Första skoldagen

Då var första skoldagen gjord, det var mycket roligt att träffa alla barnen. Förutom att vi ha varit i klassrummet och pratat och presenterat oss för varandra, har vi haft lite olika aktiviteter med klass 2 och 3 som avslutades med popcorn och cider.

Vi har också ätit i vår nya matsal, matsedel hittar ni här på hemsidan.

Sista passet gjorde vi jättefina glassar som vi skrev och ritade i, dessa ska vi använda i morgon när vi presenterar olika saker vi upplevt i sommar som t ex något gott vi ätit ifall vi har träffat någon speciell.

Idag har barnen fått hem en rödmapp, där de finns en lapp med olika uppgifter som vi vill att ni fyller i och tar med så fort som möjligt.

Tack för en bra dag, vi ses imorgon

Maria o Jenny

Klass 1

Hej, hej – och varmt välkomna till första året i grundskolan.

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till klass 1.

Mentorer i klassen är vi; Jenny Esperup och Maria Månsson. Vi nås på mail mellan 7.30-16.00 måndag till fredag; jenny.esperup@nhskolan.se och maria.månsson@nhskolan.se . Det går även bra att ringa skolans telefon för kontakt 0414446544.

På måndag möter vi ert barn kl 8.00 vid brunnen bakom skolan. Därefter kommer vi att ha lite skapande och prat i klassrummet innan rasten. Efter rasten ska vi tillsammans med F-3 ha 5-kamp på skolgården. Därefter är det lunch i vår nya restaurang; Strandpaviljongen. På eftermiddagen fortsätter vi med lite skapande.

Resten av veckan kommer att innehålla bland annat; utematte och innematte, no och våra sinnen, svenska, lek/idrott och den sedvanliga Baskevandringen.

Vi flaggar redan nu för att vi kommer att ha föräldramöte tisdagen 4/9 kl 18.

Väl mött – vi ser fram emot ett härligt läsår

Jenny och Maria

Uppdaterat förbud mot nötter mm.

Hej Alla!

Vi har sett över skolans förbud mot nötter och frön och uppdaterat detta. Vi följer Astma- och allergiförbundets samt Livsmedelsverkets rekommendationer.

Vi har totalt förbud mot nötter, jordnötter och mandel samt sesamfrön. Andra frön än sesamfrön kan komma att användas i skolköket, vid lunch och mellanmål och i samband med hemkunskap.

Är ert barn allergiskt mot något annat frö än sesamfrö är det viktigt att ni meddelar skolan detta.

Tack för att ni respekterar skolans beslut!

/Emma, skolsköterska och Gunilla, rektor