Skolavslutning

Välkomna på Nils Holgerssonskolans skolavslutning 15 juni 2018!

Alla elever kommer till skolan fredag den 15 juni kl 9.00 och träffas i respektive klass med sina mentorer. Ni föräldrar är välkomna till skolan kl 10.00, då vi träffas vid ‘Brunnen’, grönområdet som finns bakom Lilla Nisse.

På vår skola har vi den traditionen att varje familj bjuder på en tårta, en mycket omtyckt tradition! Ta gärna med fikakorg med saft, kaffe, tårtspade, en filt eller en stol att sitta på.

Den här dagen serveras ingen lunch i matsalen. Fritidsverksamheten är öppen som vanligt, vänligen meddela fritidspersonalen om Er familj har behov av barnomsorg denna dag.

Som en extra påminnelse vill vi påminna Er alla om att vi har förbud mot nötter, mandel, jordnötter och frön – med tanke på tårtorna…

Välkomna!

Mentorsdag

Hej!

Nu är det inte många dagar kvar till skolavslutningen. Vi arbetar just nu med att knyta ihop säcken och avsluta de områden som vi arbetat med. NP är färdigrättade och alla elever har fått reda på sina resultat. Lite information om kommande veckor då vi har lite trevligheter som vi ska göra tillsammans med eleverna.

Tisdagen 5/6 åker vi med bussen 8.18 till Djupa Dal för att spela lite golf. Efter golfen kommer vi att grilla och bada i Williams farmor och farfars pool.

Vi tar bussen tillbaka till skolan 14.08Bildresultat för bada i pool tecknat

Onsdagen 13/6 har vi en mentorsdag med eleverna. Vi åker med bussen 8.47 till Kristianstad där vi kommer att gå på  Laserdome. Efter det kommer vi att äta för att sedan ta bussen hem igen 15.07. Vi är tillbaka i Simrishamn 16.37 så eleverna går lite längre denna dag

Bildresultat för laserdome kristianstad

Engelskläxa

Hej!

Idag har de som var på engelskan i läxa att göra färdigt ”Harry Potter buys a wand”. Läxan ska vara färdig på onsdag nästa vecka.

De som inte var på engelskan idag utan på fotbollsträning gör övningen nästa tisdag.

Matsedel v 21

Måndag: potatisplättar/ blodkorv med lingonsylt

Tisdag: broccolisoppa med tillbehör

Onsdag: stekt torsk med potatis och remouladsås

Torsdag: köttfärssås och pasta

Fredag: stekt fläskfilé med rostad potatis och tzatziki

Spanskprov

Hej!

Imorgon, tisdag, är det spanskprov för åk 6. Eleverna har skrivit ner vad som kommer. De ska kunna presentera sig själva och sin familj och dessutom göra en intervju med en person de inte känner, alltså kunna ställa frågor om vem personen är.

Ma/No/Teknik veckorna 20-23 Åk 6

I fysiken kommer vi att jobba med universum. Några av målen är:

Kunna förklara dag och natt.

Kunna berätta om stjärnors utveckling.

Förklara varför vi har olika årstider.

Ge exempel på hur man kunde mäta tiden förr.

Veta vad satelliter är och vad de används till.

I matten kommer vi att jobba med problemlösningsstategierna:

Rita bild.

Prova sig fram.

Arbeta baklänges.

Leta mönster.

I tekniken: Tekniska lösningar med elektricitet

Hur fungerar elektricitet?

El ger ljus, värme, rörelse och ljud.

Att spara på energi.

Utvecklingssamtal

Hej!

Idag har eleverna fått lapp med sig hem om utvecklingssamtal. Vi ser fram emot att träffa er.

Hej!

På måndag v 21 har eleverna ett litet prov på temat Bland bokstäver och  ord.

Provet handlar om pronomen, adverb, konjunktioner, satsdelar meningar och satser De läser i sitt häfte som vi arbetat med i skolan.

Bildresultat för ordklasser

Matsedel v 20

Måndag: köttfärssoppa med tillbehör

Tisdag: korvgryta med ris

Onsdag: pytt i pann med rödbetor

Torsdag: kokt torsk med örtsås och kokt potatis

Fredag: kycklingwok med ris

Matsedel v 19

Måndag: stekt falukorv med pasta

Tisdag: grönsakssoppa med bröd

Onsdag: pitabröd med kebab

Torsdag: lov

Fredag : lov

Dansprojektet

Torsdag 3/5 Idag har vi redovisat Dansprojektet för Skolverket i Stockholm!

Löss på skolan

Hej!

Då var det dags igen, löss på besök i skolan. Vi är tacksamma om ni kammar igenom era barns hår noggrant, från hårbotten längs hela hårstrået. Det kan vara bra att kamma håret över ett vitt underlag eller en spegel. Om du använder balsam håller sig lössen stilla och blir lättare att upptäcka. Om det finns löss i håret fastnar de i kammen eller hamnar på underlaget. Ni kan också leta efter lusägg på hårstrået nära hårbotten. De kan vara lättare att upptäcka än själva lössen. De ägg som innehåller den blivande lusen är mörka. De tomma äggen är ljusa, ofta gulvita, ovala, ungefär en millimeter långa och följer med hårstråets utväxt.

Behandling med medel ska genomföras endast om ni hittar levande löss. Kamma, kamma, kamma!

Mer info finns på 1177

Må väl! Emma

Matsedel v 18

Onsdag: kokt torsk med vitvinsås och kokt potatis