Kvarglömda kläder

Hej allihopa.

På Lilla Nisse finns det mycket kvarglömda kläder.

Vi kommer att sätta ut korgarna med kläder imorgon på framsidan av Lilla Nisse. Kolla gärna där om det är något som är ert.

De kläder som är kvar, skänker vi till välgörande ändamål.

Tack.

 

 

Titta i väskor och påsar

Idag är det mycket som kommer hem i väskor och påsar. Missa inte barnens omdömen som de fått hem i ett kuvert. De har också fått ett läsbingo som jag hoppas ska inspirera till läsning i sommar. Vi ses imorgon!

Skolavslutning

Välkomna på Nils Holgerssonskolans skolavslutning 15 juni 2018!

Alla elever kommer till skolan fredag den 15 juni kl 9.00 och träffas i respektive klass med sina mentorer. Ni föräldrar är välkomna till skolan kl 10.00, då vi träffas vid ‘Brunnen’, grönområdet som finns bakom Lilla Nisse.

På vår skola har vi den traditionen att varje familj bjuder på en tårta, en mycket omtyckt tradition! Ta gärna med fikakorg med saft, kaffe, tårtspade, en filt eller en stol att sitta på.

Den här dagen serveras ingen lunch i matsalen. Fritidsverksamheten är öppen som vanligt, vänligen meddela fritidspersonalen om Er familj har behov av barnomsorg denna dag.

Som en extra påminnelse vill vi påminna Er alla om att vi har förbud mot nötter, mandel, jordnötter och frön – med tanke på tårtorna…

Välkomna!

Sista veckan innan lovet

  • På måndag gör vi en liten utflykt på förmiddagen. Tillsammans med klass tre går vi till Talldungen och leker lekar. Barnen får gärna ha frukt eller smörgås med sig och vatten att dricka. Lunch äter vi som vanligt på Röken.
  • På onsdag springer vi Nisselunken. Tänk på mjuka kläder och löpvänliga skor. Vi har ingen möjlighet att byta om och duscha.
  • På torsdag ska sista läsläxan för läsåret lämnas in. Ta även med en påse. Eleverna har mycket att ta med sig hem.
  • På fredag är det avslutning med tårtkalas. Klassen träffar mig i klassrummet 9.00. Föräldrar och syskon är välkomna till ”Brunnen” klockan 10 för gemensam avslutning.

Strandrensning

17 kg skräp plockade klass 2 på stranden mellan Tobisborg och Tobisvik idag, mestadels plast. Det mest oväntade skräpet tyckte barnen var brandsläckaren! Vi hade en fantastisk dag vid havet och jag hoppas att skräpsamlandet kan vara ett led i ökad miljömedvetenhet hos barnen. Som tack för att vi deltog fick klassen diplom från Lions och varsin vattenflaska.

Urtiden och dinosaurier

Nu är vi klara med arbetet om urtiden och dinosaurier. Igår redovisade alla den dinosaurie de specialiserat sig på.

World Ocean Day

Denna veckan uppmärksammar vi havet och nedskräpningen av havet i skolan och på fredag 8/6 kommer hela Lilla Nisse och klass 7 att rensa stränderna från Baskemölla till Röken fria från skräp. Vår klass kommer att plocka mellan Tobisborg och Tobisviksbadet. Det blir ingen idrott denna dag. Skicka gärna med en frukt och en flaska vatten. Lunch äter vi på Röken som vanligt.

Hönan och brödet

Idag var det redovisning av sagan Hönan och brödet som vi arbetat med på elevens val. Precis som förra omgången handlade det om att berätta sagan på olika sätt. Det blev serier, tittskåp, film gjord framför green screen och film med berättande till bilder som eleverna målat och teater.

Robotprogrammering

Idag har eleverna programmerat robotarna att köra i staden som vi gjort. Det var inte alltid de kom dit man tänkt sig!

Tvåornas kör i Brunnsparken

Ikväll är det dags igen!

På fredag är det utegympa

På fredag är det utegympa, bra skor och mjuka kläder.

Tröjor och konsert

Tröjorna har anlänt! Alla barn i tvåornas kör kommer att få en tröja. Denna tröja kommer de att ha på sig under konserten imorgon förmiddag (onsdag 23/5). Tröjan lägger de sen i väskan så att den kommer hem. Den ska nämligen på igen inför kvällens konsert. Barnen samlas 18.00 vid scenen i Brunnsparken. 18.30 börjar konserten. Härligt att vädret verkar vara med oss!

