

Fotografering

På onsdag, 26/9, är det dags för fotografering till skolkatalogen.

Biblioteket

Hoppas det går bra med läxan. På onsdag ska vi gå till biblioteket för att lämna och låna nya böcker, så då är det bra om lånekortet är med.

Matsedel vecka 38

Måndag

Ugnspannkaka med fläsk el. vegetarisk

Tisdag

Sjömanslåda, kött el vegetarisk

Onsdag

Fiskgratäng med dillsås

Torsdag

Morot/ ingefärssoppa med nybakat bröd

Fredag

Röd curry och cocosgryta och nudlar med el. utan kyckling

Läxa

Idag har eleverna fått med sig läsårets första läxa hem. Läxan handlar om att träna läsförståelse och läsflyt. I alla texterna i boken får vi följa Klurarbyrån när de försöker hitta smarta lösningar på problem. Veckans läxa är den första texten Bakklubben Bakom på sidan 4-5. Texten bör läsas vid flera tillfällen under veckan. Var gärna med barnen när de läser för att stötta och lyssna och prata om texten. Efter läsning ska de svara på frågorna på sidan 6 och 7. Jag vill att de svarar med hela meningar. Vi pratade en del i klassen om att man kan behöva hjälp för att hitta bra dagar och tider att göra läxan på. Nästa fredag är det viktigt att läxboken är med till skolan. Då följer vi upp läxan tillsammans.

Trevlig helg!

Dags för lössen igen!

Hej!

Nu har vi löss på skolan igen, klassiskt när alla samlas igen efter sommarlovet. Detta betyder att det är dags för er som vårdnadshavare att titta/kamma igenom håret på ert/era barn så att vi hjälps åt att bekämpa de små rackarna. Kamma, och om ni hittar levande löss så behandla enligt rekommendationer från apoteket. Hittar ni ägg men inga levande löss så fortsätt kamma. Mer info finns på www.1177.se

 

Har ni frågor kring detta får ni gärna höra av er till mig, tel 0763-052536. // Emma

 

Klockan

Den här veckan arbetar vi med klockan. Vi satsar på att eleverna ska kunna hela den analoga klockan. Vi tränar på olika sätt med genomgångar, uppgifter i boken, egna småklockor att ställa in, samt med hjälp av appar på padda. Apparna vi har använt oss av är Djungeltid och Moji Klockis. Träna gärna vidare hemma! Om ert barn har ett armbandsur är det bra att använda det.

Valresultat

I vårt lilla skolval har vi nu ett resultat. Efter rösträkning i morse kunde vi konstatera att det var hundpartiet som kammat in flest röster. Vi presenterade resultatet i både tabell och stapeldiagram och kunde tillsammans konstatera att hundpartiet endast var en röst från egen majoritet. Vi har förstås även ägnat en del tid åt att prata om valresultatet i riksdagsvalet.

Imorgon är det idrott inomhus på Joneberg.

Skolvalet på Lilla Nisse

Idag anordnade klass 3 val för eleverna på Lilla Nisse. Allt inleddes med en liten debatt om vilket husdjur som är bäst och sen förvandlades vårt klassrum till en vallokal och vi till valarbetare. På måndag blir det rösträkning och presentation av valresultatet. Om ni inte redan röstat kanske ert barn kan följa med er på söndag för att uppleva hur ett riktigt val går till.

På tisdag är det idrott för klassen igen. Lektionen kommer att vara inomhus på Joneberg, så packa kläder, skor och handduk för det.

Föräldramötet åk.1-3 – Fritids

Hej! 

Tack för att ni lyssnade på lite kort info från fritids på föräldramötet. 

Som vi sa och som ni kunnat läsa här tidigare så finns det en informationsbroschyr om fritids här på hemsidan. Den ligger under fritids flik med blanketter. Där kan ni läsa om vår verksamhet samt sånt som är bra för er att tänka på.

Vi ber er att även vara tydliga och meddela oss att ni lämnat ert barn på morgonen samt när ni hämtar på eftermiddagen. Det är viktigt för oss att veta vilka barn som har kommit, samt vilka som blivit hämtade. 

Kom även ihåg att meddela oss om ert barn ska gå själv hem eller bli hämtad av någon annan. 

