Kvarglömda kläder

Hej allihopa.

På Lilla Nisse finns det mycket kvarglömda kläder.

Vi kommer att sätta ut korgarna med kläder imorgon på framsidan av Lilla Nisse. Kolla gärna där om det är något som är ert.

De kläder som är kvar, skänker vi till välgörande ändamål.

Tack.

Skolavslutning

Välkomna på Nils Holgerssonskolans skolavslutning 15 juni 2018!

Alla elever kommer till skolan fredag den 15 juni kl 9.00 och träffas i respektive klass med sina mentorer. Ni föräldrar är välkomna till skolan kl 10.00, då vi träffas vid ‘Brunnen’, grönområdet som finns bakom Lilla Nisse.

På vår skola har vi den traditionen att varje familj bjuder på en tårta, en mycket omtyckt tradition! Ta gärna med fikakorg med saft, kaffe, tårtspade, en filt eller en stol att sitta på.

Den här dagen serveras ingen lunch i matsalen. Fritidsverksamheten är öppen som vanligt, vänligen meddela fritidspersonalen om Er familj har behov av barnomsorg denna dag.

Som en extra påminnelse vill vi påminna Er alla om att vi har förbud mot nötter, mandel, jordnötter och frön – med tanke på tårtorna…

Välkomna!

v 23-24

Information v 23-24

I måndags var vi på biblioteket och det var ju tänkt att eleverna bara skulle lämna tillbaka böcker men några ville gärna låna nya. Jag lät dem göra det men var tydlig med att de själva fick ta ansvar för återlämnandet.

Nästa vecka kommer vi att ha mycket schemabrytande aktiviteter.

På måndag går vi på utflykt tillsammans med åk.2 på förmiddagen. Bra skor, kläder efter väder och en liten fika(macka, frukt och dricka) är bra att ha.

På onsdag genomför vi ”Nisselunken”.

Vi kommer att skicka hem böcker och pärmar så det är bra om de har en extra kasse med.

v 22

Information v 22

Vi närmar oss slutet på terminen med stormsteg.

På måndag den 4 juni går vi till biblioteket för sista gången den här terminen. Då kommer vi bara att lämna tillbaka böcker och inte låna några nya.

I matten repeterar vi de fyra räknesätten. Vi har tränat på alla multiplikationstabeller upp till och med tian och eleverna har blivit riktigt säkra på dem.

På engelskan tränar vi på frukter och grönsaker.

På SO jobbar eleverna med gudar i nordisk och grekisk mytologi.

Hälsningar Gun

På fredag är det utegympa

På fredag är det utegympa, bra skor och mjuka kläder.

Matsedel v 21

Måndag: potatisplättar/ blodkorv med lingonsylt

Tisdag: broccolisoppa med tillbehör

Onsdag: stekt torsk med potatis och remouladsås

Torsdag: köttfärssås och pasta

Fredag: stekt fläskfilé med rostad potatis och tzatziki

Smaklig spis

På fredag är det ute gympa

På fredag är det ute gympa, bra skor och mjuka kläder.

Sommarlovsschema fritids 2018

Hej alla fritidsföräldrar.

Idag tisdag 15/5 är det sista dagen att lämna in schema för sommarlovet. Vi önskar få in alla schema, så att vi kan planera vår verksamhet på bästa sätt.

Sommarlovsschema

Mvh Fritidspersonalen.

v 20

Information v. 20

Idag har vi varit på museet och lärt oss om forntiden. Det var mycket trevligt.

I matten jobbar vi vidare med multiplikationstabellerna. Förra veckan hade vi test på 4-ans och 5-ans tabeller. Alla hade alla rätt.

Den här vi veckan tränar vi på 6-ans och 7-ans tabeller. Träna gärna hemma. På torsdag kollar jag om de kan dem.

Vi är snart färdiga med forntiden. Eleverna ska gruppvis dramatisera bronsåldern, järnåldern och vikingatiden.

På engelskan fortsätter vi med kläder.

Matsedel v 20

Måndag: köttfärssoppa med tillbehör

Tisdag: korvgryta med ris

Onsdag: pytt i pann med rödbetor