Första skoldagen

Hej!

Vilken härlig dag och så roligt att få träffa alla eleverna. Idag har alla fått berätta lite om sig själva, vi har gjort namnskyltar, firat skolstarten med lite popcorn och pärondryck och fått mycket god mat på Strandpaviljongen. Eleverna har fått med sig lite lappar hem och personuppgifterna ska eleverna ha med sig tillbaka till skolan.

Imorgon ska vi gå till biblioteket så eleverna behöver ha sina lånekort med sig.

File:Simrishamns bibliotek.JPG

Kicki och Nadja

Uppdaterat förbud mot nötter mm.

Hej Alla!

Vi har sett över skolans förbud mot nötter och frön och uppdaterat detta. Vi följer Astma- och allergiförbundets samt Livsmedelsverkets rekommendationer.

Vi har totalt förbud mot nötter, jordnötter och mandel samt sesamfrön. Andra frön än sesamfrön kan komma att användas i skolköket, vid lunch och mellanmål och i samband med hemkunskap.

Är ert barn allergiskt mot något annat frö än sesamfrö är det viktigt att ni meddelar skolan detta.

Tack för att ni respekterar skolans beslut!

/Emma, skolsköterska och Gunilla, rektor

Matsedel v 34

Måndag – Vegetarisk lasagne

Tisdag – Rotsaksbiffar med ratatouille

Onsdag – Vegetarisk risotto med salsa

Torsdag – Kikärtsbollar med tzatziki & rostad potatis

Fredag – Baskevandring med grillning

Varmt välkomna till skolans nya restaurang Strandpaviljongen/ Johan, Raija och Ruza

Baskevandring 24/8

HEJ!

Baskevandring fredag 24/8 2018

Alla elever börjar sin skoldag kl8 i resp klassrum

F-3 går sedan klassvis från Lilla Nisse.

4-8 går gruppvis

Minst två pedagoger har ansvar för varje grupp.

År 9 kommer att genomföra aktiviteter  för de olika grupperna längs vägen till Baskemölla.

I Vårhallarna äts en egen medhavda matsäck. Därefter fortsätter promenaden längs havet.

Lunch fixas av  9:or ( Alvin , Filippa, Albin, Johanna) och Johan. De får sin lunch i Baske när de anländer. Här sker även prisutdelning.  Sedan ska 4-8 återvända, denna gång längs med cykelstigen till Simrishamn. Detta sker klassvis med resp mentor. År 9 slutar sin skoldag ute i Baske efter undanplock.

F-3 åker beställd buss tillbaka kl 11.30 från Baskemölla

4-8 går tillbaka klassvis med sina mentorer.

Dagen slutar på Lilla Nisse med glasskalas!

Kvarglömda kläder

Hej allihopa.

På Lilla Nisse finns det mycket kvarglömda kläder.

Vi kommer att sätta ut korgarna med kläder imorgon på framsidan av Lilla Nisse. Kolla gärna där om det är något som är ert.

De kläder som är kvar, skänker vi till välgörande ändamål.

Tack.

Skolavslutning

Välkomna på Nils Holgerssonskolans skolavslutning 15 juni 2018!

Alla elever kommer till skolan fredag den 15 juni kl 9.00 och träffas i respektive klass med sina mentorer. Ni föräldrar är välkomna till skolan kl 10.00, då vi träffas vid ‘Brunnen’, grönområdet som finns bakom Lilla Nisse.

På vår skola har vi den traditionen att varje familj bjuder på en tårta, en mycket omtyckt tradition! Ta gärna med fikakorg med saft, kaffe, tårtspade, en filt eller en stol att sitta på.

Den här dagen serveras ingen lunch i matsalen. Fritidsverksamheten är öppen som vanligt, vänligen meddela fritidspersonalen om Er familj har behov av barnomsorg denna dag.

Som en extra påminnelse vill vi påminna Er alla om att vi har förbud mot nötter, mandel, jordnötter och frön – med tanke på tårtorna…

Välkomna!

v 23-24

Information v 23-24

I måndags var vi på biblioteket och det var ju tänkt att eleverna bara skulle lämna tillbaka böcker men några ville gärna låna nya. Jag lät dem göra det men var tydlig med att de själva fick ta ansvar för återlämnandet.

Nästa vecka kommer vi att ha mycket schemabrytande aktiviteter.

På måndag går vi på utflykt tillsammans med åk.2 på förmiddagen. Bra skor, kläder efter väder och en liten fika(macka, frukt och dricka) är bra att ha.

På onsdag genomför vi ”Nisselunken”.

Vi kommer att skicka hem böcker och pärmar så det är bra om de har en extra kasse med.

Hälsningar Gun

v 22

Information v 22

Vi närmar oss slutet på terminen med stormsteg.

På måndag den 4 juni går vi till biblioteket för sista gången den här terminen. Då kommer vi bara att lämna tillbaka böcker och inte låna några nya.

I matten repeterar vi de fyra räknesätten. Vi har tränat på alla multiplikationstabeller upp till och med tian och eleverna har blivit riktigt säkra på dem.

På engelskan tränar vi på frukter och grönsaker.

På SO jobbar eleverna med gudar i nordisk och grekisk mytologi.

Hälsningar Gun

På fredag är det utegympa

På fredag är det utegympa, bra skor och mjuka kläder.

Matsedel v 21

Måndag: potatisplättar/ blodkorv med lingonsylt

Tisdag: broccolisoppa med tillbehör

Onsdag: stekt torsk med potatis och remouladsås