Inga mobiltelefoner i skolan vecka 42

Imorgon tisdag kommer skolan att införa ett totalt mobilförbud, hela skoldagen.

Anledningen är att vi vill kontrollera nätverkets tillförlitlighet när endast skolans enheter används. Investeringar på enheter och nätverk ska göras inför framtiden och vi vill vara säkra på att vi tar rätt beslut.

Den första lektionen varje morgon kommer undervisande lärare att samla in telefonerna/Ipads m.m. och låsa in dessa på ett säkert ställe. De lämnas sedan tillbaka i slutet av skoldagen av den lärare som har sista lektionen.

Detta är något som mötts av stor skepsis och oro bland eleverna… Många oroliga röster har höjts och planer på hur de ska kunna undvika att lämna in sin telefon är redan i full gång. Något som har hörts i korridoren är givetvis att man ska ljuga på morgonen och säga att telefonen är hemma, medan i själva verket har de den liggandes i väskan.

Vi vill inte jaga mobiler och i all ärlighet, det handlar om 4 skoldagar utan mobil. Ta ett samtal med era barn. Om ni har minsta misstanke om att de inte kommer klara av att lämna ifrån sig den, behåll den hemma.

Om ni behöver komma i kontakt med oss här på skolan, ring 0414-14465 eller ring resp mentor.

Ni kan också maila, antingen till mentor eller till samtliga undervisande lärare på Östra Park (förnamn.efternamn@nhskolan.se)

arbetslag.5-9@nhskolan.se

—