Matsedel vecka 13

Lasagne

Tortillabuffe

Onsdag

Fiskfärsbiffar med rostad potatis och kall dill- och citronsås. Alternativ vegetariska biffar

Torsdag

Potatis och purjolökssoppa, bröd och ost

Fredag  earth hour dagen

Salladsbuffe

NO begrepp

Fortsättning hållbarutveckling med år 8

HEJ!

Nu har vi gått vidare i temat hållbarutveckling och kommer nu att lära oss om från malm – metall, lite gruvdrift, anrikning massugn mm samt Livscykelanalys och om Kärnkraft,  radioaktivitet och isotoper. Jobba kring att bli Målmedveten. Här är länken om du vill testa dig själv.

På fredag den 29/3 Kommer vi på skolan jobba lite extra kring Earth hour.

V.18 tis Blir det prov

Matsedel vecka 12

Tomatsoppa bröd och ost

K- dag

Onsdag

Ugnstekt kycklinglårfilé med kall sås

alt Vegetarisk biff

Torsdag

Torskfile med rostad potatis och remouladsås.  Alt chilifrästa kidneybönor med salsa

Pasta typ ”carbonara” med eller utan kött

AKVARELL

akvarell och temat TRÄD.Presentation av eget bildskapande. Kommer att vara med på utställning biblioteket Simrishamn efter påsk

Ha koll på skolan

Hej alla!

Vi vill bara påminna att eleverna ska ha koll på sina mail, även när de är hemma pga sjukdom och ledighet. Ofta behöver de en påminnelse från hemmet att titta…

Eleverna har all planering i sin google drive och de kan alltid komma åt materialet, oavsett enhet. De behöver bara tillgång till en webbläsare och internet. Om det uppstår oklarheter, kontakta oss!

Skolan tuffar på, så ha koll på mail och kalendarium. Om ni har ämnesspecifika frågor, kontakta läraren i fråga via mail eller tfn 0414-14465.

Matsedel vecka 11

Gryta på oxhögrev med rostad potatis samt vegetariskt alternativ

Pasta Bolognese

Onsdag

Grön currygryta med eller utan kyckling samt ris

Torsdag

Gratäng med lax och potatis samt vegetariskt alternativ

Stuvad färs med potatismos och rårörda lingon

Teknik år 8

Kap 2 Teknik Gleerups

Teknik år8

Elektricitet

Matsedel vecka 10

Karibisk kyckling med salsa och ris

vegetariskt alternativ

Tisdag

Torskfile med rostad potatis och kall sås (dill/citron) samt vegetariskt alternativ

Chiligryta med ris

Blomkålssoppa bröd och ost

Varm pastasallad med basilika

Ej fungerande telefon

Hej!

På grund av tekniska fel fungerar min telefon inte i dagsläget, oklart när det är fixat.

Ni når mig på telefon 0414-446544 eller enklast via mejl emma.stall@nhskolan.se

Må gott! //Emma

År 8 – 20mars Noprov

HEJ!

v.12  – 20 mars onsdag har det blivit dags för ytterliggare ett prov i hållbarutveckling del 2.

Slide 22-30 i  presentationen Hållbar utveckling elev vt19(finns på elevernas google drive)

Handlar om

Ozon

Kemi Gleerups A675, A192

samt Biologi Gleerups A692

Övergödning

Kemi Gleerups A374

Biologi Gleerups A285

Vi kommer ha genomgång på detta och det finns anteckningar i barnens bloc k. Den 29 mars kommer vi på skolan ha en Earth hour dag. Bla bjuds på filmvisning, tipsrunda, tänkvärda citat mm.

Om du är intresserad kolla in länken

Matsedel vecka 9

Pasta med kyckling, tomat och gulbetor. Veg alternativ

Tisdag

Torsk i dill och tomat med potatismos. Veg alternativ

Lasagne

Torsdag

Vegetarisk risotto med färska örter

Tomatsoppa, bröd och ost

På gång på skolan!

Hej alla!

Ett av skolans prioriterade mål för läsåret 2018/2019 är hälsa och välbefinnande och vi vill därför berätta för er om det hälsoprojekt som vi har på skolan. Det är ett pilotprojekt i årskurs 6 som ligger under en 10-veckors period där vi arbetar med medveten närvaro (mindfulness) och stretchyoga i skolan. Vi var i  höstas i Stockholm på en kurs kring just ovanstående som anordnades av Reacta.

I början av projektet fick samtliga elever anonymt fylla i en enkät med frågor kring värk i axlar/nacke och huvudvärk samt förmåga att fokusera under skoldagen. Samma enkät får de fylla i vid projektets slut och då får även mentor svara på en enkät. Detta för att vi ska kunna utvärdera effekten av projektet och bedöma om det är något vi vill arbeta vidare med. Under dessa 10 veckor träffas vi 2ggr/v och gör olika mindfulness- och yogaövningar tillsammans. Eleverna får möjlighet att låna antingen en vetekudde för axlar och nacke eller en knådboll under övningarna.

Vår förhoppning är såklart att utfallet blir positivt, vi ser tendenser till det redan nu efter 3 veckor, och att vi får möjlighet att fortsätta arbeta med detta och sprida till fler årskurser.

Varma hälsningar Boel och Emma

Teknik

Idag har vi haft test på begreppen om programmering samt kört banan. Så enklare programmering är nu avklarat.

Vi går nu vidare till El med kap2 på Gleerups i teknik.  Detta jobbar vi med v.9-15.

v.15tisdagen blir det prov på detta.

Teknik år 8

Imorgon test på tekniken

1. Köra bana som är förprogrammerad
  2. Kunna och förstå teknikbegreppen

Matsedel vecka 7

Rostade rotfrukter, kyckling el veg med kall sås

Tisdag

Kålpudding, kött el veg, lingon

Chiligryta

Torsdag

Ärtsoppa, med eller utan fläsk, mjukt bröd och ost

Laxpasta el veg

Teknik år 8 test/prov tisdag v.7

klicka på bilden så blir den större

Dessa begreppen blir det ett enskilt prov på tisdag, att förstå och kunna och förklara dem.

Sedan blir det också ett programmeringstest,  där de jobbar parvis.  Här ska roboten programmeras så att den kan  följa en given bana som har delats ut.

Dataprogrammering mha block

HEJ!

Idag har vi fortsatt med blockprogrammering och gjort spelet ”Het Potatis”, lärt oss lite om loopar och varibler mm

Snart blir det ett litet test på detta nämligen nästa vecka.

Matsedel vecka 6

Pasta och basilikasås, veg eller med kyckling

Tisdag

Stuvad färs, potatismos och lingon

Onsdag

Torskfile med dill och citronsås samt vegetariskt alternativ

Gulaschgryta

Tortillabuffe

Debatt år 8

Debatt i klassen idag. Antingen för/emot vindkraftverk eller för/emot elbilar, mycket intressanta argumentationer. Vad tycker ni?