Läxa – Pojkarnas detektivbyrå

Bra jobbat med läsförståelseläxan! Eleverna hade många spännande tankar om texten. Under nästa vecka läser de sidan 12-13 och svarar på frågorna på sidan 14 och 15. Se det också som ett tillfälle att träna handstilen. Läxan ska vara klar till nästa fredag, 26/1.

Objudna gäster igen

Hej!

Nu har vi återigen löss på skolan, i flera klasser och på både lilla och stora skolan.

Vi vädjar därför till er alla att titta och kamma igenom era barns hår under kommande helg och vid upptäckt av levande löss behandla enligt rekommendationer. Vänd er till ert apotek så hjälper de er gärna med tips om vilket medel som bör användas. Det är bara om ni hittar levande löss som ni ska behandla med medel. Kamma hela håret noggrant, från hårbotten och längs hela hårstrået. Kamma gärna över ett vitt underlag, till exempel ett lakan. Använder man balsam håller sig lössen stilla och blir lättare att upptäcka. Om det finns löss i håret fastnar de i kammen eller hamnar på underlaget.

Leta även efter lusägg på hårstrået nära hårbotten. De ägg som innehåller den blivande lusen är mörka, tomma ägg är ljusa, ofta gulvita, ungefär en millimeter långa. Fynd av lusägg betyder inte säkert att du har levande löss, äggen kan vara kläckta och tomma. Hittar man bara tomma ägg ska ingen behandling med medel påbörjas.

Fortsätt luskamma håret noggrant två till tre gånger i veckan under två veckor efter fullföljd behandling. Det görs för att vara säker på att lössen verkligen försvunnit. Personer i omgivningen bör finkamma sig lika länge, för att vara säkra på inte de också har fått löss.

Har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta mig. Bra information finns också på 1177. // Vänlig hälsning Emma, skolsköterska

Slöjd klass 3

Igår började slöjdgruppen på en ny uppgift. De ska nu lära sig att brodera med korsstygn. Här jobbar de med sina ritningar.

Sportlovsschema

Hej alla fritidsföräldrar.

Vi kommer att lämna ut sportlovsschemat till era barn idag. Med denna lapp kommer också viktig information kring våra stängningsdagar i sommar och även när vi har sommarstängt.

Ni kan även hitta sportlovsschemat och den informationen här nedan och under fliken fritidsblanketter.

MVH fritidspersonalen.

Sportlov v.8

Välkomna tillbaka!

Då var vi igång igen efter ett härligt jullov. Denna terminen kommer vi att i svenska jobba mycket med skrivövningar och läsförståelse. Maria J kommer att fortsätta med arbete i ”språkskrinet” och eleverna får läxa från fredag till fredag. Cila kommer att utifrån dessa texter att ha lite skrivläxa på torsdagen. Det kommer bl a att handla om meningsbyggnad stor och liten bokstav och rättstavningsord. Eleverna kommer att få meningarna och orden på separat papper. Redan nu har de fått meningar och ord som ska skrivas på torsdag. Läser man igenom texten ordentligt så ska man inte behöva ägna så mycket tid till skrivläxan är det tänkt. På temalektionerna arbetar vi med Skåne och i matte är det för tillfället tusental vi arbetar med. Detta var lite information om vad som händer i skolan just nu.

Ha det gott!

Gun och Cila.

Läxa s. 8-11 till 19/1

Nu är det dags för nästa läsförståelseläxa i Språkskrinet. Eleverna läser sidan 8-9. Passa också på att någon gång under veckan lyssna på ert barn när de högläser texten. Jobba sedan med frågorna på sidan 10 och 11. Jag vill att de skriver hela meningar med sin bästa handstil. På fredag jobbar vi vidare med kapitlet i skolan. Det arbetet bygger på att eleverna är väl förtrogna med texten. Trevlig läsning!

Matsedel v2-4

Matsedel v 2

Onsdag: Falukorv med pepparrotssås, ärtor och kokt potatis

Torsdag: Lins och grönsakssoppa

Fredag: Kyckling med rostade potatis, morötter och dragonmajonäs

Måndag: Pytt i panna med rödbetor

Tisdag: Pannbiff med gräddsås, kokt potatis och lingon

Onsdag: Pasta bolognese

Torsdag: Potatis och broccolisoppa

Fredag: Helstekt karré med ärtsallad och skysås

Måndag: Korvstroganoff med ris

Tisdag: Spätta med kokt potatis och remouladsås

Onsdag: Kycklingwok

Torsdag: Tomatsoppa med basilika, risoni med färskost och pesto

Fredag: Tacos

Smaklig spis

TACK!

Tack snälla för den jättefina julklappen!

Vi vill samtidigt passa på att tacka för att vi har förmånen att undervisa era underbara barn!

God Jul och Gott Nytt år

Cila, Gun och Hugo

Biblioteksbesök.

I morgon (tisdag) kommer vi att gå till biblioteket för att lämna tillbaka böcker. Glöm inte att ta med böcker som ska till biblioteket. Vi kommer inte att låna några nya!

Ha det gott! Gun och Cila.