Påsklovsschema till fritids.

Hej alla fritidsföräldrar.

Imorgon tisdag 9/4 är det sista dagen att lämna in Påsklovsschemat till oss på fritids!

Vi önskar att få in alla schema, så att vi kan planera våran verksamhet!

Mvh fritidspersonalen.

Påsklov v.16 2019

Fredagseftermiddag på fritids

Här kommer några bilder från fritids. Idag kunde eleverna välja att vara med på en styrd rörelseaktivitet som Ali höll i.

Fritids fixar vårfint!🌱

Här kommer några bilder från när fritids planterade nu i veckan.

En eftermiddag i skogen🌲

Idag tog vi mellanmålet med oss och gick till skogen. Det blev en härlig eftermiddag i solen.😀

Fixardagar på skolgårdarna Östra Park och Lilla Nisse

Hej

Nu närmar sig våren med raska steg och det är dags att fixa på skolgårdarna.
Lördagarna 6 april och 25 maj kl 10.00-13.00 är Ni välkomna till skolan för att hjälpas åt att göra i ordning på båda skolornas utemiljö.
Det behövs:
  • Fixas i rabatterna, rensa bort allt ogräs och löv, på båda skolorna
  • Bukettspirean klippas, hängrännor rensas, fönster putsas på Lilla Nisse
Medtag krattor, hackor, häcksax, fikakorg!
Är det någon som har släp som kan ha den med sig för att direkt köra till återvinningen med trädgårdsavfall?
Väl mött!
Styrelsen

Origami på fritids

Idag hade vi origami som en aktivitet. Det handlar om konsten att vika papper. Här kommer några bilder på när eleverna viker ett slags kuvert. Detta var ett tips från Willi i klass 3. Kul!

Fritids på utflykt

Idag tog vi mellanmålet med oss och drog till skogs. Det var trevligt!

Programmering på Fritids

Idag hade eleverna på fritids möjlighet att välja programmering som aktivitet på fritids.

Vi programmerade på iPads, där använda vi oss av en app som heter Lightbot och en app som heter Pettson och Findus uppfinningar. Eleverna fick även möjlighet att programmera en BlueBot. En robot som ska ta sig fram på en bana.

Påminnelse om ytterkläder!

Nu när solen skiner så ser vi att många barn tar av sig sina jackor. Vi påminner såklart här om att det fortfarande är för kallt och att jackorna bör vara på, men det är inte alltid att det hjälper. Vi ber er därför att prata hemma med era barn om det är så att ni tycker att det är viktigt att de har sin jacka på.

Mvh

Fritidspersonalen

Kvarglömda kläder

Hej.

För att alla ska ha möjlighet att titta om ni har något bland de kvarglömda kläderna. Så har ni fram tills tisdag 26/2 (vecka 9) på er att kolla på kläderna.

Kläderna kommer att ligga inne i fritidsrummet under måndag och tisdag, sedan packar vi ihop det på onsdag och skänker kläderna vidare.

Mvh Personalen på LN.

Kvarglömda kläder

Hej allihopa.

I ettornas klassrum på Lilla Nisse ligger där jätte mycket kvarglömda kläder.

Vi vill att ni nu under vecka 8 kommer ner och tittar om det är något som ni känner igen. På fredag kommer vi att packa ihop det och skänka det vidare.

Mvh Personalen på LN.

På gång på skolan!

Hej alla!

Ett av skolans prioriterade mål för läsåret 2018/2019 är hälsa och välbefinnande och vi vill därför berätta för er om det hälsoprojekt som vi har på skolan. Det är ett pilotprojekt i årskurs 6 som ligger under en 10-veckors period där vi arbetar med medveten närvaro (mindfulness) och stretchyoga i skolan. Vi var i  höstas i Stockholm på en kurs kring just ovanstående som anordnades av Reacta.

I början av projektet fick samtliga elever anonymt fylla i en enkät med frågor kring värk i axlar/nacke och huvudvärk samt förmåga att fokusera under skoldagen. Samma enkät får de fylla i vid projektets slut och då får även mentor svara på en enkät. Detta för att vi ska kunna utvärdera effekten av projektet och bedöma om det är något vi vill arbeta vidare med. Under dessa 10 veckor träffas vi 2ggr/v och gör olika mindfulness- och yogaövningar tillsammans. Eleverna får möjlighet att låna antingen en vetekudde för axlar och nacke eller en knådboll under övningarna.

