V 17

Information v 17

Idag är det Världsbokdagen och eleverna har arbetat med olika typer av berättande i olika grupper.

De har fått ett diplom och en bok som de får ta med hem.

Denna veckas uppdrag heter Robinsson och ska handla om när eleverna hamnar på en öde ö. Den ska som vanligt vara inlämnad på onsdag. Det blir det sista uppdraget den här terminen.

Vi kommer att göra de två sista nationella proven den här veckan.

På fredag den 27/4 och nästa fredag den 4/5 är det bad på idrotten.

Matsedel v 17

Måndag: kassler med ris och svampsås

Tisdag: tomat och basilika soppa med tillbehör

Onsdag: grillad karré med potatisgratäng och aioli

Torsdag: köttbullar med mos och lingon

Fredag: kycklingtaco med tillbehör

v 16

Information v 16

I matten jobbar vi med multiplikationstabellerna. Träna gärna lite på dem därhemma när ni har tid.

Målet är ju att de ska vara säkra på tabellerna 1-5 och kunna en del av 6-9. Vi kommer också att arbeta med division och hur multiplikation och division hänger ihop.

Vi har avslutat religionen och ska nu läsa historia. Klassen har arbetat med stenåldern så nu fortsätter vi med bronsåldern.

På engelskan kommer vi att lära oss namn på olika klädesplagg.

Denna veckan ska eleverna skriva en berättelse om en rymdvarelse. Den ska vara inlämnad på onsdag som vanligt.

På måndag den 23 april uppmärksammar vi ”Världsbokdagen” genom att arbeta med olika former av berättande.

Matsedel v 16

Måndag: köttfärssoppa med bröd

Tisdag: korvgryta med ris

Onsdag: stekt fisk med kokt potatis och skärgårdsås

Torsdag: vårrullar med ris

Fredag: köttfärssås och pasta

Smaklig spis

Tyvärr inget bad på fredag

Det har blivit lite ändringar med badtiderna, det blir bad v 17-18 istället, så på fredag är det gympa som vanligt.

Bara en påminnelse

Många fredagslektioner med läsförståelse har gått bort, men nu på fredag är det dags igen. Jag vill bara påminna om att eleverna har läxa tills dess, sidan 36-39 i Språkskrinet.

v 15

Information v 15

På matten har vi jobbat lite med bråk och ska börja på multiplikation. Målet är att eleverna ska vara säkra på alla tabellerna upp till 9:ans tabell. Det är ett högt satt mål så vi får se hur det går.

Vi fortsätter med religion denna vecka också och ska nu lära oss lite om Islam.

På onsdag går vi till biblioteket och lånar nya böcker.

Denna veckas ”Mitt uppdrag” handlar om kojbygge och ska vara inlämnat på onsdag. Då får eleverna ett nytt uppdrag som innebär att de ska skriva en berättelse om en rymdvarelse. Den ska vara inlämnad på onsdag i nästa vecka.

Matsedel v 15

Måndag: kyckling curry med ris

Tisdag: fiskgratäng med potatis

Onsdag: pasta carbonara

Torsdag: bakad fläskkarré gräddsås, lingon och potatis

Fredag: potatis och purjolökssoppa med bakat bröd

Bad på idrotten

Nästa vecka är det bad på idrotten, ta med badkläder 🏊🏻‍♂️🏊🏼‍♀️

Härlig energi på Friskis o Svettis idag

Härligt energi på Friskis idag.