Lovdagar/Sommarlovsschema

Hej alla fritidsföräldrar.

Vi har som ni vet två stycken lovdagar framför oss, en den 30/4 och en den 11/5. Denna lappen ska vara inlämnade till oss på fritids senast måndagen den 23/4.

Denna veckan har vi även lämnat ut sommarlovsschemat. Den lappen ska vara inlämnad till oss på fritids senast tisdagen den 15/5.

Vi önskar precis som vanligt att få in alla lappar i tid. Lämnas den mot förmodan inte in, räknas ert barn som ledigt.

Ni hittar alla lappar här nedan, men också under fliken ”fritidsblanketter” på hemsidan.

Lovdagar

Sommarlovsschema

Ha det bra

MVH Fritidspersonalen.

Härlig eftermiddag på lekplatsen!

Idag bytte vi Joneberg mot lekplatsen. Härligt med vårkänslor!

Fritids på studiedagen

Idag passade vi på att gå till Joneberg på förmiddagen för att ha rörelselek. På eftermiddagen kände vi vårkänslor på skolgården.☀️

Spelhörna fritids

Igår fick eleverna på fritids möjlighet att välja spelhörna. Det var allt ifrån FIFA till schack och mycket mer.

Vi behöver Er hjälp!

Vi behöver Er hjälp med att plocka iordning på era barns hyllor i kapprummen. Just nu svämmar det över med kläder som vi inte vet var de hör hemma. Ta gärna en koll i våra torkskåp , ta hem kläder som är för små samt kolla så ni har märkt era barns kläder. Kolla även så era barn har extra omgång med kläder att byta om till när de blir blöta.

Stort Tack på förhand!

Personalen

Fritidsbilder

Härlig utelek!

Idag blev det många snöbyggen!

Information gällande rådande väderläge, fredag 2 mars 2018

Hej

Med anledning av väderläget vill vi ge följande information: Skolan är öppen liksom fritids, men vi ber er noga överväga säkerheten för er och era barn. Du som vårdnadshavare bestämmer själv vilka förutsättningar ditt barn har att kunna ta sig till och från skolan.
Lyssna på lokalradion och ha koll på hemsidorna för Simrishamns kommun, Trafikverket och Skånetrafiken avseende väderläget och skolskjuts. För närvarande är trafikinformationen att skolskjutsar, tåg, vissa lokalbussar är inställda och de bussar som kör, kör med kraftiga förseningar idag, fredag, i Simrishamns kommun. Trafikverkets uppmaning är att man inte ska ge sig ut pga väderläget.
Troligen kommer vi att ha färre personal på skolan än vanligt. Vi hoppas ni har överseende med detta.

Information gällande rådande väderläge, torsdag 1 mars 2018

Hej

Lyssna på lokalradion och ha koll på hemsidorna för Simrishamns kommun, Trafikverket och Skånetrafiken avseende väderläget och skolskjuts. För närvarande är trafikinformationen att skolskjutsar, tåg och vissa lokalbussar är inställda idag, torsdag, i Simrishamns kommun. Trafikverkets uppmaning är att man inte ska ge sig ut på grund av väderläget.

Information gällande rådande väderläge

Hej

Lyssna på lokalradion och ha koll på hemsidorna för Simrishamns kommun, Trafikverket och Skånetrafiken avseende väderläget och skolskjuts. För närvarande är trafikinformationen att skolskjutsar, tåg och lokalbussar är inställda idag, onsdag, i Simrishamns kommun.

Alla ❤️pyssel

Idag har eleverna haft möjlighet att göra alla ❤️pyssel.

Det blev pärlhjärtan, garnhjärtan och ståltrådshjärtan.

Försvunnen trumpet

En trumpet är försvunnen sen i onsdags.

Är det nån som har en trumpet hemma som man inte känner igen så hör gärna av er.

Tack!

Härlig utelek!

Härlig utelek på fritids idag.

Påminnelse!

Hej!

Idag är det sista dagen att lämna in sportlovslappen till fritids. Lämnas den inte in så räknas ert barn som ledigt.

Fritidspersonalen

Fritids i Jonebergshallen

Idag har vi haft rörelselek i idrottshallen. Härligt avslut på veckan! Trevlig helg!

Spa på fritids

Idag kunde eleverna välja att varva ner på aktiviteten SPA. Här ligger de med ansiktsmask.

Skogen

Idag var fritids i skogen.

Matsedel vecka 5

V.5

Måndag : stekt falukorv med pasta och ketchup

veg. stekt sojakorv med pasta och ketchup

Tisdag: kokt torsk med örtsås kokt potatis

Onsdag: Grönsaksoppa med tillbehör (vegetarisk dag)

Torsdag: Kassler ris och sås

Alt: vegetarisk biff med sås och ris

Fredag: Friterad kyckling med rostad potatis och sweetchilisås/vitlöksås

Alt : vegetarisk schnitzel med rostad potatis och sås

Smaklig spis.

Bilder från fritids

Fritids på Joneberg

Idag har fritids varit på Joneberg. Vi spelade innebandy och spökboll.

Barnkonventionen på fritids

Idag kunde eleverna välja att vara med och titta på filmklipp som utgår från barnkonventionen och alla barns rätt.

Objudna gäster igen

Hej!

Nu har vi återigen löss på skolan, i flera klasser och på både lilla och stora skolan.

Vi vädjar därför till er alla att titta och kamma igenom era barns hår under kommande helg och vid upptäckt av levande löss behandla enligt rekommendationer. Vänd er till ert apotek så hjälper de er gärna med tips om vilket medel som bör användas. Det är bara om ni hittar levande löss som ni ska behandla med medel. Kamma hela håret noggrant, från hårbotten och längs hela hårstrået. Kamma gärna över ett vitt underlag, till exempel ett lakan. Använder man balsam håller sig lössen stilla och blir lättare att upptäcka. Om det finns löss i håret fastnar de i kammen eller hamnar på underlaget.

Leta även efter lusägg på hårstrået nära hårbotten. De ägg som innehåller den blivande lusen är mörka, tomma ägg är ljusa, ofta gulvita, ungefär en millimeter långa. Fynd av lusägg betyder inte säkert att du har levande löss, äggen kan vara kläckta och tomma. Hittar man bara tomma ägg ska ingen behandling med medel påbörjas.

Fortsätt luskamma håret noggrant två till tre gånger i veckan under två veckor efter fullföljd behandling. Det görs för att vara säker på att lössen verkligen försvunnit. Personer i omgivningen bör finkamma sig lika länge, för att vara säkra på inte de också har fått löss.

Har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta mig. Bra information finns också på 1177. // Vänlig hälsning Emma, skolsköterska