Matsedel v 47

Måndag: korvgryta med ris

Veg: sojakorvgryta med ris

Tisdag: studiedag

Onsdag: bakad karré med kokt potatis och gräddsås

Veg: vegetarisk biff

Torsdag: pasta bolognese

Veg: pasta vegones

Fredag: kycklingsoppa med tillbehör

Veg: grönsakssoppa

Luciainfo

Idag har eleverna fått med sig en lapp hem. Fyll i och lämna till skolan senast måndag den 20/11.

Bad på fredag

På fredag är det bad igen👙🏊🏼‍♀️👙🏊🏼‍♀️

Så här arbetar vi med kemi

När vi arbetar med kemi är detta arbetsgången; experiment, hypotes, resultat och till sist slutsats. Be gärna ert barn berätta lite för er om experimentet och densitet. Vi kommer under några veckor framöver att arbeta med ett experiment i veckan.

Tvåornas kör

Idag har Annika Ivarsson från Kulturskolan varit och sjungit med oss. Läs infobrevet nedan för att få veta mer om projektet  Tvåornas kör som vi ska medverka i.

Kemi

Med hjälp av Draken Berta  och våra kemiglasögon kommer vi att lära oss mer om kemi. Det första experimentet vi gör handlar om densitet.

Matsedel v46

Matsedel v 46

Måndag: kryddig kyckling med ris

Veg: Vegetariskbiff
Tisdag: bakad torskfilé med vitvinsås och koktpotatis

Veg: bakade betor med vitvinsås
Onsdag: falafel med rostadepotatis och vitlökssås
Torsdag: potatisbullar med blodkorv och lingonsylt
Fredag: hamburgare med bröd

E-val rörelse

E-val tema ”rörelse” fortsätter. Eleverna kan välja mellan fotboll, lekar, King, promenad eller Röris.

Alfabetet

Idag har vi jobbat med alfabetet. Det är bra om ert barn kan rabbla det. Träna gärna lite extra om det är svårt.

Simning

Nya platser har eleverna fått i klassrummet. Annars rullar allt på som vanligt igen. På fredagens idrottslektion ska klassen simma, så packa simkläder tills dess.

Matsedel v 45

Måndag: panerad fisk med potatis

Veg: vegetarisk snitsel
Tisdag: Kyckling med ris och currysås

Veg: quorn med ris och currysås
Onsdag: stekt korv med makaroner

Veg: sojakorv med makaroner
Torsdag: Grönsakssoppa
Fredag: Grillad karré med rostad poratis

Veg: Vegetariskbiff

Härligt avslut innan höstlovet🎃

Härligt avslut på Joneberg  innan höstlovet. Nu önskar vi er alla ett skönt höstlov🎃🎃🎃

Barn förr och nu

Nu är arbetsområdet Barn förr och nu avslutat. Vilket jättebra jobb ni gjort hemma med att intervjua någon äldre! De hade många spännande saker att berätta för varandra och därefter skrev de en text om personen de intervjuat.  Barnen har fått med sig böckerna hem idag och de vill säkert gärna visa upp dem för er!

E-val parfotboll

FN-samling

Idag hade F-3 FN-samling och vi sjöng alla Lika unika.

​​​

Halloweenaktiviteter på fredag

På fredag kommer vi ha en ”Halloweenfredag” där vi gör gemensamma aktiviteter på Joneberg. Barnen kommer delas in i åldersblandade grupper och aktiviteterna är: spökboll, spökhistorior, tipspromenad och kvastrace. Om barnen vill får de gärna komma utklädda denna dag. Vi samlas som vanligt kl 8 på skolan och vi slutar i vanlig tid.

Matsedel v 43

Måndag: Chorizo med rostadepotatis och en tomatsås

Veg: sojakorv
Tisdag: Pasta carbonara med  ketchup

Veg: bönsås
Onsdag: Köttfärsoppa med tillbehör
Torsdag: Kyckling i cocosmjölk och ris
Fredag: Stektsill med mos och lingon

Sagostund

Idag var det grande finale för sagoprojektet Många var lite pirriga innan de skulle läsa för de andra klasserna, men väldigt stolta och nöjda efteråt.

Nisselaget, last call!

Nu är det det sista chansen för personal och föräldrar att anmäla sig till Nisselaget, dvs skolans innebandylag i FCC-ligan.

Skolan står för startavgiften och varje enskild spelare behöver swisha mig (Markus 0735462384) 100kr för att bekräfta sin anmälan. (Pengarna går till en försäkring som krävs för varje enskild spelare som spelar i ligan. )

Deltagare hittills i Nisselaget är : Tobias Eriksson , Henric Appelkvist, Måns Lundberg, Markus Nilsson.

Vi behöver fler spelare!!!

– Vi spelar varannan söndag, vissa söndagar två matcher.

– Varje match döms av två domare och förbundets regler gäller.

FÖRSTA MATCH: 29 OKTOBER

Bild

Varje tisdag avslutas med bild eller slöjd. Här kommer en bild från veckans bildlektion.

Läsläxa till imorgon onsdag

Sagorna som eleverna skrivit är klara och imorgon ska eleverna läsa upp sina sagor för antingen förskoleklassen, ettan eller trean. Alla har fått med en kopia av sin saga hem idag så att de kan träna på att läsa den högt, så att de känner sig säkra imorgon. Kopian på sagan kan ni sen behålla hemma.

Hoppas även att det går bra med intervjuläxan. Intervjun ska ju vara klar till fredag.

Matsedel v 42

Måndag: stuvad pyttipanna med rödbetor

Veg: vegetarisk stuvad pytt
Tisdag: kokt torsk med vitvinsås och ärtor
Onsdag: Korvstroganoff med ris

Veg: sojakorv
Torsdag: potatis och purjolökssoppa
Fredag: grilladkyckling med rostad potatis och tzatziki

Veg: bakad rotselleri med rostad potatis

Fritids på utedag!

Idag fredag går fritids till lekplatsen bakom Backstugan. Vi går ca. kl.13 och är tillbaka strax innan kl.16.

Mvh Fritids