Är ni nyfikna på att läsa om de positiva effekter man sett att mindfulness och yoga kan ha i skolan eller om ni är sugna på att testa någon av övningarna vi kommer att gå igenom under projektet har ni adressen här http://www.well-aware-ness.se

Vår förhoppning är såklart att utfallet blir positivt, vi ser tendenser till det redan nu efter 3 veckor, och att vi får möjlighet att fortsätta arbeta med detta och sprida till fler årskurser.

Varma hälsningar Boel och Emma

Upphittade kläder

Torsdag v7 tömmer vi våra korgar med upphittade kläder och lämnar till återvinning. Kom gärna in innan dess och titta ifall något tillhör er. Korgarna finns i alla tre entréer.

Fredag på fritids

Här kommer lite bilder från dagens aktiviteter

Trevlig Helg !

Vi hälsar föräldrar och syskon välkomna till vår konsert ” körslaget

Datum: 14/2 – 2019

Plats: Grand i Simrishamn

Tid: 18.30 (insläpp 18.15)

Samling för barnen mellan 17.30- 18.00 vid Grands baksida.

Under dagen kommer vi ha en föreställning för elever i åk 7-9. Vi behöver därför be om att få låna barnen fram till kl 15.00

Därefter finns fritids som vanligt.

Joneberg

Idag var fritids på Joneberg. Där käkade vi mellis sen lekte vi lekar, spelade pingis och fotboll och gungade lijan.

Snögubbar☃️

Här kommer lite bilder från dagens skapande på fritids.

Påminnelse ang. sjukdomstider

Hej på er!

Nu är vintervirussäsongen här med full kraft och jag vill passa på att påminna er vårdnadshavare om lite matnyttig information som ni gärna får prata med er barn om.

Många av oss drabbas under denna säsong av förkylning, feber, magsjuka och förmodligen en del av oss även av influensa.

Förkylningsvirus och influensavirus smittar mycket lätt och ofta genom luften. Det gäller särskilt när de första symtomen börjar märkas och under sjukdomens första dagar. Viruset sprids till exempel när någon som är sjuk hostar, nyser eller andas ut. Viruset kan också spridas genom handslag och andra former av direktkontakt.

Magsjuka kan spridas på olika sätt, beroende på om magsjukan orsakats av virus eller bakterier. Det vanligaste så här års är genom kontakt med smittade personer eller genom mat som hanterats av en person som är sjuk.

Vi behöver alla hjälpas åt för att minska risken för smitta här i skolan och då finns det en del saker vi kan göra och som hjälper mot både influensa och annan virussjukdom.

  • tillämpa god handhygien
  • hosta och nysa i armvecket
  • stanna hemma vid sjukdom
  • vid feber – stanna alltid hemma
  • vid magsjuka – stanna alltid hemma från skola i minst ett dygn efter att du senast kräktes eller hade diarré.

Påminn gärna era barn om god handhygien och att hosta/nysa i armvecket vid förkylning och tänk på att era barn kan behöva en extra vilodag i samband med en ordentlig förkylning eller efter feber och magsjuka. I skolan och på fritids är tempot betydligt högre än hemma.

Ta hand om er och varandra! /Emma

Programmering på Fritids

Idag hade eleverna möjlighet att välja programmering, massageleken eller fri lek ute. Här kommer några bilder från programmeringen. De använde sig av appen Lightbot, det är en liten robot som behöver programmeras för att kunna gå runt på en liten bana och tända lampor. Varje steg och rörelse behöver programmeras, gå fram, svänga, hoppa samt tända lampa. De som ville fick även spela Pettson & Findus, där gäller det att bygga ihop Pettsons uppfinningar så att de fungerar. Klurigt, lärorikt och roligt!

Pyssel

Idag kunde eleverna pyssla med lera på fritids. Här skapas unika små ljushållare. Det ska bli spännande att se hur de blir när de har torkat. 

Fritids på utflykt

Idag har vi varit på lekplatsen bredvid Backstugan. Där åt vi korv i bröd och lekte i det fina vädret.

Tabata

Idag körde vi Tabata på fritids. Det är olika rörelseövningar för hela kroppen.

Upphittade kläder

Våra korgar med upphittade kläder är överfulla. Kom gärna in och kolla om ni känner igen några plagg.