Matsedel v 39

Matsedel v 39
Måndag: Pasta med tomatsås och köttbullar

Tisdag: Svamprisotto

Onsdag: Ungstektfalukorv med mos

Veg: sojakorv 

Torsdag: Broccolisoppa med tillbehör

Fredag: Thaigryta med ris

Veg: Vegetarisk thaigryta
Smaklig spis

Utvecklingssamtal år 3

Hej igen! Lägger ut era tider för utvecklingssamtal- kolla gärna så det stämmer. Hör av er annars. 

Tisdag år 3

Idag har vi fortsatt vårt arbete med Barnkonventionen. Vi har pratat om bilderna och artiklarna som barnen valde ut. Vi har diskuterat barnsoldater, fri sjukvård, sexuella övergrepp,  alla barn är lika mycket värda mm. Vi har även sett ”Hugo och Josefin” och diskuterat vad den handlar om (värdegrund). Vi har pratat om egenskaper- bra och mindre bra. 

Imorgon är studiedag (skolan är stängd, fritids är öppet) På torsdag fortsätter vi jobba med värdegrund och språkbruk.

Väl mött/Jenny

Måndag år 3

Hej hej! Så underbart arbete med Barnkonventionen idag. Kloka och förnuftiga barn. Vi såg två små kortfilmer om FN/UNICEF och Barnkonventionen, vi gick igenom ALLA artiklar om barns rättigheter, delade in oss i fyragrupper och samarbetade kring att välja ut de fyra viktigaste per grupp. Barnen diskuterade och rotade sina val och arbetet fortsätter imorgon. Efter lunch var det bild och musik. 

På fredag är det friidrottsdag. Barnen börjar kl 8.00 på skolan som vanligt men slutar inte förrän kl 13. En liten nyttig fika, bra skor och kläder efter väder. Skolan står naturligtvis för lunchen.    Väl mött/Jenny 

Veckan som gick och kommer år 3

Hej, hej allihopa.

I veckan som gick har vi fortsatt vårt skrivande på ”superhjältarna”, i har arbetat med klockan och matteboken, vi har fått hjälp av Niklas att logga in på Gleerup, vi har tränat på att gå in på vår mail och dokument. Vi har även haft bild, slöjd och tränat förskolebarnen på att rimma. 

Veckan som kommer är det lite avbrott i schemat för att arbeta med Barnkonventionen, värdegrund och språkbruk. På fredag är det friidrottsdag på Korsavad. 

Kom ihåg att det är luskamningshelg denna helgen. Om alla kammar och kollar (och avlusar vid behov) så blir vi snart av med de små rackarna. Ha en härlig helg – väl mött /JEnny

Några bilder från idrotten idag 

Idrott klass 3 fredag

Imorgon behövs inga gymnastikkläder, däremot kläder efter väder. Vi kommer gå till skogen och lära oss använda stormkök. 

/ Markus

Elevens val F-3 promenad i skogen

Så här mysigt hade vi som valde promenad som elevens val. 

Rimverkstad i klass 3 och förskoleklass.

Idag har klass 3 och förskoleklassen träffats i tvärgruppper och rimmat fram sånger och berättelser .

Info år 3

Hej hej allihopa! Nu är vi igång med det mesta. Igår var det bild, slöjd, matte, svenska och musik. På slöjden bygger vi drömfångare, på bilden bildmappar, på svenska skriver vi om superhjältar och på matten jobbar vi med stora tal och klockan. Har märkt att många elever inte kan klockan vilket vi kommer att jobba på med i skolan men jag vore tacksam om ni gör det hemma också. Ett tips är att sätta upp lappar runt om klockan så barnet kan se vad de olika klockslagen betyder. Vi har också pratat mycket om respekt/hänsyn idag. Att det gäller för alla man möter. 

Imorgon börjar elevens val och barnen har fått välja mellan 5 olika rörelseaktiviteter. 
Nästa vecka (38) bryter vi upp schemat lite för att jobba med barnkonventionen och språkbruk. Eleverna är lediga från skolan på onsdag (studiedag) och på fredagen är det friidrottsdag.