Nisselaget, last call!

Nu är det det sista chansen för personal och föräldrar att anmäla sig till Nisselaget, dvs skolans innebandylag i FCC-ligan.

Skolan står för startavgiften och varje enskild spelare behöver swisha mig (Markus 0735462384) 100kr för att bekräfta sin anmälan. (Pengarna går till en försäkring som krävs för varje enskild spelare som spelar i ligan. )

Deltagare hittills i Nisselaget är : Tobias Eriksson , Henric Appelkvist, Måns Lundberg, Markus Nilsson.

Vi behöver fler spelare!!!

– Vi spelar varannan söndag, vissa söndagar två matcher.

– Varje match döms av två domare och förbundets regler gäller.

FÖRSTA MATCH: 29 OKTOBER

Nisselaget

Är du personal eller förälder på Nils Holgerssonskolan har du nu möjligheten att ingå i skolans innebandylag.

Vi spelar matcher i FCC-ligan på söndagar. Man behöver inte kunna varje söndag för att vara med i laget.

Det kostar 100kr per person, så fixar skolan matchkläder osv.

Anmälan görs till Markus Nilsson eller Tobias Eriksson på nedanstående e-mailadresser.

markus.nilsson@nhskolan.se

tobias.eriksson@nhskolan.se

Genom att swisha 100kr till 073-5462384 (Markus Nilsson) bekräftar man sin anmälan. Mer info om detaljerna kommer till de som är intresserade att vara med. Har ni några frågor, bara hör av er!

/Tobbe och Mackan

Löss

Hej!

Just nu har vi löss på skolan. Ha lite extra koll och luskamma gärna era barn

Bildresultat för löss tecknad

Oväderspolicy

Varje vinter är vi beredda på att drabbas av besvärligt snöoväder. När det kommer är det bra att eleverna är förberedda med varma kläder och skor. Det behövs om bussen blir stående efter vägen och man måste gå i snön. Tänk även på att bära reflex!

Så här agerar vi vid snöoväder:
Förskoleklassen, fritidshemmet och skolan stänger inte på grund av snöoväder. Däremot kan innehållet under dagen och skoldagens längd förändras med hänsyn till omständigheterna

Det är föräldrarna som ansvarar för att eleven kommer till skolan och deltar i undervisningen. Om ni anser att det är farofyllt att skicka iväg ert barn till skolan så skall ni naturligtvis inte göra det.

Skånetrafikens entreprenör, Connex, lämnar upplysningar under morgonsändningen på Radio Kristianstad, om eventuella inställda skjutsar. En bra hemsida för trafikinformation heter www.trafiken.nu. Försök inte att ordna transport på annat sätt utan låt ert barn stanna hemma! Ring in frånvaroanmälan till Lilla Nisse F-4, tel: 0414-44 65 44 alternativt Östra Park åk 5-9, tel: 0414-144 65.

Det kan ibland vara så att SMHI säger att vädret ska bli sämre under dagen. Då kan det bli aktuellt med tidigare hemtransporter. Skolan ser då till att kontakt tas med hemmet innan eleven skickas hem.

Viktig information år 9

SYV-info

15 januari-15 februari ansökningswebben är öppen för att lägga in gymnasievalen. Hemsidan är skanegy.se

15 februari-antagningen stänger

15 april- Preliminära antagningen klar. Resultatet finns hos din studie- och yrkesvägledare och på din ansökningssida på skanegy.se

25 april-15 maj omvalsperiod

1 juli- slutliga antagningen klar. Logga in på ansökningswebben för att se resultatet. Skanegy.se

Gymnasieinformation finns på skanegy.se

Tiderna för Öppet hus står på hemsidan under fliken ”Öppet hus”. Ni kan även hitta meritvärde

Har ni några frågor så kontakta mig gärna via mejlen: johannasjogren.nhskolan.se

Skolinspektionens beslut

Det är väldigt glädjande att ha mottagit Skolinspektionens beslut från deras tillsyn på Nils Holgerssonskolan. Enligt beslutet är vår skola TOPPEN! De finner igen att anmärka på.

NP i Svenska denna vecka

Hej!

På tisdag och torsdag ska år 9 genomföra sitt första teoretiska nationella prov, i svenska.

Det börjar kl 08.00 och en mindre fika bör medtas. Dock gäller skolans regler fortfarande. OBS! Provet börjar kl 08.00, dvs är det ytterst lämpligt att vara på plats 10 min innan.
Ev tandläkartider m.m skall avbokas.

När orden inte räcker till

När orden inte räcker till  – Våra tankar går till drabbade och anhöriga i Trollhättan.

Inga mobiltelefoner i skolan vecka 42

Imorgon tisdag kommer skolan att införa ett totalt mobilförbud, hela skoldagen.

Anledningen är att vi vill kontrollera nätverkets tillförlitlighet när endast skolans enheter används. Investeringar på enheter och nätverk ska göras inför framtiden och vi vill vara säkra på att vi tar rätt beslut.

Den första lektionen varje morgon kommer undervisande lärare att samla in telefonerna/Ipads m.m. och låsa in dessa på ett säkert ställe. De lämnas sedan tillbaka i slutet av skoldagen av den lärare som har sista lektionen.

Detta är något som mötts av stor skepsis och oro bland eleverna… Många oroliga röster har höjts och planer på hur de ska kunna undvika att lämna in sin telefon är redan i full gång. Något som har hörts i korridoren är givetvis att man ska ljuga på morgonen och säga att telefonen är hemma, medan i själva verket har de den liggandes i väskan.

Vi vill inte jaga mobiler och i all ärlighet, det handlar om 4 skoldagar utan mobil. Ta ett samtal med era barn. Om ni har minsta misstanke om att de inte kommer klara av att lämna ifrån sig den, behåll den hemma.

Om ni behöver komma i kontakt med oss här på skolan, ring 0414-14465 eller ring resp mentor.

Ni kan också maila, antingen till mentor eller till samtliga undervisande lärare på Östra Park (förnamn.efternamn@nhskolan.se)

arbetslag.5-9@nhskolan.se

—

Mvh Arbetslaget på Östra Park 5-9

Schemaändring åk 5-9 den 13/10

På tisdag, 13/10, slutar samtliga klasser på ÖP (alltså åk 5-9) efter att de ätit lunch.