Matsedel v 21

Matsedel v 21

Måndag: potatisplättar/ blodkorv med lingonsylt

Tisdag: broccolisoppa med tillbehör

Onsdag: stekt torsk med potatis och remouladsås

Torsdag: köttfärssås och pasta

Fredag: stekt fläskfilé med rostad potatis och tzatziki

Smaklig spis

Djur

Besöket på Skånes djurpark har vi denna vecka följt upp med att arbeta med djur. I tisdags hade vi tipsrunda med djurfrågor i åldersblandade grupper. I vår klass har alla sedan, antingen på egen hand eller i par, arbetat med ett nordiskt djur. Eleverna letade fakta på nätet som de förde in i en tankekarta. Utifrån tankekartan har de sedan skrivit faktatexter som de presenterat för klassen. Efter redovisningen ställde de frågor om djuret till klassen. Kom gärna in i klassrummet och läs om djuren. Texterna sitter på väggen.

På fredag är det ute gympa

På fredag är det ute gympa, bra skor och mjuka kläder.

Sommarlovsschema fritids 2018

Hej alla fritidsföräldrar.

Idag tisdag 15/5 är det sista dagen att lämna in schema för sommarlovet. Vi önskar få in alla schema, så att vi kan planera vår verksamhet på bästa sätt.

Sommarlovsschema

Mvh Fritidspersonalen.

Matsedel v 20

Matsedel v 20

Måndag: köttfärssoppa med tillbehör

Tisdag: korvgryta med ris

Onsdag: pytt i pann med rödbetor

Torsdag: kokt torsk med örtsås och kokt potatis

Fredag: kycklingwok med ris

Smaklig spis

Sommarlovsschema 2018

Hej alla fritidsföräldrar.

Imorgon tisdag 15/5 är det sista dagen att lämna in schema för sommarlovet. Vi önskar få in alla schema, så att vi kan planera vår verksamhet på bästa sätt.

Sommarlovsschema

Mvh Fritidspersonalen.

Skånes djurpark

Här kommer lite bilder från en härlig dag i solen bland djuren.

Läsläxan

Idag jobbade vi vidare läsförståelseläxan genom att eleverna fick ett stycke var som de skulle göra en serieruta av. Hela serien av veckans kapitel kan ni läsa på väggen i klassrummet. Eleverna har fått hem sina böcker idag igen och nästa läxa är till torsdagen den 17 maj.

Viktiga papper i väskan

Idag har alla som önskat tid för utvecklingssamtal fått hem pappret igen där jag angett tiden som ni fått. Under förmiddagen idag träffade vi Annika från Kulturskolan och tränade på sångerna som vi ska framföra den 23 maj. Om denna dag har har eleverna också fått hem information på lapp. Observera att konserterna kommer att var på scenen i Brunnsparken (inte Joneberg som jag tidigare angett). Samlingen för konserten på kvällen är klockan 18.

Utflykten till Skånes djurpark närmar sig. Idag har vi diskuterat vad en liten nyttig matsäck är. Det finns väl inget entydigt svar på detta, men jag tänker att ni tillsammans kan tänka till därhemma. Sötsaker, kakor och bullar bestämde vi att man inte tar med sig i alla fall.

Matsedel v 19

Matsedel v 19

Måndag: stekt falukorv med pasta

Tisdag: grönsakssoppa med bröd

Onsdag: pitabröd med kebab

Torsdag: lov

Fredag : lov

Smaklig spis

Läxan

Eftersom denna vecka är en kort skolvecka bestämde jag och eleverna att läsläxan ska vara klar redan på tisdag.

Skånesdjurpark

Onsdag den 9/5 8.00- 15.30 (kan hända vi blir lite sena.) åker hel F-3 till Skånesdjurpark.

Barnen behöver kläder efter väder och en liten nyttig matsäck.

Skolan bjuder på lagad mat.

Löss på skolan

Hej!

Då var det dags igen, löss på besök i skolan. Vi är tacksamma om ni kammar igenom era barns hår noggrant, från hårbotten längs hela hårstrået. Det kan vara bra att kamma håret över ett vitt underlag eller en spegel. Om du använder balsam håller sig lössen stilla och blir lättare att upptäcka. Om det finns löss i håret fastnar de i kammen eller hamnar på underlaget. Ni kan också leta efter lusägg på hårstrået nära hårbotten. De kan vara lättare att upptäcka än själva lössen. De ägg som innehåller den blivande lusen är mörka. De tomma äggen är ljusa, ofta gulvita, ovala, ungefär en millimeter långa och följer med hårstråets utväxt.

Behandling med medel ska genomföras endast om ni hittar levande löss. Kamma, kamma, kamma!

Mer info finns på 1177

Må väl! Emma