Klass 2 vecka 37

Ojoj, En vecka går fort – redan fredag!

Här kommer en sammanfattning av vad vi pysslat med i veckan.

På matematiklektionerna har vi gnuggat klockan på olika sätt. Den börjar sitta nu. Fortsätt gärna träna hemma. Jag tipsar än en gång om appen Moji klockis.

På svensklektionerna har vi jobbat med läsförståelse, tränat handstil och skrivit en text om sitt drömkalas. När vi skrivtränar börjar jag med att låta eleverna fundera och planera sin text genom gemensam diskussion. Sen modellerar jag och ger ett exempel. Efter det får eleverna skriva sina egna texter. När eleverna blir färdiga visar de mig och efter några korrigeringar får de läsa upp texten för sin bordsgranne. Och till slut får eleverna läsa upp sin berättelse för en större grupp. En process som löper under hela veckan.

På idrotten leker vi samarbetslekar och tärnar på friidrott. Vi kommer ha en friidrottsdag på Korsavad inom kort. I fortsättning är det inomhuskläder som gäller på idrotten som är på tisdagar för klass 2.

På engelskan har vi repeterat veckans dagar och olika väderuttryck.

Today it is ……….. Be gärna eleverna berätta hur vädret är på engelska. De kan raining, foggy, snowing, cold, hot, hailing, sunny, cloudy.

Igår var vi på biblioteket. Det finns en avdelning, rakt fram på biblioteket, med lättlästa böcker som passar era barn väldigt bra i läsnivå just nu. Gå gärna dit och låna. Barnen läser tyst och för mig dagligen i skolan. Hoppas det går bra med läsläxan hemma. Bara håll i!!!

I onsdags fick jag ett mail från författaren till Hjälparbyrån. Han hälsade och tyckte det var så kul att vi högläste ur hans bok. Han hade fått reda på det via någon FB-sida och sen länkat vidare till vår klassida på hemsidan. Kul! Han tipsade oss även om andra bra högläsningsböcker.

Trevlig Helg

Markus