Har ni frågor om fritids verksamhet så tveka inte att prata med oss!

Mvh

Fritidspersonalen

Gympa ute

I morgon har vi gympa ute. Barnen byter inte om, men det är bra ifall de har bra skor, mjuka kläder och vattenflaska.

Föräldrarmöte tisdag den 4/9 kl 18.00

Tisdag den 4/9 är det tid för klass 1,2,3 att ha föräldrarmöte. Vi träffas för gemensam info i klass 1 klassrum kl 18.00 och delar sedan upp oss i respektive klassrum.

Väl mött Jenny, Maria.M, Markus och Maria.J

Slutar kl 12 idag

Idag fredag är skoldagen slut klockan 12. Start och sluttider är oförändrade från förra året. Klassen startar alltså 8.00 alla dagar och slutar 13.30 måndag till torsdag. På fredagar slutar de 12. Mer schemainformation får ni nästa vecka.

Dagens viktiga ord

Nu blir det samhällskunskap i massor fram till valet. Idag har vi pratat om demokrati, vad ordet betyder och innebär. Be gärna barnen berätta hemma!

Föräldramöte

Välkomna på föräldramöte tisdagen 4/9 kl. 18. Klass 1-3 startar mötet tillsammans på Lilla Nisse. Efter bl.a. info från vår nya kock Johan fortsätter mötet med respektive klass.

Vi ses då!

Maria

Baskevandring

Vi kom, vi fikade och vi lämnade inget skräp efter oss. Bra kämpat idag och ett stort tack till nior med mentorer för ett fint arrangemang.

Flaskpost och matte

Dagen började spännande! I våras skickade några av eleverna i klassen iväg varsin flaskpost. Maja fick svar på sommarlovet och idag hade hon med sig brevet. Flaskposten var upphittad utanför den polska kusten av en svensk kille på segelbåt. Vi tittade tillsammans på kartan och pratade om hur flaskposten hade färdats. Tillsammans skrev vi sen ett brev till killen. Jättekul!

I matten jobbar vi nu med 1000 på olika sätt. Vi har räknat makaroner till tusen och tränat på att dela talet på olika sätt.

Baskevandring

På fredag är det dags för NHS årliga Baskevandring. Vi går till Baske med en fikapaus i Vårhallarna. Vi grillar i Baske innan vi åker buss hem. Allt avslutas med glass på skolgården och barnen slutar kl. 12 denna dag. Tänk på att ta med fika och bra skor.

Nu är vi igång!

Full fart och bra fokus i klassrummet. Sommardikter, samhällskunskap och högläsning är vad vi jobbat med idag. Innan vi satte igång att läsa vår bok pratade vi mycket om framsidan och försökte förstå den tillsammans.

Biblioteket

Imorgon går vi till biblioteket för att låna böcker, så då är det bra om ni skickar med barnens lånekort!

Skolstart

Nu närmar de sig skolstart! Måndagen den 20:e klockan 8 ses vi ute vid brunnen för upprop. Därefter går jag med eleverna till vårt nya klassrum. Klassrummet ligger i den andra änden av skolbyggnaden.

Eftersom Emma har flyttat kommer det en ny elev till vår klass. Vi hälsar Isak välkommen!

Lunch äter vi 11.10 på vår nya resturang Strandpaviljongen.

Skoldagen slutar 13.30.

Samma tid, 8-13.30, gäller hela veckan förutom på fredag då det är Baskevandring. Då är skoldagen slut när vi kommer tillbaka med buss till skolan, ca 12.15.

Jag ser fram emot ett nytt läsår!

Hälsningar Maria

Uppdaterat förbud mot nötter mm.

Hej Alla!

Vi har sett över skolans förbud mot nötter och frön och uppdaterat detta. Vi följer Astma- och allergiförbundets samt Livsmedelsverkets rekommendationer.

Vi har totalt förbud mot nötter, jordnötter och mandel samt sesamfrön. Andra frön än sesamfrön kan komma att användas i skolköket, vid lunch och mellanmål och i samband med hemkunskap.

Är ert barn allergiskt mot något annat frö än sesamfrö är det viktigt att ni meddelar skolan detta.

Tack för att ni respekterar skolans beslut!

/Emma, skolsköterska och Gunilla, rektor