Några viktiga datum

Onsdagen den 9:e maj kommer vi att göra en heldagsutflykt till Skånes djurpark. Vi åker på morgonen och är tillbaka på skolan ca 15.30. Mer info om denna utflykt kommer här på bloggen när det närmar sig.

Onsdagen den 23 maj är det dags att visa upp vad vi och alla övriga tvåor i kommunen har tränat på tillsammans med körledare Annika Ivarsson under läsåret. Körkonserten kommer att vara i Jonebergshallen. Klockan 10 på förmiddagen har vi en föreställning för inbjudna förskolebarn. Klockan 18.30 samma dag (har nog stått fel datum i något av de tidigare utskicken från Kulturskolan) är det föreställning för er föräldrar och syskon. Kvällsföreställningen är förstås frivillig, men jag hoppas att det är många som kan vara med. Mer info om detta kommer också när det närmar sig.

Under maj kommer jag också att bjuda in er till utvecklingssamtal.

Bad på fredag

Bad på fredag på idrotten.

Världsbokdagen

Idag är det Världsbokdagen och detta har vi uppmärksammat på skolan. Hela förmiddagen arbetade eleverna i åldersblandade grupper. De kunde välja mellan berättarteater, stafettskrivning, egen bok, bokrecension framför green screen, muntligt berättande med hjälp av bilder och högläsning. Vid dagens slut fick alla en bok i present. Jag har läst första kapitlet för dem och hoppas att de är sugna på att läsa vidare hemma!

Matsedel v 17

Måndag: kassler med ris och svampsås

Tisdag: tomat och basilika soppa med tillbehör

Onsdag: grillad karré med potatisgratäng och aioli

Torsdag: köttbullar med mos och lingon

Fredag: kycklingtaco med tillbehör

Elevens val

Nya val och ny saga, fortfarande fokus på olika former av berättande. Igår satte vi igång med arbetet.

Inspirerade av veckans läsläxa

Rymden

Rymdtemat går mot sitt slut. Igår tillverkade eleverna raketer som de imorgon ska göra en fantasiresa med, som de ska skriva ner. Som högläsningsbok har vi nu boken Astronauten som inte fick landa, en berättelse om astronauten Michael Collins som var med Apollo 11 på resan till månen, men som inte var med på själva månlandningen, utan istället ensam cirkulerade i en liten rymdkapsel runt månen utan kontakt med någon. Lite läskigt…

Matsedel v 16

Måndag: köttfärssoppa med bröd

Tisdag: korvgryta med ris

Onsdag: stekt fisk med kokt potatis och skärgårdsås

Torsdag: vårrullar med ris

Fredag: köttfärssås och pasta

Läsförståelse

Bra jobbat med läsläxan! Imorgon får eleverna med sig boken hem igen. De har sidan 4-5 i läxa till nästa torsdag, 19/4.

Toarullar

På måndag tänkte jag att eleverna skulle tillverka raketer. Som stomme ska vi använda toarullar och hushållsrullar. Så om ni har några tomma rullar hemma så är det bra om ni skickar med dem till skolan. Tack!

Tyvärr inget bad på fredag

Det har blivit lite ändringar med badtiderna, det blir bad v 17-18 istället, så på fredag är det gympa som vanligt.

Månadens boktips

Idag har vi haft månadens boktips

Matsedel v 15

Måndag: kyckling curry med ris

Tisdag: fiskgratäng med potatis

Onsdag: pasta carbonara

Torsdag: bakad fläskkarré gräddsås, lingon och potatis

Fredag: potatis och purjolökssoppa med bakat bröd

Bad på idrotten

Nästa vecka är det bad på idrotten, ta med badkläder 🏊🏻‍♂️🏊🏼‍♀️

Härlig energi på Friskis o Svettis idag

Härligt energi på Friskis idag.

Multiplikation

I matten arbetar vi nu med multiplikation. Vi tränar på tvåans, femmans och tians tabell. För att utveckla förståelsen skrev eleverna igår räknehändelser i par. Idag har de löst varandras uppgifter.

Läxa i läsförståelse

Den här veckan kommer eleverna att få hem läsförståelseboken Språkskrinet. Boken kommer att vara deras läxbok resten av terminen. Läxan kommer att löpa från torsdag till torsdag. Texten läser de högt för någon vuxen hemma. Gärna vid flera tillfällen under en vecka. Till varje text finns frågor som de ska besvara med hela meningar och fin handstil. När de kommer tillbaka med sin läxa till skolan kommer vi att prata gemensamt om texten och frågorna, så det är viktigt att de är förberedda. De tio kapitlen i boken är en sammanhängande historia och vi arbetar med ett kapitel åt gången.

På torsdag får de hem boken och den ska vara klar torsdagen den 12/4.

Slöjd

Idag har vi tränat på att virka luftmaskor.

Matsedel v 14

Tisdag: hawaiikassler med ris

Onsdag: stekt torsk med remouladsås

Torsdag: stekt korv med pasta

Fredag: kryddig kyckling med rostade potatis

Smaklig spis

Våra äpplen är slut för säsongen.🍎

Skolan brukar som ni vet bjuda på äpplen på förmiddagsrasten. Men nu är de tyvärr slut för säsongen hos vår äppelodlare. Därför är det bra att ha en frukt med sig hemifrån, om man så önskar.

Personalen

Friskis och Svettis på idrotten

På fredag går vi till Friskis och Svettis på idrotten, vi byter inte om där så det är bra ifall barnen har mjuka kläder på sig och skorna i en liten väska.

Glad påsk!

Vi ses igen tisdagen 3/4.

Station utelek på påskfesten

Kom alla mina små kycklingar, kvastskaftet och dragkamp.

Rocka sockorna

Glöm inte att rocka sockorna imorgon.

Imorgon 21/3 är det internationella Downs syndromdagen. Då hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter.

Fler boktips

De elever som inte hade möjlighet att berätta om en bok förra veckan gjorde det idag. Detta är deras boktips!