Fritids på Joneberg

Idag har fritids varit på Joneberg. Vi spelade innebandy och spökboll.

Barnkonventionen på fritids

Idag kunde eleverna välja att vara med och titta på filmklipp som utgår från barnkonventionen och alla barns rätt.

Objudna gäster igen

Hej!

Nu har vi återigen löss på skolan, i flera klasser och på både lilla och stora skolan.

Vi vädjar därför till er alla att titta och kamma igenom era barns hår under kommande helg och vid upptäckt av levande löss behandla enligt rekommendationer. Vänd er till ert apotek så hjälper de er gärna med tips om vilket medel som bör användas. Det är bara om ni hittar levande löss som ni ska behandla med medel. Kamma hela håret noggrant, från hårbotten och längs hela hårstrået. Kamma gärna över ett vitt underlag, till exempel ett lakan. Använder man balsam håller sig lössen stilla och blir lättare att upptäcka. Om det finns löss i håret fastnar de i kammen eller hamnar på underlaget.

Leta även efter lusägg på hårstrået nära hårbotten. De ägg som innehåller den blivande lusen är mörka, tomma ägg är ljusa, ofta gulvita, ungefär en millimeter långa. Fynd av lusägg betyder inte säkert att du har levande löss, äggen kan vara kläckta och tomma. Hittar man bara tomma ägg ska ingen behandling med medel påbörjas.

Fortsätt luskamma håret noggrant två till tre gånger i veckan under två veckor efter fullföljd behandling. Det görs för att vara säker på att lössen verkligen försvunnit. Personer i omgivningen bör finkamma sig lika länge, för att vara säkra på inte de också har fått löss.

Har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta mig. Bra information finns också på 1177. // Vänlig hälsning Emma, skolsköterska

Sportlovsschema

Hej alla fritidsföräldrar.

Vi kommer att lämna ut sportlovsschemat till era barn idag. Med denna lapp kommer också viktig information kring våra stängningsdagar i sommar och även när vi har sommarstängt.

Ni kan även hitta sportlovsschemat och den informationen här nedan och under fliken fritidsblanketter.

MVH fritidspersonalen.

Sportlov v.8

Julfika på fritids.

Hej alla fritidsföräldrar.

Fritids bjuder på fika när ni hämtar ert/era barn på eftermiddagen, tisdagen den 19/12.

Julgranspynt!

Fritids jullovsschema

Hej alla fritidsföräldrar.

Imorgon tisdag 12/12 är det sista dagen att lämna in jullovsschemat. Lämnas inte lappen in räknas ert barn som ledigt.

Har man ingen lapp, finns den på länken här nedan.

Jullovsschema

MVH Fritidspersonalen.

Äntligen snö.

Idag njuter vi av den lilla snö som lagt sig. Pulkorna åkte fram nu på morgonen.

Fritids på Joneberg

Idag har vi varit på Joneberg. Där lekte vi Alibaba och ambulanskull.

Slöjd på fritids

Idag kunde de äldre eleverna välja att vara med och sy.

Väck barnens läslust

Här kommer 7 tips från läsexperten Maud Nilzen om hur man väcker barnens läslust.
Maud Nilzen har under 2017 träffat personalen på Lilla Nisse och föreläst om läs – och skrivutveckling.

Väck barnens läslust

Bilder från Nisses bageri!

Här bakas det för fullt…

LUCIA

12/12 Kl. 12.00-14.00 Luciaövning i Nicolai. Fsk, klass 2 och klass 9.

13/12 Kl. 07.00 Samling i kyrkan för alla medverkande.

Kl. 07.15 Lucia för föräldrar till de medverkande eleverna.

Fika för de medverkande eleverna

Kl. 08.30 Lucia för skolan

Kl. 13.00 Lucia på Svea

Medtag lucialinne, glitter och varma ljusa strumpor. Elektriska tärnljus och luciakrona. Låna av varandra om någon saknar.

Glöm inte att äta frukost så att det finns energi till framträdandet!

Välkomna! Maria J, Maria EK och Joakim.

Programmering fritids

Idag var det dags för de äldre eleverna att ha möjlighet till programmering. De körde Lightbot, scratch och soundtrap.

Jullovslapp från fritids!🎅🏽

Hej!

Idag har barnen fått en jullovslspp med sig hem. Var vänlig fyll i och lämna in.

Tack på förhand!😊

Programmering fritids

Idag hade de yngre eleverna möjlighet att välja programmering som aktivitet på fritids. De fick programmera på iPad, med en app som heter Lightbot.

Matsedel v 48

Måndag: stekt falukorv med makaroner

Tisdag: kokt torsk med kokt potatis med dillsås

Veg: vegetarisk biff med kokt potatis och örtsås

Onsdag: Thaikyckling med ris

Veg: Thaiveg med ris

Torsdag: Köttfärssoppa med tillbehör

Veg: vegetarisk soppa med tillbehör

Fredag: Pytt i panna med rödbetor och ketchup

Bilder från veckan på fritids

Här kommer lite bilder från några av veckans aktiviteter på fritids.

Fritids i idrottshallen

Här kommer några bilder från när vi var på Joneberg. Vi lekte Alibaba och kinesiska muren. Mycket rörelse!👍🏼😀

Värdegrundsfilm på fritids

Idag har vi erbjudet eleverna att titta på en kort film som lyfter värdegrundsdilemman. Filmen är kopplad till Barnkonventionen. Efter filmen hade vi en intressant diskussion.

Fritids i bowlinghallen🎳

Idag har vi varit och spelat bowling. På vägen tillbaka till skolan så stannade vi till på lekplatsen.😀

Pyssel på fritids

Idag har vi gjort spöken och lyktor.

Fritids i idrottshallen

Idag har fritids varit i idrottshallen.😃

Massageleken på fritids

Idag kunde eleverna välja att leka massageleken. Detta är en av våra aktiviteter i vårt prioriterade arbete för hälsa och välbefinnande.