JULBREV HT 2014

Imorgon är det sista dagen för elever och lärare innan jullovet börjar. Eleverna kommer att uppträda för varandra och det blir lek och några tänkvärda ord från mig.
Lucia har spridit ljus och sång för oss här på skolan och veckan har varvats med städning, lekar, pyssel och studier i de olika ämnena. Det finns en härligt förväntansfull stämning i husen.

Höstterminen har gått fort som alltid. Den här hösten hade vi ett höstlov vecka 42. Vi kommer att följa Simrishamns beslut att flytta tillbaka lovet till vecka 44, 2015.

Detta läsår har vi extra fokus på läsningen och läsförståelsen. Alla lärare arbetar extra mycket med de olika ämnenas begrepp och förståelsen av dem.
Vi utgår från olika forskare och vår egen erfarenhet, som visar att läsningen är grunden för elevernas fortsatta kunskapsutveckling. Vi är övertygade att vår satsning på läsförståelsen, ska ge eleverna ännu bättre förutsättningar att lyckas i sina studier.

Några av våra lärare kommer tillbaka från sina föräldraledigheter. Niklas Garnham kommer tillbaka som mentor i åk 8 och Andreas Sandberg kommer tillbaka som mentor i åk 4.
Marie Ribbing kommer att vara mentor i åk 5 och efterträder Renée som har fått nytt jobb i Ystad. Alexandra fortsätter även under våren att vikariera och vara resurs i åk 2, 3 och 4.
Martin Löwall har börjat sin föräldralediga vår och Julia Eriksson kommer att vikariera för honom i förskolklassen och på fritids. Är det något ni undrar över angående fritids så ska ni vända er till Gunilla Persson.

Vi får också några nya elever till skolan. Era barns mentorer, i de klasser det berör, kommer att informera er.

Under våren 2015 är det som vanligt många Nationella ämnesprov som våra elever kommer att göra. Jag ber er att ta hänsyn till det och inte ta ledigt för era barn under de dagar eller perioder som ämnesproven pågår. Datum läggs ut på hemsidan.
Nils Holgerssonskolan har nya rutiner vad gäller en elevs frånvaro. Frånvarorutinerna läggs ut på hemsidan och mentorerna kommer att informera mer om de under föräldramötena.

“Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkare nu men det blir ljusare igen
Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på
Tänd ett ljus för jordens barn!”

Nu önskar jag er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR! Kerstin